Prihlásenie Práve je Št, 17. Máj 2012, 15:06
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: GMXT v5 automaticke sparovanie s BT GPS
OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 16:17 
Neprítomný

Založený: Po, 23. Mar 2009, 16:07
Dobry den. Mam legalne zakupene: BT prijimac Garmin Mobile 10, mapu Slovalia Roads, aplikaciu GMXT v4. BT modul parujem s MT N6120c. Aktualizoval som GMXT v4 na verziu v5, po spusteni aplikacie v MT mi hlasi: "mapy sa nedaju odomknut pomocou identifikacie jednotky XXXXXXXX (X-cislo MT)". Vzdy po spusteni aplikacie musim rucne nastavit parovanie na BT modul, v4 funguje normalne, prosim o radu. Dakujem.

Predmet príspevku: Re: GMXT v5 automaticke sparovanie s BT GPS
OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 16:19 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
A aktualizaciu softweru garminMobile Xt robit na tu istu kartu na ktorej ste zakupili program GMXT?

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 16:28 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
A aktualizaciu softweru garminMobile Xt robit na tu istu kartu na ktorej ste zakupili program GMXT?

GMXT som zakupil na instalacnom CD, nie na karte, z CD som nainstaloval GMXT na moju microSD kartu kt. mam v mobile. Kupil som "krabicu" v OC MAX v NR (http://www.navigacia.sk): obsah: BT prijimac Garmin Mobile 10, DVD CityNavigator + GMXT v4, CD Slovakia Roads.

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 16:51 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
p. Sykora :
GMXT v sade GM10 nie je viazany na kartu, pretoze je dodavany s BT modulom Garmin GPS10

husty84 :
GMXT v5.0 ma problemy s kompatibilitou so starsim BT GPS10, mal by bez problemov chodit az s GPS10X, preto sa cudujem, ze to vobec ten BT GPS vobec najde. Skus pouzivat poslednu verziu 4.x, ta sa mi zda dokonca rychlejsia, nez 5.x, no na WM platforme je o cosi nestabilnejsia.

Posledna zarucene fungujuca verzia pre GPS10 je stiahnutelna z http://www.gpsinformation.org/perry/gps ... 41040w.exe

Admin - prosim nemazat, nejedna sa o warez, ale archiv software pre Garmin, ktory uz nemusi byt na firemnych strankach, pretoze je zastarany.

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 17:06 
Neprítomný

V12 napísal:
p. Sykora :
GMXT v sade GM10 nie je viazany na kartu, pretoze je dodavany s BT modulom Garmin GPS10

husty84 :
GMXT v5.0 ma problemy s kompatibilitou so starsim BT GPS10, mal by bez problemov chodit az s GPS10X, preto sa cudujem, ze to vobec ten BT GPS vobec najde. Skus pouzivat poslednu verziu 4.x, ta sa mi zda dokonca rychlejsia, nez 5.x, no na WM platforme je o cosi nestabilnejsia.

Posledna zarucene fungujuca verzia pre GPS10 je stiahnutelna z http://www.gpsinformation.org/perry/gps ... 41040w.exe

Admin - prosim nemazat, nejedna sa o warez, ale archiv software pre Garmin, ktory uz nemusi byt na firemnych strankach, pretoze je zastarany.

V N6120c je OS Symbian S60 3rd FP1 cize posledna dostupna verzia pre tento OS je 4.20.20, nie? O tejto nekompabilite som nevedel, aky je rozdiel medzi GPS10 a 10X? Novu verziu v5 som instaloval kvoli lepsiemu vzhladu a predpokladal som aj ze je rychlejsia a stabilnejsia...tak by to malo byt s novym SW vseobecne.

*oprava - pozeral som pod baterku v GPS module a je tam napisane GPS10X...takze v kompatibilite neni problem.

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 18:33 
Neprítomný

husty84 :

Odkedy novy soft bezi na rovnakom zeleze lepsie ? Win Vista a Garmin MapSource 6.14.x a vyssi je najlepsi prikladom Tvojho omylu :) Ale teraz vazne :
Kedze si zistil, ze mas novsi GPS10X a ja Symbian natolko nepoznam, netusim, v com moze byt Tvoj problem. Nastavuje sa v Symbiane pristup a autorizacia BT zariadeni pri parovani ? Ak ano, skus vypnut vsetky obmedzenia - autorizaciu, kryptovanie atd. Ak nepomoze ani toto, potom uz jedine nejaky fakt odbornik na Symbian a GMXT. Ja sa trochu vyznam iba v GMXT pre Win Mobile platformu.

Rozdiel v GPS10 a GPS10X nepoznam, to vedia iba ludia od Garminu. Nieco sa mi mari o zmene komunikacneho protokolu, aby ho nebolo mozne emulovat pomocou Franson GPSGate, no nie som si s tym isty. Jedno je ale iste - na gpsfore bola diskusia na temu GPS10 a GMXT 5.x, vyplynula z nej pravdepodobna nekompatibilita GMXT 5 a starsieho GPS10.

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 18:53 
Neprítomný

V12 napísal:
husty84 :

Odkedy novy soft bezi na rovnakom zeleze lepsie ? Win Vista a Garmin MapSource 6.14.x a vyssi je najlepsi prikladom Tvojho omylu :) Ale teraz vazne :
Kedze si zistil, ze mas novsi GPS10X a ja Symbian natolko nepoznam, netusim, v com moze byt Tvoj problem. Nastavuje sa v Symbiane pristup a autorizacia BT zariadeni pri parovani ? Ak ano, skus vypnut vsetky obmedzenia - autorizaciu, kryptovanie atd. Ak nepomoze ani toto, potom uz jedine nejaky fakt odbornik na Symbian a GMXT. Ja sa trochu vyznam iba v GMXT pre Win Mobile platformu.

Rozdiel v GPS10 a GPS10X nepoznam, to vedia iba ludia od Garminu. Nieco sa mi mari o zmene komunikacneho protokolu, aby ho nebolo mozne emulovat pomocou Franson GPSGate, no nie som si s tym isty. Jedno je ale iste - na gpsfore bola diskusia na temu GPS10 a GMXT 5.x, vyplynula z nej pravdepodobna nekompatibilita GMXT 5 a starsieho GPS10.

OK, ale minimalne musis uznat, ze ked GMXT v4 nema problem sa automaticky sparovat s modulom, budes ocakavat ze v5 tiez nebude mat s tym problem. V Symbiane mam vsetko nastavene, tak ako pri v4 o nijakych obmedzeniach pri autorizacii neviem (a ani google nie), nemyslim ze problem je v Symbiane. Problem vidim v GMXT v5, preto sem pisem kedze toto je oficialne forum fy. Garmin. Pisal som aj na neoficialne fora a viac uzivatelov ma s tymto problem...

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Mar 2009, 21:32 
Neprítomný

Ano, je 100% pravda, ze ked stara verzia ide, nova by mala chodit taktiez. No vo svete software nie su vsetky inak samozrejme veci az tak jednoznacne. Bohuzial.

A teraz trochu k teme BT :
Ak chcem zariadenie s WM6 sparovat s inym BT zariadenim, treba nastavit viditelnost zariadenia. Z bezpecnostnych dovodov sa odporuca mat zariadenie nastavene na neviditelne (az tak velmi nehrozi utok z vonka), taktiez mat zapnutu autorizaciu pristupu - t. j. ak sa s mobilom chcem pripojit na PDA, to si vyziada zadat pristupovy kod, ten isty kod zadam potom aj na mobile a az potom sa daju dokopy.

Inak GMXT pre WM obsahuje nejake vlastne obladace BT, takze ak toto iste plati aj pre S a pri upgrade ostali aktivne stare, mozes mat naozaj problem. Preto by som odporucal este jeden pokus - kompletne si ten telefon zazalohuj a resetni ho do tovarenskeho stavu. Nasledne tam nanovo nainstaluj GMXT 5 a otestuj, ci Ti to bude chodit k plnej spokojnosti. Ak nie, je to potom otazka na Garmin Servis.

OdoslaťOdoslané: Ut, 24. Mar 2009, 09:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

husty84 napísal:
Juraj Sýkora napísal:

GMXT som zakupil na instalacnom CD, nie na karte, z CD som nainstaloval GMXT na moju microSD kartu kt. mam v mobile. Kupil som "krabicu" v OC MAX v NR (http://www.navigacia.sk): obsah: BT prijimac Garmin Mobile 10, DVD CityNavigator + GMXT v4, CD Slovakia Roads.

Tak ze by nemal byt problem. Ak to mate na CD a kupili ste si balicek GarminMobile 10 +SK roads tak v tomto baleni sa dodavala GPS 10X. Zasadny rozdiel medzi GPS10 a GPS 10x je to ze ta 10x ma Sirf.

Najnovsia verzia programu GarminMobile XT pre 3rd symbian je # Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition, Ver. 5.00.40, as of Mar 11, 2009, da sa stiahnut zo stranky http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-11034-00. Tak ze ak ma vas telefon 3rd verziu symbianu tak to skuste s tymto softom.
Ak mate Nokiu 6120 clasic tak ta nema 3rd symbian ;)

OdoslaťOdoslané: Ut, 24. Mar 2009, 19:09 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
husty84 napísal:
Juraj Sýkora napísal:

Tak ze by nemal byt problem. Ak to mate na CD a kupili ste si balicek GarminMobile 10 +SK roads tak v tomto baleni sa dodavala GPS 10X. Zasadny rozdiel medzi GPS10 a GPS 10x je to ze ta 10x ma Sirf.

Najnovsia verzia programu GarminMobile XT pre 3rd symbian je # Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition, Ver. 5.00.40, as of Mar 11, 2009, da sa stiahnut zo stranky http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-11034-00. Tak ze ak ma vas telefon 3rd verziu symbianu tak to skuste s tymto softom.
Ak mate Nokiu 6120 clasic tak ta nema 3rd symbian ;)

Tak to sa teda mylite Nokia 6120 classic ma verziu Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 1 - zistene priamo z menu telefonu - "O vyrobku". Aktualne mam nainstalovanu poslednu dostupnu verziu GMXT 5.00.40, skusal som aj instalaciu na "cistu" kartu, nepomohlo...este skusim poslednu moznost co doporucuje kolega V12 (resetovat telefon a vratit tovarenske nastavenia - chcel som sa tomu vyhnut, ale za pokus to stoji, ak bude problem pretrvavat, ozvem sa..).

OdoslaťOdoslané: Ut, 24. Mar 2009, 19:18 
Neprítomný

V12 napísal:
Ano, je 100% pravda, ze ked stara verzia ide, nova by mala chodit taktiez. No vo svete software nie su vsetky inak samozrejme veci az tak jednoznacne. Bohuzial.

A teraz trochu k teme BT :
Ak chcem zariadenie s WM6 sparovat s inym BT zariadenim, treba nastavit viditelnost zariadenia. Z bezpecnostnych dovodov sa odporuca mat zariadenie nastavene na neviditelne (az tak velmi nehrozi utok z vonka), taktiez mat zapnutu autorizaciu pristupu - t. j. ak sa s mobilom chcem pripojit na PDA, to si vyziada zadat pristupovy kod, ten isty kod zadam potom aj na mobile a az potom sa daju dokopy.

Inak GMXT pre WM obsahuje nejake vlastne obladace BT, takze ak toto iste plati aj pre S a pri upgrade ostali aktivne stare, mozes mat naozaj problem. Preto by som odporucal este jeden pokus - kompletne si ten telefon zazalohuj a resetni ho do tovarenskeho stavu. Nasledne tam nanovo nainstaluj GMXT 5 a otestuj, ci Ti to bude chodit k plnej spokojnosti. Ak nie, je to potom otazka na Garmin Servis.

Viem ako to chodi vo svete softwaru (pracujem v SW firme ako analytik/implementator).
Ale k teme..:
V Symbiane sa tiez robi autorizacia pristupu pomocou kodu, toto vsetko mi je jasne. Skusim este poslednu moznost co doporucujes - vratit MT na tovarenske nastavenia a preinstalovat GMXT. Ak to nepojte, vratim sa asi k GMXT v4, aj ked nerad...Dakujem za rady.

OdoslaťOdoslané: St, 25. Mar 2009, 09:42 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

@husty84:
a skusali ste aj aktuaizaciu SW v telefone?
P.S.: mam aj tu firemnu 6120Clasic a ze by to malo 3rd symbian nevidim, aj na stranke Nokie to nevidim ze by mal 3rd verziu symbianu.

OdoslaťOdoslané: Pi, 27. Mar 2009, 00:18 
Neprítomný

V telefone mam najnovsi dostupny SW (v6.01).

P.S.: Mam Vam odfotit menu telefonu aby ste verili ze mam 3rd verziu??? Keby nemam 3rd verziu pochybujem, ze by mi dovolilo naistalovat GMXT kt. je urceny pre 3rd verziu. (pri tejto verzii bol binarny break cize nehrozi aby programy pre 3rd isli na starsich verziach Symbianu)

OdoslaťOdoslané: Pi, 27. Mar 2009, 10:37 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

husty84 napísal:

P.S.: Mam Vam odfotit menu telefonu aby ste verili ze mam 3rd verziu??? Keby nemam 3rd verziu pochybujem, ze by mi dovolilo naistalovat GMXT kt. je urceny pre 3rd verziu. (pri tejto verzii bol binarny break cize nehrozi aby programy pre 3rd isli na starsich verziach Symbianu)

Tak to som zvedavy, vyskusam aktualizovat tu moju 6120C a uvidime ci tam budem mat 3rd verziu symbianu. Bol by som rad ;)

A co sa tyka aktualizacie vy si na vasu kartu mozete nainstalovat akukolvek dostupnu aktualizaciu ci uz pre OS Palm albo WM alebo Symbian. Az pri instalacii by vam vyhodilo chybu. Ja ked som si dal GM XT pre 3rd symbian do tej 6120 tak po nainstalovani a naslednom spusteni programu GM XT mi vyhodilo iba roztruseny obraz.

OdoslaťOdoslané: So, 28. Mar 2009, 17:19 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
husty84 napísal:

Tak to som zvedavy, vyskusam aktualizovat tu moju 6120C a uvidime ci tam budem mat 3rd verziu symbianu. Bol by som rad ;)

A co sa tyka aktualizacie vy si na vasu kartu mozete nainstalovat akukolvek dostupnu aktualizaciu ci uz pre OS Palm albo WM alebo Symbian. Az pri instalacii by vam vyhodilo chybu. Ja ked som si dal GM XT pre 3rd symbian do tej 6120 tak po nainstalovani a naslednom spusteni programu GM XT mi vyhodilo iba roztruseny obraz.

Pan Sykora...prepacte, ale ked si nedokazete zistit verziu OS Vasho MT tazko mi poradite! Mam taky pocit, ze napisat sem svoj problem bolo zbytocne, stale hladate chybu tam kde nie je...Aj tak Vam dakujem za Vas cas.

P.S.: Kludne zmazte moje prispevky z tohoto fora, aby som Vam nerobil zlu reklamu.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.