Prihlásenie Práve je Št, 17. Máj 2012, 15:35
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: par otazok ku coloradu 300
OdoslaťOdoslané: Po, 19. Júl 2010, 20:44 
Neprítomný

Založený: Po, 19. Júl 2010, 20:24
Tiež mám pár otázok ku Coloradu.
Dosť ma prekvapuje, že si nikto nesťažuje na čitateľnosť štandardných textov na obrazovke Colorada. Napr obrazovka 'Trasový počítač'. Zobrazuje rôzne údaje o priebehu trasy. Údaje sú ešte vcelku čitateľné, aj keď lepšie by boli zobrazené kontrastne - napr biele na čiernom pozadí. Ale nad údajmi sú popisky a tie sú šedou farbou na šedom pozadí, akurát sú orámované čierno. Ja osobne to dokážem čítať iba pri plnom slnku, keď slnko svieti priamo na displej. Ukázal som to kamarátovi, ktorý má dobrý zrak a aj on uznal, že zobrazovanie je otrasné. Preto sa čudujem, že som na túto vlastnosť nečítal na fórach narážky.
Mal som už v ruke GPSmap aj Vistu a je to neporovnateľné, v oboch menovaných prístrojoch sa všetko zobrazuje logicky, teda normálne.
Bohužiaľ farby nie je v Colorade možné meniť, aspoň ja o tom neviem. Je nejaká šanca, že budú niekedy farby nastaviteľné? Ale existuje nejaká možnosť ich nastaviť, napr editáciou niektorého súboru v prístroji?

Mimochodom, mal som obrovské problémy so zobrazovaním a tmavým displejom, kým som sa nenaučil vypnúť tieňovanie terénu. Bol som v teréne, kde sa rieka hlboko zarezávala do krajiny a v južnom svahu bola mapa taká tmavá, že som nevedel nájsť cestu. Bolo už šero, čo je pre displej Colorada to najhoršie a tak som blúdil cestou necestou, Colorado vo vrecku. Nadával som ako pohan. Doma som si našiel na Internete, že sa tieňovanie dá vypnúť, tak som hľadal asi pol hodinu a našiel som to úplne nelogicky zašité v nastaveniach mapy, v ďalšej úrovni nastavenia. Odvtedy som to už nezapol a ani nikdy nezapnem. Je to kontraproduktívna funkcia.

Ak mi niekto vie poradiť, budem povďačný.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.