tomiper napísal:
Dobry den,
mam zakupenu nuMap Lifetime kartu a pri aktualizacii Europe NT 2011.10 dodavatel zmenil sposob aktualizacie-instalacie.
Kedze kapacita Garmin 760 je obmedzena na 2GB, tak som si tuto aktualizaciu najprv kompletne stiahol na PC a pomocou MapInstall som (ver. 3.14.2) som si konkretne regiony z Europe NT 2011.10 nainstaloval do mojho Garmin 760. Problem pri instalacii pomocou MapInstall nastal uz v momente, ked mi tento soft nespravne indikoval volnu pamat v mojej jednotke. Dalsie prekvapenie nastalo, ked som po nainstalovani regionov do jednotky zistil, ze CN Europe NT 2010.30 je stale v jednotke a namiesto toho, aby ju novy update CN Europe NT 2011.10 "preplacol" tak sa tam novy update pridal. Takze teraz mam v mojej GPS jednotke dve mapy. Jednu verziu 2010.30 a druhu 2011.10.
Prosim, viete mi niekto poradit, ako sa da z GPS jednotky KOREKTNE odtranit CN Europe 2010.30? Skusal som to cez Map Source, ale pripada mi to tak, akoby bola tato verzia mapy v GPS jednotke nainstalovana "napevno". Uz vobec nechapem, preco sa tato verzia automaticky pri importe novej verzie mapy do jednotky neprepisala novou verziu ale nova verzia sa tam pridala.
Dakujem za radu!
Dobrý deň,
vy ste si mapu nahrali do PC a nie do zaridenia. Cez program garmin map updater je potrebne si zvolit nahranie nejakého regiónu ktorý si vyberiete a oznacit moznosť "Nahrať mapu do PC aj do zariadenia ". Následne vám program garmin Map Udater vymaže starú mapu a nahrá tam novú (vami vybratú časť). Po dokončení inštalácie mapy do zariadenia mapu program nainštaluje celú mapu aj do PC a keď budete potrebovať doplniť nejaký štát do zariadenia môžete si ho cez MapInstal alebo Mapsource dohrad na SD kartu. Toto je korektný postup inštalácie.
Teraz ak máte v zariadení aj starú mapu aj novú mapu tak je potrebne aby ste starú mapu vymazali. Stará mapa je nahratá v zariadeni v zložke "Garmin" pod súborom gmapprom.img. Tento súbor si vymažte. Doporučujem vám ho zalohovať.