Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:40
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 17 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmin 765 + Slovak roads v6
OdoslaťOdoslané: Po, 02. Feb 2009, 13:06 
Neprítomný

Založený: Po, 05. Jan 2009, 15:39
Zdravim. Vie mi niekto vysvetlit ako to je so Slovak roads v Garmin nuvi 765? Pri registracii na garmin UNLOCK MAPS OF SLOVAKIA mi bolo oznamene ze mam v pristroji aj mapu slovenska. V pristroji mam Slovakia adresy, Slovakia POI, CN Europe 2009 a CN Europe 3D buildings. Slovakia roads v6 tam nieje. Pri vypnuti CN Europe 2009 sa mi ziadna mapa neukaze. Na displeji mam iba zakladne nazvy bodov. Ma to tak byt? Alebo je potrebne nahrat mapu Slovakia roads v6 do GPS?

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

Predmet príspevku: Re: Garmin 765 + Slovak roads v6
OdoslaťOdoslané: Po, 02. Feb 2009, 14:05 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
V navigacii mas iba fragmenty z SRv6 v podobe POI bodov. Adresnik s SRv6 nesuvisi, je to iba zoznam adresnych bodov. Ak vyslovene pre SK chces pouzivat SRv6, musis si ju stiahnut prostrednictvom svojho konta, odomknut (kluc Ti to na unlock.garmin.sk ponukne) a nainstalovat. Ale pozor :
1. predtym si zazalohuj vsetko, co mas v Nuvi
2. ak mas v navigacii subor gmapsupp.img, premenuj ho na gmapsup2.img
3. po nainstalovani a pouzivani navigacie s SRv6 musis mapu CNE2009 vypnut, predides moznemu mrznutiu pristroja

Tento postup by mal zabezpecit zachovanie Adresnika, a zaroven pridanie SRv6 do navigacie...

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Feb 2009, 07:35 
Neprítomný

V 12 dakujem za vysvetlenie. A este sa spytam ci je kvalitnejsia mapa Slovak roads v6 ako CN Europe NT 2009? Pri poslednej aktualizacii na 2009.11 tam pribudlo dost vela ciest. Oplati sa tam dat aj Slovak roads v6? Dakujem.

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Feb 2009, 08:14 
Neprítomný

Založený: Št, 27. Mar 2008, 08:45
Nicollo, jedna vec je pohlad na mapu ako na papierovu mapu a ina vec je pohlad na navigaciu ako na real time aplikaciu, ktora obsahuje funkcie ako vyhladavanie a routing - tie na papieri nevidis.

Ak chces mapu pre jazdenie na bicykli, nechaj si CNE. Ma zmapovane aj cesty na dopravnych ihriskach, smetiskach a dvoroch fabrik ci polnohospodarskych druzstiev.

Ak chces autom jazdit po dialniciach a hlavnych cestach, tiez si mozes nechat CNE.

Avsak ak potrebujes jazdit po Slovensku aj mimo najhlavnejsich ciest, silne Ti odporucam mapu SK Roads v6. Oproti CNE je lepsia prave v tom, co nevidis a co ako sofer ocenis. Ako sofer predpokladam ze nepotrebujes cesticky na smetisku, potrebujes vsak, aby trasa z bodu A do C cez bod B bola zratana rozumne po cestach, po ktorych sa da jazdit.

Bolo na tomto fore a aj na gpsforum.sk uz vela popisane aj s nazornymi ukazkami, ze CNE ta s prehladom zavedie ku rampe na okraj lesa, povedie Ta cez polnu cestu, alebo Ta posle cez mestske schodiste a raritne dokonca cez priesek vedenia vysokeho napatia. Je to kvoli tomu, ze mapa CNE bola tvorena Navteq-om na zaklade ortofotomap nejakym automatickym procesom, pricom Navteq stihol preverit len tie najhlavnejsie cesty.

Pre obyvatelov niekotrych oblasti najma vychodneho Slovenska moze byt napriek vyssie napisanemu CNE mapa lepsia nez SK Roads, pretoze Roadka ma niektore oblasti slabo zmapovane. Mnohe obce su len ako bodky bez zaznacenia ulicnej siete. V tychto pripadoch je lepsie menej kvalitne routovanie po nepreverenych cestach, nez ziadna cesta.

Hadam Ti moj nazor pomoze.

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Feb 2009, 08:20 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
Nicollo napísal:
V 12 dakujem za vysvetlenie. A este sa spytam ci je kvalitnejsia mapa Slovak roads v6 ako CN Europe NT 2009? Pri poslednej aktualizacii na 2009.11 tam pribudlo dost vela ciest. Oplati sa tam dat aj Slovak roads v6? Dakujem.

Zasa vitazstvo marketingu nad rozumom. Kvalita mapy je vec jedna a kvalita pokrytia vec druha. Takze mapa s pokrytim 99% komunikacii nemusi byt nevyhnutne lepsia, nez mapa s pokrytim na 75%. A prave toto plati pre mapu CNE2009. Ma sice vyborne pokrytie, ale naviguje po cestach, ktore ani neexistuju, alebo aj v rezime Rychlejsia trasa to spocita po cestach, kade prejdu iba off-roady, popripade zavedie na ostru vojensku strelnicu. Bohuzial.
Osobne silne odporucam doinstalovat SRv6, bola na nej urobene velke mnozstvo oprav, aby sa taketo veci nediali a podla mna je pre Slovensko daleko lepsia, nez CNE. Ale pozor ! Ked ju nainstalujes a chces jazdit podla nej, nezabudni CNE2009 vypnut, v opacnom pripade moze navigacia mrznut.

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Feb 2009, 18:01 
Neprítomný

Dakujem za rady. Slovak roads v6 som si dal do GPS a cas a najazdene km mi ukazu podla ktorej sa necham navigovat. Tak dik.

OdoslaťOdoslané: Pi, 31. Júl 2009, 10:52 
Neprítomný

Založený: Št, 30. Júl 2009, 11:55
hello
uz vcera som sa tu pytal, ale zial nikto mi neodpovedal... tak to skusim este tu... moja otazka je jednoducha.. stale su tu odkazi stiahni si slovak roads z garminu ale... ja este garmin nemam a prave jeho kupa zavisi od toho, ci si to potom budem moct bezplatne stiahnut alebo nie
takze co ak kupim garmin v zahranici, kde samozrejme slovak roads nebude... mam narok na bezplatne stiahnutie a nainstalovanie po registracii tohto pristroja na garmin.sk alebo nie?
Nerad by som proste kupil pristroj, ktory mi potom bude na nic, lebo tam nebudem mat sk..
Dik za odpoved...
Dodo

OdoslaťOdoslané: Pi, 31. Júl 2009, 13:22 
Neprítomný
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Pi, 15. Feb 2008, 11:04
Používané GPS: dezl, FR405, ...
Narok na bezplatne stiahnutie mapy Slovakia ROADS maju len uzivatelia auto-moto navigatorov, ktori si zakupili zariadenia na Slovensku.
Presnejsie - zariadenia, ktore boli na Slovensko importovane cez oficialneho distributora - firma CONAN s.r.o.

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 12:20 
Neprítomný

Založený: St, 05. Aug 2009, 23:14
Používané GPS: nuvi 765T
Môže mi prosím niekto ozrejmiť spôsob nadobudnutia mapy Slovak roads v6? Kúpil som navigáciu garmin 765 v NAY a mám v nej nainštalované mapy rovnako ako Nicollo /rozdiel je len vo verzii CN Europe NT 2010.10/ Chcel by som tam pridať mapu Slovak roads v6. Je možné túto mapu bezplatne stiahnuť z netu /a ak áno tak kde?/ a odomnkúť na stránke unlock.garmin.sk? Alebo je nutné si ju kúpiť napriek tomu že som prístroj zakúpil v SR? Možno vám to príde ako hlúpy dotaz ale som úplný začiatočník. ďakujem

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 13:45 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
MilkoP napísal:
Môže mi prosím niekto ozrejmiť spôsob nadobudnutia mapy Slovak roads v6? Kúpil som navigáciu garmin 765 v NAY a mám v nej nainštalované mapy rovnako ako Nicollo /rozdiel je len vo verzii CN Europe NT 2010.10/ Chcel by som tam pridať mapu Slovak roads v6. Je možné túto mapu bezplatne stiahnuť z netu /a ak áno tak kde?/ a odomnkúť na stránke unlock.garmin.sk? Alebo je nutné si ju kúpiť napriek tomu že som prístroj zakúpil v SR? Možno vám to príde ako hlúpy dotaz ale som úplný začiatočník. ďakujem

Dobry den,

mapa Sk roads sa dodavala k pristrojom ako doplnok k stasim verziam map CNE ktore nemali dostatocne zmapovanu SK cast. Terajsia mapa CNE 2010.10 ma uz SK cast dostatocne podrobnu a tym padom SK roads bola nahradena mapou CNE 2010.10. K pristrojom ktore maju mapu CNE 2010.10 sa uz mapa SK roads nedodava.

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 14:45 
Juraj Sýkora napísal:
MilkoP napísal:

Dobry den,

mapa Sk roads sa dodavala k pristrojom ako doplnok k stasim verziam map CNE ktore nemali dostatocne zmapovanu SK cast. Terajsia mapa CNE 2010.10 ma uz SK cast dostatocne podrobnu a tym padom SK roads bola nahradena mapou CNE 2010.10. K pristrojom ktore maju mapu CNE 2010.10 sa uz mapa SK roads nedodava.

Dobrý deň, pán Sýkora.

Peterko napísal: "Narok na bezplatne stiahnutie mapy Slovakia ROADS maju len uzivatelia auto-moto navigatorov, ktori si zakupili zariadenia na Slovensku.
Presnejsie - zariadenia, ktore boli na Slovensko importovane cez oficialneho distributora - firma CONAN s.r.o.",

čiže keď to správne chápem, tak má MilkoP možnosť bezplatného stiahnutia mapy Slovak roads v6. Je to tak?
So srdečným pozdravom MS

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 15:52 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

milsu napísal:
Juraj Sýkora napísal:
MilkoP napísal:

Dobry den,

Dobrý deň, pán Sýkora.

Peterko napísal: "Narok na bezplatne stiahnutie mapy Slovakia ROADS maju len uzivatelia auto-moto navigatorov, ktori si zakupili zariadenia na Slovensku.
Presnejsie - zariadenia, ktore boli na Slovensko importovane cez oficialneho distributora - firma CONAN s.r.o.",

čiže keď to správne chápem, tak má MilkoP možnosť bezplatného stiahnutia mapy Slovak roads v6. Je to tak?
So srdečným pozdravom MS

Ako som pisal tak mapa SK roads bola ako doplnok (zadarmo pre zariadenia zakupene cez Conan, s.r.o.) k starsim verziam mapy CNE (kde nebola SK cast dostatocne podrobna). Teraz ked uz je mapa CNE 2010.10 dostatocne podrobna aj na Slovensku tak nie je potrebne dodavat mapu SK roads k zariadeniam ktore maju mapu CNE 2010.10.

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 16:11 
Dobrý deň pán Sýkora.

Neodpovedali ste na otázku: Má nárok na bezplatné stiahnutie mapy Slovakia ROADS, alebo nie?

Opäť so srdečným pozdravom

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 16:37 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

milsu napísal:
Dobrý deň pán Sýkora.

Neodpovedali ste na otázku: Má nárok na bezplatné stiahnutie mapy Slovakia ROADS, alebo nie?

Dobry podvecer,
v predchadzajucom prispevku som napisal ze sa mapa nedodava k zariadeniam ktore maju verziu mapy CNE 2010.10, z toho vyplyva ze zakaznik ktory ma v zariadeni tuto mapu (CNE 2010.10) nema dostupnu mapu SK roads na stiahnutie.

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Aug 2009, 21:30 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 02. Okt 2008, 16:30
Používané GPS: nuvi 250
Juraj Sýkora napísal:
milsu napísal:
Dobrý deň pán Sýkora.

Dobry podvecer,
v predchadzajucom prispevku som napisal ze sa mapa nedodava k zariadeniam ktore maju verziu mapy CNE 2010.10, z toho vyplyva ze zakaznik ktory ma v zariadeni tuto mapu (CNE 2010.10) nema dostupnu mapu SK roads na stiahnutie.

To si ale potom protirecite. Na jednej strane tvrdite, ze zariadenie kupene v SR ma moznost down loadu a unlocku SRv6 a na strane druhej tvrdite, ze ked je v zariadeni mapa CNE 2010.10 uz to mozne nie je. Myslim, ze to nie je voci vasim klientom ferove. :(

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 17 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.