Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:05
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmin 1490t - otazky a hm mozno kusok staznosti
OdoslaťOdoslané: Pi, 21. Jan 2011, 14:44 
Neprítomný

Založený: St, 19. Jan 2011, 11:46
Po dlhsej dobe som sa rozhodol vymenit Garmin nuvi 360 za novy model - 1490t. Vyberal som si dlho a dufal, ze splni moje ocakavania. Ospravedlnujem sa za rant, ale rad by som pocul nejake realne dovody preco toto GPS nema par veci (mozno su to skor otazky na designerov/marketing/managerov)

1. Aktivny dock - nerozumiem, vzdy ked GPS skladam dolu, musim vzadu odpojit kabel. Nerozumiem tomuto - preco to musi byt tak?
2. 3D Budovy - chapem, je to "feature", ale ako to, ze napr taka 765 3D budovy ma, ale 1490 (co mi pride ako vyssia rada) nie - ????
3. vo verzii TV sa nachadza dvb-t reciever, ale neobsahuje MP3 player - nechapem ako je nieco taketo mozne? :< Hlavne nie pri takejto vacsej masinke, ktora ma zakonite viac priestoru na doske. To ze to nema crappy FM Transmitter 7xx rad - ok, nevadi.
4. SDHC - Ako prve som vlozil do pristroja 16GB kartu SDHC. Nesla. 8GB ide ... to je taky problem dokodovat do FW alokaciu?
5. Sme v 21. storoci, pise sa rok 2011, zacina sa pomaly era USB3.0 . Clovek by predpokladal, ze: "hej, ved tie male prtave USB kluce su uz 2.0 compatible, tak toto bude tiez" Ale - newsflash - nie!!! Transfernut 2GB dat do zariadenia trva HODINU. Na USB 2.0 to trva 10 minut. Je taky problem prehodit USB controller na doske za nieco ehm ... patricnejsie pre rok 2011? :(

Nebyt kvalitnych map, tak by som to zariadenie odniesol naspat, nech si ho daju do vitrinky s nazvom: "Historia navigacii". Nanestastie, co sa tyka hrubej podstaty - navigacie - sa tomuto pristroju neda nic vytknut, takze si ho necham. Ale aj tak si myslim, ze na horeuvedenych bodoch by mohli designeri trosku zauvazovat. A hlavne niektore veci (body 2,3,4) su cisto softwarova zalezitost...
Keby bolo aspon dostupne nejake SDK :(

Predmet príspevku: Re: Garmin 1490t - otazky a hm mozno kusok staznosti
OdoslaťOdoslané: Po, 24. Jan 2011, 11:34 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
neosk napísal:
Po dlhsej dobe som sa rozhodol vymenit Garmin nuvi 360 za novy model - 1490t. Vyberal som si dlho a dufal, ze splni moje ocakavania. Ospravedlnujem sa za rant, ale rad by som pocul nejake realne dovody preco toto GPS nema par veci (mozno su to skor otazky na designerov/marketing/managerov)

1. Aktivny dock - nerozumiem, vzdy ked GPS skladam dolu, musim vzadu odpojit kabel. Nerozumiem tomuto - preco to musi byt tak?
2. 3D Budovy - chapem, je to "feature", ale ako to, ze napr taka 765 3D budovy ma, ale 1490 (co mi pride ako vyssia rada) nie - ????
3. vo verzii TV sa nachadza dvb-t reciever, ale neobsahuje MP3 player - nechapem ako je nieco taketo mozne? :< Hlavne nie pri takejto vacsej masinke, ktora ma zakonite viac priestoru na doske. To ze to nema crappy FM Transmitter 7xx rad - ok, nevadi.
4. SDHC - Ako prve som vlozil do pristroja 16GB kartu SDHC. Nesla. 8GB ide ... to je taky problem dokodovat do FW alokaciu?
5. Sme v 21. storoci, pise sa rok 2011, zacina sa pomaly era USB3.0 . Clovek by predpokladal, ze: "hej, ved tie male prtave USB kluce su uz 2.0 compatible, tak toto bude tiez" Ale - newsflash - nie!!! Transfernut 2GB dat do zariadenia trva HODINU. Na USB 2.0 to trva 10 minut. Je taky problem prehodit USB controller na doske za nieco ehm ... patricnejsie pre rok 2011? :(

Nebyt kvalitnych map, tak by som to zariadenie odniesol naspat, nech si ho daju do vitrinky s nazvom: "Historia navigacii". Nanestastie, co sa tyka hrubej podstaty - navigacie - sa tomuto pristroju neda nic vytknut, takze si ho necham. Ale aj tak si myslim, ze na horeuvedenych bodoch by mohli designeri trosku zauvazovat. A hlavne niektore veci (body 2,3,4) su cisto softwarova zalezitost...
Keby bolo aspon dostupne nejake SDK :(

Dobrý deň,

každý model sa od seba líši práve týmito funkciami ktoré spomínate v bodoch 1 2 3 4.
Každý má iný názor napr. na MP3 prehrávač. Niekto povie na čo tam je keď to ma taký malý reprák a zvuk MP3ky je nekvalitný.
Ak by tam bol MP3 prehrávač tak cena zariadenia sa zvýši a pre veľa ľudí by to bolo zbytočné lebo už takmer každé autorádio podporuje MP3.
Pamäť SD HC kariet. Zariadenie má 4GB pamäte tak že 16GB karta tam je úplne zbytočná nie je dôvod ju tam dávať.
3D budovy tento model ich nemá má ich vyššia rada nüvi 3790 (tá ma aj aktívnu kolísku).
Čislo 1490 znamená 1: trieda, 4 : 5palcový displej ,9 : TMC prijímač.

USB: ak by tam bola napr. USB 3 tak cena zariadenia sa niekoľko násobne predraží. táto trieda 1xxx je zameraná na jednoduchých zákazníkov pre ktorí je podstatné sa niekam dostať nie sa hrať so zariadeniami.

Ak ste chceli viac funkcií tak ste si mohli vybrať vyšší model. Na našej stránke http://www.garmin.sk sa dajú všetky zariadenia porovnávať.

Tieto dotazy patria ozaj vývojárom, kontakt priamo do Garminu kde to môžu ovplyvniť (ak to bude žiadané viacerými zákazníkmi ) nájdete na stránkach http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... ortcontact

OdoslaťOdoslané: Pi, 28. Jan 2011, 18:01 
Neprítomný

Založený: Ut, 25. Jan 2011, 19:02
Tiež som si kúpil Garmin 1490 T + Lifetime a mám problém s mikroSD kartou.
Najprv som skúsil aktualizáciu máp bez karty, po hláške, že potrebuje asi 5GB
priestoru, som kúpil 16GB kartu, ale s tou to nešlo, tak som to skúsil s 8GB
kartou a nejde to ani s touto. Na obe karty síce dokážem napr. skopírovať
súbory, ale neviem na ne uložiť nové mapy (Garmin Map Update proste kartu
ignoruje). Poraďte mi prosím.

OdoslaťOdoslané: Po, 31. Jan 2011, 10:27 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
ifabrici napísal:
Tiež som si kúpil Garmin 1490 T + Lifetime a mám problém s mikroSD kartou.
Najprv som skúsil aktualizáciu máp bez karty, po hláške, že potrebuje asi 5GB
priestoru, som kúpil 16GB kartu, ale s tou to nešlo, tak som to skúsil s 8GB
kartou a nejde to ani s touto. Na obe karty síce dokážem napr. skopírovať
súbory, ale neviem na ne uložiť nové mapy (Garmin Map Update proste kartu
ignoruje). Poraďte mi prosím.

Ide o voľné miesto n v prístroji teda v PC. Na disku C nemáte dosť miesta na inštaláciu máp. Je potrebné si na Cečku uvolniť miesto.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.