Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:05
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 3 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmn 1490 aktualizacia map je nefunkcna!
OdoslaťOdoslané: Ne, 10. Júl 2011, 10:51 
Neprítomný

Založený: Ne, 10. Júl 2011, 10:09
Dobry den

Snazil som sa aktualizovat mapy na Garmin nuvi 1490 najskor som stiahol CommunicatorPluginwithmyGarminAgent_292withAgent22.exe ktory si vzapati stazoval ze potrebuje aktualizaciu takze som pokracoval CommunicatorPlugin_293.exe. Nasledne som este musel stiahnut USBDrivers_23.exe . Cely vysledok snazenia je "Ziskavanie informacii (toto moze niekolko sekund trvat)...". Len skoda ze moja predstava o sekundach sa diametralne lisi od tej v germine. Aj po niekolkych hodinach je tam stale ta ista hlaska... Myslel som si ze mam mozno stary firefox tak som aj ten aktualizoval na 5.0. Nic sa nezmenilo :-(

Mrzi ma ze aktualizacia map takto nefunguje, vzdy som myslel ze pri platenych produktoch by nemalo byt cielom co najviac to skomplikovat. Co takto to zjednodusit napriklad tak ze sa do weboveho formularu zada cislo karty a stiahne sa subor ktory sa rozbali do zariadenia alebo na kartu? Jednoduche, ciste...

Vyrobcovia sa stale divia ze ludia kradnu udaje a nelegalne aktualizuju navigacie. Vzhladom k tomu ze vyrobca nieje schopny poskytnut fungujucu aktualizaciu tak ma tiez napada naco platit? Staci zadat do googlu, 3x kliknut, stiahnuty subor rozbalit a aktualizacia je hotova (sice nelegalna ale co uz). Od vyrobcu by som ocakaval jednoduksi sposob (vzhladom na to ze si nechava za neho platit). Ak je ochrana vyrobcu natolko komplikovana ze znemoznuje realne pouzitie tak je asi iekde chyba ze???!!!

Garmin som uz doporucil niekolkym ludom, ale asi zacnem doporucovat inu znacku...

Predmet príspevku: Re: Garmn 1490 aktualizacia map je nefunkcna!
OdoslaťOdoslané: So, 23. Júl 2011, 10:39 
Neprítomný

Založený: Ne, 10. Júl 2011, 10:09
Keby nahodou niekto nasiel tuto temu, tak pridavam informacie o poslednom vyvoji.

Reakcia Garmin support je nasledovna:
Citácia:
V prvom rade by som vám odporučil urobiť aktualizáciu vášho OS v PC. Aktuálny Windows má štandardne USB ovládače už v sebe bez toho aby sa museli nejako špeciálne sťahovať, zrejme win nie je aktualizovaný.
Skúšali ste firefox po aktualizácií reštartovať poprípade reštartujte aj PC.
Do poručujem aktualizáciu spustiť ešte raz.

Inak povedane skuste este raz a neotravujte nikto sa nemieni vasim problemom zaoberat

Takze som sa snazil sam a objavil som postup ako rozchodit tie programi:
1. Treba vsetko odinstalovat a navigaciu odpojit od PC
2. Nainstalovat subor "USBDrivers_23.exe"
3. Pripojit navigaciu a pockat kym ju windows 'spoznaju'
4. Nainstalovat "CommunicatorPluginwithmyGarminAgent_292withAgent22.exe"
5. Nainstalovat "CommunicatorPlugin_293.exe"
6. Restartovat PC

Potom hura firefox vydi navigaciu!

Problem cislo 2 je ze "GarminMapUpdater_v2.6.15.exe" sa neda nainstalovat pretoze potrebuje verziu .NET ktora je nekompatibilna z ostatnymi programami ktore mam. Vazhladom k tomu ze poziadavky na rozne nezmyselne verzie .NET su dnes pomerne bezne u kazdeho programu tak dokazem celkom slusne predhadzovat rozne verzie .NET roznym programom ale v pripade garminu to nejako nefunguje...

Moze support prosim poskytnut informacie co z .NET je potrebne a ja to nejako zariadim!

Predmet príspevku: Re: Garmn 1490 aktualizacia map je nefunkcna!
OdoslaťOdoslané: St, 27. Júl 2011, 12:46 
Neprítomný

Založený: Ut, 25. Mar 2008, 22:21
Instaloval som vo firme niekolko aktualizacii na roznych kompoch a nikdy som nemal dajaky zasadny problem.
Staci mat "original" aktualizovany OS a vsetko funguje ako ma.
- aj ked jediny problem bol, ze som musel byt prihlaseny ako admin
A postup co ti napisal chalan zo supportu je uplny standard - dajako zacat treba a do "brucha" tvojho PC nikto nevidi.
- netreba robit z komara somara ;)
Napr. do Mio som musel stahovat kazdu krajinu samostatne - aj to sa dalo, ale pekny opruz.
Garmin som zapol na konci sichty a rano bola aktualizacia hotova - easy.

Ak mas dozivotnu aktualizaciu, tak mozes skusit pouzit aj tento novy program.
http://www8.garmin.com/support/lifetime_updater.html
:idea:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 3 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.