Prihlásenie Práve je Št, 17. Máj 2012, 14:47
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Chyba pri aktualizácii mapy na nüvi 3790
OdoslaťOdoslané: Po, 06. Jún 2011, 08:58 
Neprítomný

Založený: Po, 06. Jún 2011, 06:22
Chyba pri aktualizácii mapy na nüvi 3790

Zdravím
zakúpil som si nový Garmin nüvi3790 a zhruba po mesiaci som sa odhodlal k aktualizácii máp. Myslím, že som presne dodržal predpísaný postup pre aktualizáciu - (stiahol som WebUpdator následne mi ponúkol na stiahnutie najnovší firmware a nakoniec samotnú aktualizáciu máp). Toto všetko bežalo úplne automaticky. Identifikáciu zariadenia si updator vykonal sám,
takže predpokladám že firmware inštaloval správny. Problém je v tom, že inštalácia máp neprebehla kompletne.
Na 11-ej minúte pred koncom sa zastavila a tento stav sa nezmenil ani po troch hodinách čakania.
Pre upresnenie PC nezamrzlo iba sa menili obrázky a aplikácia v správcovi procesov bez chýb(spustené).
Používam Win7 64bit. Na dokončenie aktualizácie som čakal do pol 2-hej v noci a kedže nezbehla, tak som 3790 odpojil
a nanovo spustil. Po chvíľke ladovania nabehla bez problémov a javila sa ako OK, ale pri samotnom navigovaní
na trase hlásila vyložené sprostosti. Napr.: fialová linka trasy odbočovala v pravo, ale hlasová navig.
oznamovala že traba odbočiť do ľava, po trase sa zobrazujú cesty a odbočky ktoré v raáli neexistujú a p.
Samozrejme, pred aktual. som kompletne aj včetne skrytých súborov celý Garmin zálohoval na disk v PC, takže
predpokladám že vykonať obnovu by nemal byť problém, ale aktualizácie bude treba preto sa chcem opýtať
v čom môže byť byť problém.
za pomoc vopred dík

Predmet príspevku: Re: Chyba pri aktualizácii mapy na nüvi 3790
OdoslaťOdoslané: Po, 06. Jún 2011, 10:42 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Okraj napísal:
Chyba pri aktualizácii mapy na nüvi 3790

Zdravím
zakúpil som si nový Garmin nüvi3790 a zhruba po mesiaci som sa odhodlal k aktualizácii máp. Myslím, že som presne dodržal predpísaný postup pre aktualizáciu - (stiahol som WebUpdator následne mi ponúkol na stiahnutie najnovší firmware a nakoniec samotnú aktualizáciu máp). Toto všetko bežalo úplne automaticky. Identifikáciu zariadenia si updator vykonal sám,
takže predpokladám že firmware inštaloval správny. Problém je v tom, že inštalácia máp neprebehla kompletne.
Na 11-ej minúte pred koncom sa zastavila a tento stav sa nezmenil ani po troch hodinách čakania.
Pre upresnenie PC nezamrzlo iba sa menili obrázky a aplikácia v správcovi procesov bez chýb(spustené).
Používam Win7 64bit. Na dokončenie aktualizácie som čakal do pol 2-hej v noci a kedže nezbehla, tak som 3790 odpojil
a nanovo spustil. Po chvíľke ladovania nabehla bez problémov a javila sa ako OK, ale pri samotnom navigovaní
na trase hlásila vyložené sprostosti. Napr.: fialová linka trasy odbočovala v pravo, ale hlasová navig.
oznamovala že traba odbočiť do ľava, po trase sa zobrazujú cesty a odbočky ktoré v raáli neexistujú a p.
Samozrejme, pred aktual. som kompletne aj včetne skrytých súborov celý Garmin zálohoval na disk v PC, takže
predpokladám že vykonať obnovu by nemal byť problém, ale aktualizácie bude treba preto sa chcem opýtať
v čom môže byť byť problém.
za pomoc vopred dík

Dobrý deň,

mapa sa v zariadení v mojeMapy zobrazuje správne? Skúste ešte urobiť hard reset prístroja. Po úplnom vypnutí zariadenia ho následne zapnite a držte pravý dolný roh zariadenia. Na displeji by sa mala zobraziť Otázky či chcete vymazať užívateľské dáta.
Ak nechcete prísť o uložené body a trasy zálohujte si ich.

OdoslaťOdoslané: Ut, 07. Jún 2011, 06:59 
Neprítomný

Zdravím
takže, vykonal som to čo ste mi odporučil ale problém pretrváva. Mapy v zložke garmina "myMaps" sú nové
"Cneu Dem Europe DEM - CN Europe NTU 2012.10 3D - CN Europe NTU 2012.10 All trafficTrends Europe 4.25"
inak všetky sú vo fajke teda aktívne(neviem či to má tak byť), ale takto to bolo aj pred aktualizáciou s mapami 2011.20.
Možno bude treba vrátiť Garmin do pôvodného stavu a pokúsiť sa znovu vykonať aktualizáciu, ale neviem či mapy pôjdu znovu stiahnuť a či výsledok nebude rovnaký. Ešte poznatok: po pripojení k PC Win hlási, že je potrebné skontrolovať jednotku Garmina na chyby. Inak, čo som si všimol že pôvodne pred akt. bolo na disku asi 2,5GB voľného miesta ale teraz je tam dokonca 3.5GB. Možno to nezbehlo kompletne.
Ďakujem

OdoslaťOdoslané: Ut, 07. Jún 2011, 07:27 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Okraj napísal:
Zdravím
takže, vykonal som to čo ste mi odporučil ale problém pretrváva. Mapy v zložke garmina "myMaps" sú nové
"Cneu Dem Europe DEM - CN Europe NTU 2012.10 3D - CN Europe NTU 2012.10 All trafficTrends Europe 4.25"
inak všetky sú vo fajke teda aktívne(neviem či to má tak byť), ale takto to bolo aj pred aktualizáciou s mapami 2011.20.
Možno bude treba vrátiť Garmin do pôvodného stavu a pokúsiť sa znovu vykonať aktualizáciu, ale neviem či mapy pôjdu znovu stiahnuť a či výsledok nebude rovnaký. Ešte poznatok: po pripojení k PC Win hlási, že je potrebné skontrolovať jednotku Garmina na chyby. Inak, čo som si všimol že pôvodne pred akt. bolo na disku asi 2,5GB voľného miesta ale teraz je tam dokonca 3.5GB. Možno to nezbehlo kompletne.
Ďakujem

Podľa toho čo popisujete tam nie je niečo v poriadku. Skúste urobiť kontrolu chýb cez Win.
aké súbory máte v zložke .systém?

OdoslaťOdoslané: Ut, 07. Jún 2011, 07:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Juraj Sýkora napísal:
Okraj napísal:
Zdravím
Ďakujem

Podľa toho čo popisujete tam nie je niečo v poriadku. Skúste urobiť kontrolu chýb na disku garmin cez Win.
aké súbory máte v zložke .systém?

OdoslaťOdoslané: Ut, 07. Jún 2011, 16:55 
Neprítomný

Zdravím
kontrolu som urobil výsl. OK

obsah adresára systém

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: St, 08. Jún 2011, 07:27 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Okraj napísal:
Zdravím
kontrolu som urobil výsl. OK

obsah adresára systém

Dobrý deň,

v zariadení vám chýba súbor gmaptz.img. Pridal som ho do prílohy, rozbaľte si ho a skúste či problém pretrváva.

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: St, 08. Jún 2011, 09:19 
Neprítomný

Zdravím
toto určite urobím, ale všimol ste si dátum súborov a adresárov (r.2018, 1601, 1980) v adresároch je to podobné. Neviem či by nebolo lepšie vykonať obnovu celého garmina zo zálohy a skúsiť akt. nanovo ak to vôbec je možné.

OdoslaťOdoslané: St, 08. Jún 2011, 10:56 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Okraj napísal:
Zdravím
toto určite urobím, ale všimol ste si dátum súborov a adresárov (r.2018, 1601, 1980) v adresároch je to podobné. Neviem či by nebolo lepšie vykonať obnovu celého garmina zo zálohy a skúsiť akt. nanovo ak to vôbec je možné.

Ak máte urobenú zálohu môžete zariadenie obnoviť.
Tie roky majú iba súbory s koncovkou sum tie sa generujú pri štarte zariadenia. Kľudne ich môžete vymazať.

OdoslaťOdoslané: Št, 09. Jún 2011, 07:14 
Neprítomný

Zdravím
takže, kompletne som urobil obnovu navigácie do stavu ako po zakúpení, odskúšal(fungovala) a spustil som aktualizáciu znovu ale dal som akt. iba do zariadenia. Výsledok rovnaký ako po prvom update s tým, že aktualizácia sa zastavila 2min. pred dokončením. Stav medzi krokom 2a3 trvá bez činnosti asi 1hod. a až potom sa začne slider vypĺňať na zeleno. Toto potom trvá okolo 1.5hod.až kým sa nezasekne aj keď soft píše 47min. V murovanom obchode v garmine mi povedali že akt. trvá asi 25min - 1,5hod. podľa rýchl. pripojenia a veľkosti mapy aj keď manuál uvádza hodiny. Ja mám D15MB a U1,5MB. Update robím cez predné USB na stolovom PC, môže byť problém v tom?, ale všetky ostatné zariademia tam fungujú. Verzia GarminMapUpdater_v2.6.11 toto mi ponúklo na stiahnutie. Táto aplikácia je 32bitová Win mám 64bit. nemôže byť problém aj v tom? Inak tie dátumy (rok 1601, 2018 a p.) nie sú len na súboroch s príponou "sum" ale aj na rôznych iných v adr. system. Pri druhom update mi už neponúklo akt. firmware aj keď som garmin vrátil do pôvodného stavu.
Teraz to skúšam už tretí krát aj s deaktivovaným antivírom a momentálne to stojí na 12min. V správcovi procesov sa ale obsah pamäte a využitie CPU na updatore ešte mení, takže to skúsim nechať bežať dlhšie, možno je cca 3hod málo. Je ráno a stále to stojí na 12min. Pri ďalších aktualizáciách už dátumy neprepisuje, ale to je možno tým že už neponúkalo aktual. firmware iba máp.
Skutočne tomu nerozumiem a neviem či je to na reklamáciu, alebo sa nepodaril updator pre túto verziu alebo čo vlastne s tým ďalej.

OdoslaťOdoslané: Št, 09. Jún 2011, 08:10 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Okraj napísal:
Zdravím
takže, kompletne som urobil obnovu navigácie do stavu ako po zakúpení, odskúšal(fungovala) a spustil som aktualizáciu znovu ale dal som akt. iba do zariadenia. Výsledok rovnaký ako po prvom update s tým, že aktualizácia sa zastavila 2min. pred dokončením. Stav medzi krokom 2a3 trvá bez činnosti asi 1hod. a až potom sa začne slider vypĺňať na zeleno. Toto potom trvá okolo 1.5hod.až kým sa nezasekne aj keď soft píše 47min. V murovanom obchode v garmine mi povedali že akt. trvá asi 25min - 1,5hod. podľa rýchl. pripojenia a veľkosti mapy aj keď manuál uvádza hodiny. Ja mám D15MB a U1,5MB. Update robím cez predné USB na stolovom PC, môže byť problém v tom?, ale všetky ostatné zariademia tam fungujú. Verzia GarminMapUpdater_v2.6.11 toto mi ponúklo na stiahnutie. Táto aplikácia je 32bitová Win mám 64bit. nemôže byť problém aj v tom? Inak tie dátumy (rok 1601, 2018 a p.) nie sú len na súboroch s príponou "sum" ale aj na rôznych iných v adr. system. Pri druhom update mi už neponúklo akt. firmware aj keď som garmin vrátil do pôvodného stavu.
Teraz to skúšam už tretí krát aj s deaktivovaným antivírom a momentálne to stojí na 12min. V správcovi procesov sa ale obsah pamäte a využitie CPU na updatore ešte mení, takže to skúsim nechať bežať dlhšie, možno je cca 3hod málo. Je ráno a stále to stojí na 12min. Pri ďalších aktualizáciách už dátumy neprepisuje, ale to je možno tým že už neponúkalo aktual. firmware iba máp.
Skutočne tomu nerozumiem a neviem či je to na reklamáciu, alebo sa nepodaril updator pre túto verziu alebo čo vlastne s tým ďalej.

Dobrý deň,

aplikácia MapUpdater je aj na 64bit systém aj na 32bit v tom problém nebude.
Problém by mohol byť skôr v to keby ste mali pripojenie na net cez WiFi. Ja osobne mám Win 7 64bit a aktualizácia mi prebehla bez akýchkoľvek problémov na modeli 3790. Netrvalo to ani 1hod a to mam 10MB Download.

Po obnovení súborov v zariadení sa FW neprepíše pokiaľ medzi súbormi nemáte aj starší súbor gupdate.gcd.

Skúšali ste aktualizáciu urobiť aj na inom PC?

Ak zariadenie po aktualizácií stále nie je v poriadku tak určite to na reklamáciu je.

OdoslaťOdoslané: Št, 09. Jún 2011, 17:33 
Neprítomný

Zdravím
takže, použil som namiesto updatora v.2.6.11(stiahnutý s mapou) ten od Vás v.2.6.8 a včetko zbehlo bez problémov. Trvalo to asi 45min. Asi sa im tá nová verzia moc nepodarila.

Ďakujem za pomoc a prajem veľa úspechov

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.