Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:06
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: nesprávne navigovanie
OdoslaťOdoslané: Pi, 19. Aug 2011, 12:40 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Aug 2011, 12:43
dobrý deň
nedávno som si kúpil novú navigáciu 1490TV,nainštaloval som najnovšiu verziu máp európy(asi pred 2 týždňami) a na moje prekvapenie som zistil že už domov ma naviguje zle.
Naviguje ma do jednosmerky ktorá je tam už 20 rokov.Jedná sa o cestu smer od Ružomberka E50 a ja bývam v Ivachnovej,navigácia vôbec nezabočí do ľava na prvej odbočke do Ivachnovej ale vedie daľej po E50 potom sa snaží dostať do tej jednosmerky kde je vstup len pre autobusy tam sa zastaví lebo o tej jednosmerke vie a prepočíta cestu ďalej na dialnici a prvý výjazd vonku a späť do ivachnovej.Navi môžem nastaviť ako chcem ide to stále tak.Mal som požižaný starý Garmin a ten navigoval krásne až pred dom.Nie že by som domov nevedel trafiť,ale neviem ako sa bude správat v cudzom svete.Možno je len chyba v mape na čo by som chcel hlavne upozorniť ešte jedna vec ma napadla,napozná ani most cez rieku váh z Ivachnovej do Liptovskej Teplej.
ďakujem za odpoveď

Predmet príspevku: Re: nesprávne navigovanie
OdoslaťOdoslané: Po, 22. Aug 2011, 09:28 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
krakokr15 napísal:
dobrý deň
nedávno som si kúpil novú navigáciu 1490TV,nainštaloval som najnovšiu verziu máp európy(asi pred 2 týždňami) a na moje prekvapenie som zistil že už domov ma naviguje zle.
Naviguje ma do jednosmerky ktorá je tam už 20 rokov.Jedná sa o cestu smer od Ružomberka E50 a ja bývam v Ivachnovej,navigácia vôbec nezabočí do ľava na prvej odbočke do Ivachnovej ale vedie daľej po E50 potom sa snaží dostať do tej jednosmerky kde je vstup len pre autobusy tam sa zastaví lebo o tej jednosmerke vie a prepočíta cestu ďalej na dialnici a prvý výjazd vonku a späť do ivachnovej.Navi môžem nastaviť ako chcem ide to stále tak.Mal som požižaný starý Garmin a ten navigoval krásne až pred dom.Nie že by som domov nevedel trafiť,ale neviem ako sa bude správat v cudzom svete.Možno je len chyba v mape na čo by som chcel hlavne upozorniť ešte jedna vec ma napadla,napozná ani most cez rieku váh z Ivachnovej do Liptovskej Teplej.
ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

akú mapu máte v zariadení nainštalovanú? Aktuálna verzia mapy je 2012.20. V nástroje - nastavenia - mapa - info si môžete skontrolovať akú mapu máte nainštalovanú v prístroji.
Chyby v mape sa dajú nahlásiť na stránke http://www.navteq.com/mapreporter

OdoslaťOdoslané: Po, 29. Aug 2011, 22:58 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Aug 2011, 12:43
mám mapy 2012.20 chyby som nahlásil na odkaz ktorý ste mi poslali
ďakujem

OdoslaťOdoslané: St, 31. Aug 2011, 09:44 
Neprítomný

Založený: Ne, 29. Máj 2011, 06:57
Používané GPS: Nuvi 1350
krakokr15

Dobre vravis, riadny pruser:

Obrázok

Mna zase starsie mapy navigovali po slepych ulickach na sidlisku,
ale toto je dost velka chyba, je to medzinarodna cesta! Snad to v Navtequ opravia, odsledujem :D

OdoslaťOdoslané: St, 23. Nov 2011, 12:39 
Neprítomný

Založený: St, 23. Nov 2011, 12:28
len dufam ze to nespracovavaju tak "rychlo" ako vedlajsie (i ked tiez podstatne cesty).. Od 27. semtepbra status problemu "In process".. Sice zapracovali nadjazdy nad zmodernizovanu zeleznicnu trat Nove Mesto nad Vahom - Trencin (usek Kostolna - Zariecie az Ivanovce), len akosi posabudli zrusit stare prechody :) navigacka samozrejme naviguje po nich kedze je to kratsia trasa ako cez nadjazdy.. Neznaleho cloveka dovede akurat do slepej ulice :) Potom clovek nevie ci sa da na nu vobec spolahnut v miestach ktore nepoznam.....

OdoslaťOdoslané: St, 23. Nov 2011, 14:35 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

dano168 napísal:
len dufam ze to nespracovavaju tak "rychlo" ako vedlajsie (i ked tiez podstatne cesty).. Od 27. semtepbra status problemu "In process".. Sice zapracovali nadjazdy nad zmodernizovanu zeleznicnu trat Nove Mesto nad Vahom - Trencin (usek Kostolna - Zariecie az Ivanovce), len akosi posabudli zrusit stare prechody :) navigacka samozrejme naviguje po nich kedze je to kratsia trasa ako cez nadjazdy.. Neznaleho cloveka dovede akurat do slepej ulice :) Potom clovek nevie ci sa da na nu vobec spolahnut v miestach ktore nepoznam.....

Bohužiaľ avšak výroba mapy je zdĺhavý proces a nie je možné ju robiť tak rýchlo ako vznikajú (menia) sa cesty.
Takto to je s každou navigáciou nie len Garminom.

OdoslaťOdoslané: St, 23. Nov 2011, 14:46 
Neprítomný

Založený: St, 23. Nov 2011, 12:28
Juraj Sýkora napísal:
dano168 napísal:

Bohužiaľ avšak výroba mapy je zdĺhavý proces a nie je možné ju robiť tak rýchlo ako vznikajú (menia) sa cesty.
Takto to je s každou navigáciou nie len Garminom.

Jasne no.. len je tam nesulad s odovzdavanim informacii skor.. Pri mojom pripade vznikla nova cesta (co predpokladam niekto oznamil (sprava ciest, pripadne nejaka podobna organizacia)) ale nezaslali aj informaciu o zruseni starych prechodov... Proste nove nadjazdy vznikli kvoli tomu ze stare sa rusia, nove v mape su stare nikto nezrusil.. :)

OdoslaťOdoslané: Št, 24. Nov 2011, 09:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

@dano168: tak toto jedine na navteq. Avšak ak sa staré dajú ešte využívať tak oni ich z mapy vymazať nemôžu skôr ak nebudú uzavreté či odstránené.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.