Prihlásenie Práve je Št, 17. Máj 2012, 14:20
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 11 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: odhad casu prichodu Slovakia Roads vs. CNE
OdoslaťOdoslané: Št, 19. Jún 2008, 23:31 
Neprítomný

Založený: Št, 19. Jún 2008, 23:21
Pred necelym rokom som tento problem posielal mailom na gis@garmin.sk, ale dodnes som nedostal odpoved. Prehladal som toto forum, ale nenasiel som odpoved. Preto tu kopirujem podstatnu cast toho mailu:
Vlastnim navigator Nuvi 660T a mal som moznost ho vyskusat na cestach v Rakusku, Taliansku, CR, v Skotsku a na Slovensku. Mapa Slovakia Roads je velmi pekne urobena, vsimol som si vsak jeden neprijemny rozdiel oproti mape zapadnej Europy. Zatial co na cestach v zapadnej Europe bol casovy odhad prichodu do ciela od zaciatku velmi realisticky a skutocny cas prichodu sa od povodneho vypoctu v podstate nelisil, na Slovensku su vypocitane casy prichodu absolutne nerealne. Som si vedomy, ze konkretna situacia na cestach ovplyvnuje skutocny cas, ale kedze som pouzil navigator na ceste, ktoru som uz mnohokrat absolvoval, bolo mi od zaciatku jasne, ze vypocet je nerealny. Preto som si nasimuloval vypocet jazdy cca 100km useku po dialnici na Slovensku, v Cechach a v Taliansku. Zatial co na Slovensku navigator ocakava priemernu rychlost po dialnici cca 125 km/h, v CR aj Taliansku to je 95 km/h. Predpokladam, ze podobne to je aj na inych cestach, cca 10km usek na ceste prvej triedy (bez obci) na Slovensku predpokladal rychlost cca 85 km/h, hoci dany usek ide cez kopec a ani pri uplne prazdnej ceste nieje mozne (pri dodrziavani predpisov) ist tento usek v priemere viac ako 70 km/h. Z toho mi vychadza, ze udaje pouzite v mape Slovakia Roads nepouzivaju rovnaky princip ako mapa zapadnej Europy. Absolvoval som trasu z Prahy do Dolneho Kubina. Pokial som isiel po cestach v CR, casovy odhad sa po cely cas lisil len minimalne podla toho, aka bola hustota premavky. Ked som presiel hranice SR, cas sa mi pomaly ale iste zacal zvysovat a hoci som isiel v noci medzi cca 23 a 01 hod, nemal som sancu dany cas dodrzat. Usek na Slovensku som absovoval za cas o cca 30 % dlhsi, ako bol povodne odhadovany.
Myslim, ze pouzitim rovnakych principov stanovenia priemernej rychlosti ake ma mapa zapadnej Europy, by mapa Slovakia Roads ziskala na kvalite.

Predmet príspevku: Re: odhad casu prichodu Slovakia Roads vs. CNE
OdoslaťOdoslané: Pi, 20. Jún 2008, 16:33 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 17. Jún 2008, 11:05
Používané GPS: nüvi 200 + SK Roads
mna by zase zaujimalo, preco moj nuvi 200 pocita na dialnici s rychlostou 110?
v meste 60, v poriadku, mimo mesta 90, ok, ale na dialnici len 110.
to nikto nedokazal aktualizovat tuto rychlost odvtedy ako sa u nas menila zo 110 na 130? to je uz doooost davno (vtedy podla mna u nas este navigacne ani neboli, takze nemohla nastat situacia ze by ostala stara hodnota, ako sa tam potom vobec dostala tato nespravna rychlost?)

OdoslaťOdoslané: Pi, 20. Jún 2008, 17:11 
Neprítomný

Založený: Št, 20. Mar 2008, 15:24
v meste 60, v poriadku, mimo mesta 90, ok, ale na dialnici len 110

Ono je otázne ako chceš aby to počítalo. Ak tam budú rýchlosti 60,90,130 tak do cieľa prídeš o hooooodne neskôr. To sa snažil vysvetliť aj Pegas.

Reaálne nastavenia rýchlosti by mali byť o hodne nižšie ako citujem:
Zatial co na Slovensku navigator ocakava priemernu rychlost po dialnici cca 125 km/h, v CR aj Taliansku to je 95 km/h

PeePay nikdy by výpočet nesedel ak by tam boli najvyššie povolené rýchlosti. Cez ktoré mesto prejdeš v kuse 60 km/h bez zastavenia :D
Takisto na diaľnici ťa sem tam niekto pribrzdí, chvíľu to trvá kým za tabuľou zrýchliš zo 60 na 90 alebo 130, no a s týmto sa snaží navigácia počítať, preto sú nižšie hodnoty.

Mne to sedí iba ak idem na moto a to idem hodne drzo aby som čas dodržal. :oops:

OdoslaťOdoslané: Pi, 20. Jún 2008, 18:46 
Neprítomný

"Mne to sedí iba ak idem na moto a to idem hodne drzo aby som čas dodržal."

A aj o tom to je. Clovek, ked to sleduje, tak sa podvedome snazi, aby nestracal a preto zrychluje. Dialnica by sa este dala zniest, ale po ostatnych cestach to je naozaj nerealne, pokial clovek nieje samovrah. Nechapem, preco by sa v tomto nemohli Slovakia Roads prisposobit, ked na mapach City Navigatora to evidentne funguje - od dlhej jazdy po dialnici v Taliansku az po zapadnute cesticky na severe Skotska - mam to vyskusane.
Ale ako som pisal, na moj rok stary dotaz mi nikto neodpovedal, co je podla viacerych tu diskutujucich, zial, pravidlo.

OdoslaťOdoslané: Pi, 20. Jún 2008, 19:02 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 17. Jún 2008, 11:05
Používané GPS: nüvi 200 + SK Roads
ok, ale nech radsej daju rychlost taku aka je (130) a potom uz len pri vypocte nejake percento prihodit, podla dlzky trasy a typu cesty. lebo ked idem po obycajnej ceste a na 5km vybehnem na dialnicu, vtedy moze ten vypocet so 110 sediet. ale ked idem napr. bratislava-zilina (odmyslime si povazsku bystricu) 200km po dialnici, tak je vypocet so 110 zly, pridem skor. preto by podla mna malo standardne ratat so 130 a podla dlzky cesty a typu cesty "inteligentne" pripocitat nejake ekvivalentne percento

OdoslaťOdoslané: So, 21. Jún 2008, 23:18 
Neprítomný

Prave som sa nechal navigovat na useku cesty 51 medzi Senicou a Holicom (zacal som tesne za Senicou a ciel som dal tesne pred Holic. Usek dlhy 21 km som podla navigatora mal prejst za necelych 12 minut, co je 105 km/h po ceste s povolenou 90-kou. Myslim, ze to nepotrebuje komentar, ale opravu. Potom som vypol Slovakia Roads a CNE na tom istom useku predpokladal rychlost 82 km/h, co je realne.

OdoslaťOdoslané: Ne, 22. Jún 2008, 19:24 
Neprítomný

Založený: Ne, 22. Jún 2008, 19:12
Rovnaky problem mam aj ja!! Sice mam stary Street pilot.. odhad casu sa v podsate neda nikdy dodrzat! dajme tomu ono neberie ohlad na to ci 4 prudova cesta je v obci alebo mimo lebo napr v BA na trnavskej mi dava odhad 81 km/h a niekde dokonca az 97km/h(povolena je 60 a cez den sa tam clovek vlecie ovela pomalsie). Ale neni to len problem mesta, vlastne vsetky rychlosti sa nedaju dodrzat...

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Jún 2008, 15:50 
Neprítomný

Založený: So, 28. Jún 2008, 14:56
zdravím vás mám nuvi 250w chcem sa spítať, nedá sa ten blbí a nepresný čas prepnúť na vzdialenosť v km do ciela

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Jún 2008, 15:58 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
jozef.n napísal:
zdravím vás mám nuvi 250w chcem sa spítať, nedá sa ten blbí a nepresný čas prepnúť na vzdialenosť v km do ciela

Bohu zial nie. neda sa :roll:

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Jún 2008, 16:01 
Neprítomný

Založený: So, 28. Jún 2008, 14:56
škoda, ale aj tak ďakujem

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Jún 2008, 18:20 
Neprítomný

Juraj Sykora : ma Conan nejake plany na opravu nespravnych priemernych rychlosti ?

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 11 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.