Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:07
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Nuvi 1390
OdoslaťOdoslané: Št, 08. Dec 2011, 21:40 
Neprítomný

Založený: Ne, 30. Mar 2008, 06:38
Dobrý deň pán Sýkora,
problém, ktorý uvediem, je v podstate opakovaním. Kúpil som nové zariadenie Nuvi 1390. Po nejakom čase začal meškať prekresľovaním obrazovky, vypadávala obrazovka - ostala chvíľu biela, potom sa pomaly dokresľovali ulice a šípka. Mám taký dojem, ako keby to súviselo so spájaním jednotlivých regiónov, častí máp...? Deje sa to hlavne v mestách. V podstate musím prispôsobovať rýchlosť auta navigácii, aby som neprešvihol odbočku. Vtedy som dostal od Vás odpoveď, aby som sa pokúsil odpojiť dopravné správy. Nepomohlo to. Odovzdal som prístroj do servisu. Pri odovzdávaní som sa pýtal zamestnanca a ten mi oznámil, že táto rada je poruchová a zariadenie sa mení za nové. To sa aj udialo. Nové zariadenie sa správa rovnako ako staré.
Chodím často do zahraničia a veru častejšie zakladám do auta TOM TOM. Je to pre mňa smutné, lebo som priekopníkom Garminu SP 320C, ktorý som kupoval za 34000.- Sk !!!, s doživotnou výmenou zariadenia pri jeho poškodení. Pracuje aj teraz výborne, ale spadlo mi a je prasknuté. Uvedenú výmenu ste mi v Conane s úsmevom zamietli. Asi to bol len reklamný ťah. Ale to bokom. Povedzte, ako dať do poriadku 1390.

Ďakujem, spozdravom Leško

Predmet príspevku: Re: Nuvi 1390
OdoslaťOdoslané: Pi, 09. Dec 2011, 10:41 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Dobrý deň,

model STP c320 sa nikdy nepredával s doživotnou výmenou zariadenia pri jeho poškodení za nový kus.
Čo sa týka zariadenia 1390 tak jedna sa o najpredávanejší model na Slovensku a z toho dôvodu nie je možné aby bola cela séria chybná.
Ako máte nastavené podrobnosti mapy v prístroji? aké mapy máte nainštalované v nástroje - nastavenia - mapa - info?
Robili ste aktualizáciu FW a máp v zriadení?

OdoslaťOdoslané: Pi, 09. Dec 2011, 22:16 
Neprítomný

Založený: Ne, 30. Mar 2008, 06:38
Dobrý deň pán Sýkora,
o poškodení prístroja pri havárii vozidla a jeho následnej výmene sa pobavte s pánom Bóďom, ktorý mi ho predával. Niektoré automobilky sťahujú svoje autá do opravy v celých sériách,... Ale ja netvrdím, že je celá séria 1390 zlá. Opakoval som slová pracovníka na reklamáciách v Nay. Nik nie je neomylný - Vami často používané slová vo fóre " mapy tvoria ľudia",...

Dobre,nechcem ísť do konfrontácie, prepáčte. Detail mapy - najviac, zobrazenie mapy 3-D, Záznam jázd - zobraziť. Prekresľovanie sa neupravuje ani pri zjednodušení zobrazovania, ani pri nenačítaní dodatkových máp. Upozornenie na pomalšie prekresľovanie pri najvyššom detaile je priamo uvádzané v starej SP 320C. Ale odvtedy prešlo 6 rokov vývoja. SP 320C ozaj prekresľovala pomalšie mapu, ale táto nemizla z obrazovky. Softvér aktualizujem pravidelne a je tam najnovší. Mapa je :CN Europe NT2012.30 /1 all/, Slovakia adresy v 1.1, Slovakia POI v1. Skúšal som rôzne kombinácie v nastaveniach, ale nefunguje to. Môžem Vám to na rok pre zaujímavosť prísť ukázať do Žiliny. Chodím tam často do fabriky Kia. Priznám sa, v Žiline som to ešte neskúšal. Možná spolu prídeme na riešenie. Uvítal by som to.

Prajem Vám a celému kolektívu príjemné sviatky a mnoho úspechov v novom roku. Leško

OdoslaťOdoslané: Po, 12. Dec 2011, 11:31 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
MUDr.Lešková Mariana napísal:
Dobrý deň pán Sýkora,
o poškodení prístroja pri havárii vozidla a jeho následnej výmene sa pobavte s pánom Bóďom, ktorý mi ho predával. Niektoré automobilky sťahujú svoje autá do opravy v celých sériách,... Ale ja netvrdím, že je celá séria 1390 zlá. Opakoval som slová pracovníka na reklamáciách v Nay. Nik nie je neomylný - Vami často používané slová vo fóre " mapy tvoria ľudia",...

Dobre,nechcem ísť do konfrontácie, prepáčte. Detail mapy - najviac, zobrazenie mapy 3-D, Záznam jázd - zobraziť. Prekresľovanie sa neupravuje ani pri zjednodušení zobrazovania, ani pri nenačítaní dodatkových máp. Upozornenie na pomalšie prekresľovanie pri najvyššom detaile je priamo uvádzané v starej SP 320C. Ale odvtedy prešlo 6 rokov vývoja. SP 320C ozaj prekresľovala pomalšie mapu, ale táto nemizla z obrazovky. Softvér aktualizujem pravidelne a je tam najnovší. Mapa je :CN Europe NT2012.30 /1 all/, Slovakia adresy v 1.1, Slovakia POI v1. Skúšal som rôzne kombinácie v nastaveniach, ale nefunguje to. Môžem Vám to na rok pre zaujímavosť prísť ukázať do Žiliny. Chodím tam často do fabriky Kia. Priznám sa, v Žiline som to ešte neskúšal. Možná spolu prídeme na riešenie. Uvítal by som to.

Prajem Vám a celému kolektívu príjemné sviatky a mnoho úspechov v novom roku. Leško

Pán Leško ďakujeme za prianie.
Bola možná pozaručná výmena zariadenia v prípade poškodenia avšak samozrejme ak je prístroj už nepodporovaný výrobcom tak to nie je možné uskutočniť.

Samozrejme ak máte záujem prísť do ZA ukázať ako prístroj "Štrajkuje" môžeme sa dohodnúť po sviatkoch kedy by ste nás navštívili. Avšak doporučujem predtým zo zariadenia vymazať SK adresy a SK poi keďže v aktuálnej mape model 1390 už tieto body má nainštalované a sú zmapované v CityNavigator EU.

Ďakujeme za prianie a taktiež vám prajeme príjemné sviatky a veľa úspechov v novom roku.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.