Prihlásenie Práve je St, 08. Feb 2012, 13:52
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 15 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmin nüvi 765 - TIP redakcie PC REVUE
OdoslaťOdoslané: Ut, 30. Jún 2009, 14:53 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 15:04
Používané GPS: Edge 705, nuvifone M10
Redakcia odborného časopisu PC REVUE ocenila GPS navigáciu Garmin nüvi 765 ocenením TIP REDAKCIE za vynikajúce výsledky v redakčnom teste.

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

Predmet príspevku: Re: Garmin nüvi 765 - TIP redakcie PC REVUE
OdoslaťOdoslané: St, 01. Júl 2009, 18:30 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
Hmmmm, dalsia PR zehlicka na pruser ? Ako dobre nacasovane po objaveni problemu TMC vo fw 3.60 :mrgreen:

Viac info na (ako inak :mrgreen: ) http://www.gpsforum.sk/index.php/topic, ... l#msg18724

EDIT 02.07.09
... zakazdym, ked vyjde nejaka bombasticka PR sprava, skontrolujte si navigacie, ci este ziju :lol:

Naposledy upravil V12 dňa Št, 02. Júl 2009, 05:50, celkovo upravené 2 krát.

OdoslaťOdoslané: St, 01. Júl 2009, 20:30 
Neprítomný

Založený: Št, 20. Mar 2008, 15:24
To je už raz tak keď sa Testy robia bez pripojenia na satelity, v klimatizovanej miestnosti v režime DEMO :mrgreen:

OdoslaťOdoslané: St, 01. Júl 2009, 20:41 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 20. Mar 2008, 17:04
Používané GPS: GPSmap 60CSx
Amater napísal:
To je už raz tak keď sa Testy robia bez pripojenia na satelity, v klimatizovanej miestnosti v režime DEMO :mrgreen:

A navyse v jednej osobe je sefredaktor PC Revue, tester a vydavatel Testu... ;) To ja by som asi nedokazal... :roll:

OdoslaťOdoslané: Št, 02. Júl 2009, 07:25 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa

Ak myslite tu istu osobu ako ja z gpsforum, tak ide o hrube porusenie zarucnych podmienok, za ktore vyrobca nezodpoveda. Nezodpovednym a neodbornym pristupom mohol zapricinit sucasnu nefunkcnost zariadenia. Ja byt nim, zazvonim na dvere panom z gpsfora a vdaka ich "fundovanym" radam si pytam peniaze od nich ;)

CO sa tyka testov z PC REVUE, ja osobne by som si taketo nepravdy a polopravdy nedovolil napisat ani povedat. Ohladom testov poprosim kontaktujte pana Macka, z PC REVUE a on Vam povie cely postup testovania aj tejto navigacie. Myslim, ze je to velmi sikovny clovek, ktory sa do GPS vyzna a robi v tomto smere kopec roboty.

OdoslaťOdoslané: Št, 02. Júl 2009, 09:08 
Neprítomný

Milan Zvara napísal:
Ak myslite tu istu osobu ako ja z gpsforum, tak ide o hrube porusenie zarucnych podmienok, za ktore vyrobca nezodpoveda. Nezodpovednym a neodbornym pristupom mohol zapricinit sucasnu nefunkcnost zariadenia. Ja byt nim, zazvonim na dvere panom z gpsfora a vdaka ich "fundovanym" radam si pytam peniaze od nich ;)

Ak si pozriete viacere zahranicne fora, dozviete sa, ze ten nestastny tirak z gpsfora nie je jediny. Inak tiraci su velmi nezavisli ludia, ktori musia furu problemov riesit sami (hlavne v ere Liazok), to nie je iba o toceni volantom a radeni prevodov. Okrem ineho, v Garmin servise sa urobi ten isty krok, aby sa navigacia znova rozbehla. Neautorizovane otvorenie zariadenia je samozrejme strata zaruky, ale vidina uspesneho zasahu je daleko lakavejsia, ako bludenie s nefunkcnou navigaciou, pricom je uplne jedno, kto za tu nefunkcnost moze - ci vyrobca navigacie, ci dodavatel GPS chipsetu atd. Ako vidiet, ten dotycny prejavil dostatok odvahy postavit sa k problemu celom a uspesne ho vyriesit "palubnymi" prostriedkami. Pritom tento zasah na 100% nesposobil nefunkcnost TMC, co dokazuju aj prispevky na gpspassion.

Mam jednu otazku :
Ste na dovolenke a hned na zaciatku sa Vam pokazi objektiv (za 300€) k zrkadlovke - prestane clonit. Mate 2 moznosti - zobrat do ruky naradie a aspon sa pokusit zavadu odstranit, alebo nedoniest domov ani jednu fotku. Ktoru si vyberiete ? Dva roky dozadu som sa do tejto situacie dostal aj ja. Skuste si tipnut, ktoru moznost som zvolil...

Milan Zvara napísal:
CO sa tyka testov z PC REVUE, ja osobne by som si taketo nepravdy a polopravdy nedovolil napisat ani povedat. Ohladom testov poprosim kontaktujte pana Macka, z PC REVUE a on Vam povie cely postup testovania aj tejto navigacie. Myslim, ze je to velmi sikovny clovek, ktory sa do GPS vyzna a robi v tomto smere kopec roboty.

Nemozem, nespochybnujem a ani nechcem spochybnovat odborne znalosti p. Macka, no v kazdom pripade dufam, ze je lepsi odbornik ako ten z STV relacie TESTMAGAZIN. Viac na http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/v ... ideo=44475
Velmi som sa musel snazit, aby som niektore odbornosti v tom magazine rozdychal. Okrem toho by ma zaujimalo, ako moze sefredaktor uspesneho casopisu mat tolko casu, aby dokazal navigaciu dosledne a objektivne otestovat za vsetkych okolnosti (to je podla mna nevyhnutne na udelenie certifikatu). Inak pre Vasu informaciu - PCRevue som prestal citat uz dost davno a to hlavne pre tieto ich testy. Ak si to pozrie potencialny zakaznik, urcite si navigaciu do mobilu nekupi, namiesto nej pricapi na celne sklo niektore PNA za minimalne 200€ napriek tomu, ze vo svojom telefone ma GPS a kvalitna "onboard" softwarova navigacia je zohnatelna uz od 75€

OdoslaťOdoslané: Št, 02. Júl 2009, 09:50 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 20. Mar 2008, 17:04
Používané GPS: GPSmap 60CSx
Plne suhlasim sprispieatelom V12, tento stav nerobi dobru reklamu firme Conan...
O TIP redakcie PC Revue sa vyjadrovat nebudem, prestal som ho citat velmi davnooooo...
Len sa mi nezda celkom doveryhodne, aby cely test nie jednoducheho zariadenia, a zaroven byt sefredaktorom a testovatelom v jednej osobe...aby to bolo celkom korektne... Toho pana osobne nepoznam, ale poznam inych sefredaktorov casopisov, ale na dokladne, dlhodobejsie testovanie by cas urcite nemali....
Zaroven ale podotykam, ze absolutne nic nemam voci testovanemu vyrobku, ide mi len o nie celkom doveryhodny sposob testovania....

OdoslaťOdoslané: Št, 02. Júl 2009, 10:02 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa

Mam jednu otazku :
Ste na dovolenke a hned na zaciatku sa Vam pokazi objektiv (za 300€) k zrkadlovke - prestane clonit. Mate 2 moznosti - zobrat do ruky naradie a aspon sa pokusit zavadu odstranit, alebo nedoniest domov ani jednu fotku. Ktoru si vyberiete ? Dva roky dozadu som sa do tejto situacie dostal aj ja. Skuste si tipnut, ktoru moznost som zvolil...

3. moznost. Podla mna zalezi na prioritach, ak som vasnivy fotograf tak pri takomto stave si kupim na dovolenke v najblizsom meste novy objektiv. Ak nie som, co je moj pripad, pouzivam relativne lacny kompakt ;)

Nemozem, nespochybnujem a ani nechcem spochybnovat odborne znalosti p. Macka, no v kazdom pripade dufam, ze je lepsi odbornik ako ten z STV relacie TESTMAGAZIN. Viac na http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/v ... ideo=44475
Velmi som sa musel snazit, aby som niektore odbornosti v tom magazine rozdychal. Okrem toho by ma zaujimalo, ako moze sefredaktor uspesneho casopisu mat tolko casu, aby dokazal navigaciu dosledne a objektivne otestovat za vsetkych okolnosti (to je podla mna nevyhnutne na udelenie certifikatu). Inak pre Vasu informaciu - PCRevue som prestal citat uz dost davno a to hlavne pre tieto ich testy. Ak si to pozrie potencialny zakaznik, urcite si navigaciu do mobilu nekupi, namiesto nej pricapi na celne sklo niektore PNA za minimalne 200€ napriek tomu, ze vo svojom telefone ma GPS a kvalitna "onboard" softwarova navigacia je zohnatelna uz od 75€

O testoch v STV viem takisto svoje. Po predposlednom teste som pisal do redakcie s ponukou spoluprace pri tvorbe tychto relacii s cielom odstranit niektore chyby, bohuzial ako vidno, moje slova nepadli na urodnu podu. Na STV mam vlastny nazor, ale to rozoberieme niekde pri pive nie na tomto fore. ;)

K PC REVUE: Jednak sefredaktor nie je v redakcii sam, jednak dennodenne prechadza viac ako stokilometrovu vzdialenost z prace domov, takze ma dostatok casu otestovat auto navigacie a jednak nerobi maximalne odborne a hlbkove testy, ktorym by majorita citatelov aj tak nerozumela. Pozna svojich citatelov a sustredi sa na dolezite veci, jednak z pohladu trhovych rozdielov a takisto funkcnych stranok. Porovnava porovnatelne a zbytocne nepolemizuje nad nepodstatnymi prvkami, ktore aj tak nie je mozne ovplyvnit a ktore sa vylepsuju prirodzenym vyvojom. Ja PC REVUE citam stale a myslim, ze je to jeden z tych lepsich casopisov na Slovensku o spotrebnej elektronike.

OdoslaťOdoslané: Št, 02. Júl 2009, 19:38 
Neprítomný

Milan Zvara napísal:
3. moznost. Podla mna zalezi na prioritach, ak som vasnivy fotograf tak pri takomto stave si kupim na dovolenke v najblizsom meste novy objektiv.

S tým súhlasím, ak mi veľmi záleží na tom, kúpim si nový to je pochopiteľné.

Čo sa však týka GPS, keby sa sa to stalo mne tak po návrate domov by som dodávateľa, predávajúceho rozniesol v zuboch, žiadal peniaze späť a spomenul by som aj náhradu škody prípadne zľavu za spôsobené problémy, .......... A to si myslím, že je tiež pochopiteľné. Tu nejde o TV ktorý sa pokazí tak idem k susedovi, ale napr. Obchodník si naplánuje školenia, sedenia, rokovania po Európe a vyzerá. A zrazu BUM všetko je preč, ciele, adresy, optimálne trasy a to je prúser.
Ten kamionista (neviem o čo išlo) mal asi nabúchané optimálne trasy v GPS. Kúpil Vlajkovú loď Garminu, aby mal istotu, že ho nesklame a zrazu BUM všetko je preč. Trasa, cieľ, najlepší pomocník. Zablúdi, predĺži čas dodania a to nie je bohviečo v dnešnej kríze a konkurencií.
Idem na dovolenku, spolieham sa to najlepšie čo na trhu je a zrazu sa to poserie. A prebehnúť odbočku z dialnice nie je bohvie čo ani pre dovolenkujúceho. Mne raz GPS síce ukazovala odboč, ale prebehol som vlastnou vinou. Kua 65 km som šiel po najbližší výjazd. :D kde som sa mohol otočiť.

Nikdo z nich neporušil návod, nezaobchádzal s tým proti pravidlám, chránil si to ako oko v hlave, kúpili to najlepšie čo mohli (podľa Vás) a ono sa to pokazilo v podstate počas prevádzky na ktorú je to určené. :evil:

A k téme: Ale aspoň dva inakšie podpisy tam naozaj mohli byť. Predsa len to vyzerá menej vierohodne, všetko podpísane jednou osobou.
Aj keď samozrejme Test aj víťaz je reálny, ale to finále - vydania certifikátu trošilinku tomu poškodilo.

Len som chcel vyjadriť môj pohľad na vec. ;)

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 08:38 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Vsetko je len elektronika, mne osobne sa pokazil PC a mal som na nom nejaku pracu a co som mal ist do Asusu aby mi nahradili stratu a skodu? mal som to mat hotove este v ten den.

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 10:01 
Neprítomný

Škoda že veci z PC sa sa nedajú zálohovať na CD, DVD, USB kľúče :mrgreen:
Niečo vymyslím ja a začnem predávať. :oops:

Určite bol v záruke vy ste otvorili šampanské a Asus vyhodili pri všetkých ováciách do koša.

A na 1 000 000% ste si kúpili rovnaký Asus

To že všetko je elektronika tak stým súhlasím
Týmto uzatváram debatu Murphyho zákonom: Čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 10:16 
Neprítomný

Založený: Po, 29. Sep 2008, 14:33
Používané GPS: Nuvi 360T
Ja to vidím tak, že všade, kde niečo vzniká pričinením človeka sa vyskytnú zákonite občas chyby- a je jedno či ide o vlajkového garmina alebo pri pečení chleba. Rozdiel medzi renomovanou firmou a inými je aj v rýchlosti odstránenia chybového stavu. A tentokrát pri upgrade 765 to zvládli amíci frišno- jasné, že sú mnohí nasrdení, zablúdení, potratili záruky atd. Pri pochybeniach budú vždy aj obete, našťastie Garmin nerobí raketoplány! :lol:

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 15:44 
Neprítomný

p. Zvara, preco tu nie je na zariadenie, ktore obdrzalo Tip redakcie PCREVUE zverejnena povinna (mandatory) aktualizacia popisana na http://garmin.blogs.com/my_weblog/2009/ ... e-now.html ?
Ine aj menej dolezite veci sem davate zavratnou rychlostou...

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 16:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
V12 napísal:
p. Zvara, preco tu nie je na zariadenie, ktore obdrzalo Tip redakcie PCREVUE zverejnena povinna (mandatory) aktualizacia popisana na http://garmin.blogs.com/my_weblog/2009/ ... e-now.html ?
Ine aj menej dolezite veci sem davate zavratnou rychlostou...

Kazdy uzivatel co ma zariadenie a je zaregistrovany tak mu sprava prisla do mailu.

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Júl 2009, 16:50 
Neprítomný

Napriek tomu by to tu malo byt, to dufam uznate. Su tu ine nepodstatnejsie veci...

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 15 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.