Prihlásenie Práve je Št, 17. Máj 2012, 13:51
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Aktualizacia Europe NT 2011.10
OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Aug 2010, 10:37 
Neprítomný

Založený: Pi, 13. Aug 2010, 10:21
Dobry den,

mam zakupenu nuMap Lifetime kartu a pri aktualizacii Europe NT 2011.10 dodavatel zmenil sposob aktualizacie-instalacie.
Kedze kapacita Garmin 760 je obmedzena na 2GB, tak som si tuto aktualizaciu najprv kompletne stiahol na PC a pomocou MapInstall som (ver. 3.14.2) som si konkretne regiony z Europe NT 2011.10 nainstaloval do mojho Garmin 760. Problem pri instalacii pomocou MapInstall nastal uz v momente, ked mi tento soft nespravne indikoval volnu pamat v mojej jednotke. Dalsie prekvapenie nastalo, ked som po nainstalovani regionov do jednotky zistil, ze CN Europe NT 2010.30 je stale v jednotke a namiesto toho, aby ju novy update CN Europe NT 2011.10 "preplacol" tak sa tam novy update pridal. Takze teraz mam v mojej GPS jednotke dve mapy. Jednu verziu 2010.30 a druhu 2011.10.

Prosim, viete mi niekto poradit, ako sa da z GPS jednotky KOREKTNE odtranit CN Europe 2010.30? Skusal som to cez Map Source, ale pripada mi to tak, akoby bola tato verzia mapy v GPS jednotke nainstalovana "napevno". Uz vobec nechapem, preco sa tato verzia automaticky pri importe novej verzie mapy do jednotky neprepisala novou verziu ale nova verzia sa tam pridala.

Dakujem za radu!

Predmet príspevku: Re: Aktualizacia Europe NT 2011.10
OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Aug 2010, 13:42 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
tomiper napísal:
Dobry den,

mam zakupenu nuMap Lifetime kartu a pri aktualizacii Europe NT 2011.10 dodavatel zmenil sposob aktualizacie-instalacie.
Kedze kapacita Garmin 760 je obmedzena na 2GB, tak som si tuto aktualizaciu najprv kompletne stiahol na PC a pomocou MapInstall som (ver. 3.14.2) som si konkretne regiony z Europe NT 2011.10 nainstaloval do mojho Garmin 760. Problem pri instalacii pomocou MapInstall nastal uz v momente, ked mi tento soft nespravne indikoval volnu pamat v mojej jednotke. Dalsie prekvapenie nastalo, ked som po nainstalovani regionov do jednotky zistil, ze CN Europe NT 2010.30 je stale v jednotke a namiesto toho, aby ju novy update CN Europe NT 2011.10 "preplacol" tak sa tam novy update pridal. Takze teraz mam v mojej GPS jednotke dve mapy. Jednu verziu 2010.30 a druhu 2011.10.

Prosim, viete mi niekto poradit, ako sa da z GPS jednotky KOREKTNE odtranit CN Europe 2010.30? Skusal som to cez Map Source, ale pripada mi to tak, akoby bola tato verzia mapy v GPS jednotke nainstalovana "napevno". Uz vobec nechapem, preco sa tato verzia automaticky pri importe novej verzie mapy do jednotky neprepisala novou verziu ale nova verzia sa tam pridala.

Dakujem za radu!

Dobrý deň,

vy ste si mapu nahrali do PC a nie do zaridenia. Cez program garmin map updater je potrebne si zvolit nahranie nejakého regiónu ktorý si vyberiete a oznacit moznosť "Nahrať mapu do PC aj do zariadenia ". Následne vám program garmin Map Udater vymaže starú mapu a nahrá tam novú (vami vybratú časť). Po dokončení inštalácie mapy do zariadenia mapu program nainštaluje celú mapu aj do PC a keď budete potrebovať doplniť nejaký štát do zariadenia môžete si ho cez MapInstal alebo Mapsource dohrad na SD kartu. Toto je korektný postup inštalácie.

Teraz ak máte v zariadení aj starú mapu aj novú mapu tak je potrebne aby ste starú mapu vymazali. Stará mapa je nahratá v zariadeni v zložke "Garmin" pod súborom gmapprom.img. Tento súbor si vymažte. Doporučujem vám ho zalohovať.

OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Aug 2010, 14:07 
Neprítomný

Založený: Pi, 13. Aug 2010, 10:21
Dakujem Vam Juraj za radu. Vyskusam to teda cele stiahnut este raz. Z toho instalacneho Wizardu totiz nebolo celkom jasne, ze ked sa vyberie len kokretny region, ci sa potom na PC nainstaluje cela mapa alebo len tento region.

Taktiez tento zmeneny sposob instalacie nie je celkom stastny. Mna tam zarazili napriklad tieto detaily:

- pred instalaciou Wizard checkoval volne miesto na disku C: - potreboval aspon 5GB. Ak nebolo aspon 5GB volnych, tak vam oznamil ze treba uvolnit na disku miesto a v instalaciii sa nedalo inak pokracovat. Nikto nemyslel nato, ze niekto moze chciet instalovat na iny disk ako C-cko. Moznost zadefinovat na instalaciu iny disk pred checkovanim volneho miesta nebola.

- stahovanie updat-u ako suboru a nasledne spustenie je ovela sikovnejsie ako instalacia priamo zo servera. V minulosti to tak bolo. Ak ste potrebovali zbehnut instalaciu znovu, alebo na inom PC, tak ste jednoducho prekopirovali stiahnuty subor a nemuseli ste nanovo stahovat niekolko GB z internetu.

Skoda, ze si na tom nedali viac zalezat. Mozno sa vas pytaju na feedback ;o)

Este raz vdaka.

OdoslaťOdoslané: Št, 26. Aug 2010, 06:10 
Neprítomný

Založený: Št, 26. Aug 2010, 05:59
Aktualizaciu máp cez garminupdate_NT_C.exe márne spúšťam asi tretí deň, obyčajne v tretine prenosu spadne.
Tento nový spôsob aktualizácie Garmin technicky nezvládol.

:ugeek: Je možnosť vyžiadať si od Garminu aktualizačný súbor na médiu ?

OdoslaťOdoslané: Št, 26. Aug 2010, 08:43 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Kukom napísal:
Aktualizaciu máp cez garminupdate_NT_C.exe márne spúšťam asi tretí deň, obyčajne v tretine prenosu spadne.
Tento nový spôsob aktualizácie Garmin technicky nezvládol.

:ugeek: Je možnosť vyžiadať si od Garminu aktualizačný súbor na médiu ?

Dobrý deň,

aké máte pripojenie k PC? Program garmin map updater verzia C je úplne bezproblémová. Skúste si skontrolovať zabezpečenie internetu popripáde vypnúť Firewall vo vašom PC.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.