Prihlásenie Práve je Pi, 03. Sep 2010, 12:08
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  Navigácia s.r.o. 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 64 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmin EDGE 705
OdoslaťOdoslané: Pi, 30. Máj 2008, 05:23 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 27. Mar 2008, 12:48
Som v oblasti GPS novy, tak prosim budte zhovievavi ak moje zaciatocnicke otazky vyvolaju na vasich tvarach usmev.
Takze tu su:
:?: 1. Problem. MapSource&Garmin Edge 705. Po pripojeni nemozem nacitat trasy z pristroja do MapSource. Stale mi vypise, ze na zariadeni sa nenachadzaju ziadne trasy. Ked trasu vytvorim a uploadnem ju do navigatora je vsetko v poriadku (mozem podla nej zapnut navigaciu). Ked chcem trasu stiahnut spat (alebo stiahnut nejaku zaznamenanu trasu) edge stale tvrdi, ze v zariadeni sa nenachadzaju ziadne trasy. Ked dam odoslat/stiahnut body ide vsetko OK. V com robim chybu??? (do TrainingCentra ide stahovanie zaznamenanych udajov OK - mimochodom: da sa zo zaznamenanych udajov v TrainingCentre vytvorit samostatna trasa bez doplnkovych udajov(tep,kadencia) )
:?: 2. Otazka: nRoute je mozne pouzivat aj s Edge705 (ak ano ako? - vyhladavanie zariadenia sa nepodari) alebo je to aplikacia vyhradne urcena pre MODULY OEM?
(firmware je najnovsi, windows XP)
Dakujem za odpovede a rady.

Predmet príspevku: Re: Garmin EDGE 705
OdoslaťOdoslané: Pi, 30. Máj 2008, 06:33 
Neprítomný
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 27. Mar 2008, 13:31
1. Na spracovanie udajov z EDGE705 sluzi garmin training center (kde su vidno aj mapy co su vidno v mapsource), nie mapsource. Data su vo formate TCX ktore v sebe uchovavaju aj udaje napr. o pulzoch ci kadencii) a mapsource tento format nepozna. Je mozne prekonvertovat tcx format do gpx ktory pozna aj mapsource (napr. cez program TCX konverter) a potom je vidno priebeh tracku v mapsource. takze ak zhrniem - 1. bud stiahnut data do training centra alebo 2.po pripojeni do pc sa edge pripoji ako disk a na nom v adresari garmin\history su zaznamy z treningov.
pre spracovanie gps dat je potom vhodne tcx prekonvertovat do gpx

2.edge nefunguje s nroute. po pripojeni na pc sa EDGE pripoji ako mass storage teda ako disk

rasto

OdoslaťOdoslané: Pi, 30. Máj 2008, 09:45 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 27. Mar 2008, 12:48
Dakujem za rychlu odpoved a rady. Este mala poznamka: neviem ci je to technicky mozne (naprogramovatelne) ale moznost prepnut male rucne GPS pristroje do modu zariadenia spolupracujuceho s PC a nRoute by mozno potesila aj ked v Garmine asi radsej predaju dalsi pristroj akoby rozsirovali moznosti existujucich :(

OdoslaťOdoslané: Pi, 30. Máj 2008, 10:32 
Neprítomný

Ak sa nemylim tak takto sa sprava napr. aj colorado. a taktiez ak sa nemylim tak da sa extra dokupit kabel ktorym sa da potom pripojit edge s pc tak aby sa to spravalo ako gps zariadenie so standardnymi komunikacnymi protokolmi - ale toto uz musia potvrdit ludia od Garminu

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Jún 2008, 14:14 
Neprítomný

Este som zistil ze Edge zobrazuje skaredo vrstevnice - velmi hrubo - tak som upravil typ subor. posielam ho k tomuto prispevku a staci ho len nahradit v ceste kde su mapy - konkretne: Garmin\FAM_716\I00002CC.TYP, kto chce, moze si zazalohovat stary subor a nahradit ho tymto

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Jún 2008, 16:13 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 15. Apr 2008, 09:34
Používané GPS: NUVI 350
Skús si pozrieť/prečítať toto: http://navigovat.mobilmania.cz/Testynav ... ARI=113865 :roll:

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 07:57 
Neprítomný

Založený: Ut, 01. Júl 2008, 21:34
dobry den, uz asi mesiac pouzivam tento pristroj. mal som ho aj na bajku v taliansku (lago di garda). maximalna spokojnost. jedna vec ale mi nie je jasna. kalibracia bar. vyskometra. vsade sa uvadza ze je to automaticke. mne to vsak nefunguje a v niektorych pripadoch ukazuje uplne hluposti.co som sa pytal nikto mi nedal rozumnu odpoved. ma niekto nejaku skusenost ako sa dopracovat k spravnej nadmorskej vyske ? dakujem

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 09:05 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ne, 23. Mar 2008, 12:13
rpetro napísal:
dobry den, uz asi mesiac pouzivam tento pristroj. mal som ho aj na bajku v taliansku (lago di garda). maximalna spokojnost. jedna vec ale mi nie je jasna. kalibracia bar. vyskometra. vsade sa uvadza ze je to automaticke. mne to vsak nefunguje a v niektorych pripadoch ukazuje uplne hluposti.co som sa pytal nikto mi nedal rozumnu odpoved. ma niekto nejaku skusenost ako sa dopracovat k spravnej nadmorskej vyske ? dakujem

Jednoznačne barometrický výškomer treba kalibrovať. Niektorý tvrdia, že vždy po zapnutí ak chceme presnú výšku. Barometrický výškomer je závislý hlavne na tlaku, takže pri prudkej, ale fest prudkej zmene počasia a zmene tlaku je možné že hodnoty sú nepresné.
To že je to automatické som nepočul :o aspoň nie pri mojom GPS.

Takisto je sranda, že ak ho dáš do vákuového obalu a vysávačom vysaješ vzduch tak ako ja sa dostaneš niekde na Mount Everest - mne sa podarilo 6000 m.n.m :D

Čiže na mieste kde poznáš nadmorskú výšku ho nakalibruješ a potom už meria správne. Trebárs aj podľa papierovej mapy v mieste kde si. Blbne to napr. v lietadle kde je umelo udržiavaný tlak v kabíne.

Inak presnosť je cca 1 - 2 metre čo som odsledoval na kopcoch. ;)

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 10:03 
Neprítomný

to vsetko ovladam. len v edge 705 nie je moznost kalibrovat bar. vyskomer. vsade sa pise ze je to automaticky. aj ked som sa pytal odbornikov tak vraveli ze sa to kalibruje podla vysky z gps, ale to celkom nefunguje. neviem presne vypatrat kedy sa to a ako robi lebo niekedy je to fakt presne na meter a niekedy je rozdiel aj 1000 m.

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 11:56 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 20. Mar 2008, 17:04
Používané GPS: GPSmap 60CSx
60CSx napísal:
rpetro napísal:
Čiže na mieste kde poznáš nadmorskú výšku ho nakalibruješ a potom už meria správne. Trebárs aj podľa papierovej mapy v mieste kde si. Blbne to napr. v lietadle kde je umelo udržiavaný tlak v kabíne.
Inak presnosť je cca 1 - 2 metre čo som odsledoval na kopcoch. ;)

Zaujimave... ;) Mam tiez GPSmap 60Csx, viem ho rucne kalibrovat, nivelacny bod mam priamo na dome, takze viem presnu vysku na milimeter... No ak jazdim v kopcoch pri ustalenom pocasi a tlaku, tak ked vyjdem pocca 5,55 km na kopec.ktoreho nadmorsku vysku mam overenu s viacerych zdrojov, tak vyska v GPS-ke lieta od 2 do 10 m... To iste plati i opacne, ak GPS nakalibrujem na kopci a zveziem sa trochu rychlejsie dolu... ;) , tak mi odchylka vysky pri nevelacnom bode robi niekedy az 12 m... :!: :!: :!:
Takze na ten barometricky vyskomer by som sa az tolko nespoliehal... :cry:
Jedine, ak by nam niekto z Conanu presne nadefinoval, ako spravne kalibrovat, kontrolovat barometricky vyskomer, mozno to vsetci robime zle... ;)

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 13:03 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ne, 23. Mar 2008, 12:13
len v edge 705 nie je moznost kalibrovat bar. vyskomer. vsade sa pise ze je to automaticky - tak toto som nevedel ;)

Tak to som nikdy neskúšal od nivelačného bodu po nivelačný testovať. Ja ho pravdupovediac ani moc nekalibrujem a ak sa mám priznať tak na križovatkách kde sú výškové body mi to cca na 3 - 5m sedí, 12 m to som asi ani nezažil. Max čo som videl rozdiel na displeji bol 7m a to som už kalibroval.

Asi mám vydarený kus, alebo čo :?:

Behám najčastejšie Chopok, Ďumbier, Slovenský raj.

Ja som sa na to ani nikdy nespoliehal a beriem to len ako doplnok ;)

OdoslaťOdoslané: St, 02. Júl 2008, 21:24 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 17. Jún 2008, 11:05
Používané GPS: nüvi 200 + SK Roads
rpetro napísal:
aj ked som sa pytal odbornikov tak vraveli ze sa to kalibruje podla vysky z gps

ta ale tiez nie je nijako presna... mne to na jednom a tom istom mieste ukaze raz 120 m.n.m., inokedy aj 180...

OdoslaťOdoslané: Št, 03. Júl 2008, 13:58 
Neprítomný

ano v edge sa neda spravit rucna kalibracia ale funguje autokalibracia. ma vstavany barometer ktory sa nakalibruje podla gps signalov - teda ked sa vyberiem niekde jazdit po dlhsom case alebo na inom mieste, najprv sa moze zjavit nepresny udaj ktory sa casom ustali na relativne slusnej presnosti. pisal som o tom aj v mensom teste o edge http://www.sportreport.sk/sport/index.p ... 4&Itemid=1 potom sa da na vyskomer spolahnut (aspon pre cykloucely)

Rasto

OdoslaťOdoslané: Št, 03. Júl 2008, 20:04 
Neprítomný

dakujem za odpovede, ale mne to nefunguje. uz dva dni jazdim na bajku a mam konstantnu odchylku cca 1300 m. autokalibarcia nefunguje. spravil som znova upgrade ver.2.20 a ziadna zmena. caka ma asi reklamacia. poznam ale este aspon 3 majitelov s tym istym problemom. netreba nieco nastavit ?

OdoslaťOdoslané: So, 05. Júl 2008, 20:46 
Neprítomný
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  ICQ  Profil

Založený: So, 05. Júl 2008, 20:34
Používané GPS: EDGE 705
rpetro napísal:
dakujem za odpovede, ale mne to nefunguje. uz dva dni jazdim na bajku a mam konstantnu odchylku cca 1300 m. autokalibarcia nefunguje. spravil som znova upgrade ver.2.20 a ziadna zmena. caka ma asi reklamacia. poznam ale este aspon 3 majitelov s tym istym problemom. netreba nieco nastavit ?

Ahoj,
No asi tam bude naozaj problem s vyskomerom..., ale na druhej strane barometricky vyskomer naozaj ovplyvnuje pocasie.Ak je "katalogove" tak meria uplne presne a ak nie, tak tiez su odchylky-ale 1300m som este teda nemal.

Ja som dnes EDGE 705 testoval spolu s vyskomerom na Suunto Observer-tak isto barometricky, odchylka bola +/- 2 az 5 metrov.

Este ma napadlo ci mas pustene GPS..., kedze EDGE 705 urci referencnu vysku podla GPS.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 64 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.