Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 15:45
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 19 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: nuvi 250w a jeho divné navigovanie
OdoslaťOdoslané: So, 02. Máj 2009, 20:16 
Neprítomný

Založený: So, 02. Máj 2009, 20:00
Dobrý deň, vlastním navigátor garmin nuvi 250w a mapa je Europe NT2008 + Slovak Roads v.6.
Môj problém spočíva v jeho divnej navigácii, napríklad: Vyhýba sa diaľniciam aj keď nemám zapnuté žiadne obmedzenia, nie je mi jasný ani spôsob výpočtu trasi( rýchlejší čas, alebo kratšia vzdialenosť ?).
Dnes ma navigoval opäť zle a to keď ma nechal zísť z cesty pre motorové vozidlá na akúsi poľnú cestu a po 3 km ma opäť na túto cestu pripojil a samozrejme že ignoroval diaľnicu ako takú. Neviem čo s tím robiť. Jednoducho ma všade naviguje príliš zložito a rôznymi okľukami. Poradte prosím.

Predmet príspevku: Re: nuvi 250w a jeho divné navigovanie
OdoslaťOdoslané: So, 02. Máj 2009, 22:20 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
high182 napísal:
Dobrý deň, vlastním navigátor garmin nuvi 250w a mapa je Europe NT2008 + Slovak Roads v.6.
Môj problém spočíva v jeho divnej navigácii, napríklad: Vyhýba sa diaľniciam aj keď nemám zapnuté žiadne obmedzenia, nie je mi jasný ani spôsob výpočtu trasi( rýchlejší čas, alebo kratšia vzdialenosť ?).
Dnes ma navigoval opäť zle a to keď ma nechal zísť z cesty pre motorové vozidlá na akúsi poľnú cestu a po 3 km ma opäť na túto cestu pripojil a samozrejme že ignoroval diaľnicu ako takú. Neviem čo s tím robiť. Jednoducho ma všade naviguje príliš zložito a rôznymi okľukami. Poradte prosím.

Tu pravdepodobne pomoze iba upgrade na CNE2010, zda sa, ze ten uz routuje velmi dobre az na obcasne haluze v podobe ciest, v reale zjazdne iba na trucktrialovom voze 8x8. Oproti CNE2008 je to naozaj velky pokrok, aj ked zostali niektore chyby zo starsich verzii.

OdoslaťOdoslané: Ne, 03. Máj 2009, 10:49 
Neprítomný

Upgrade? A čo zo starými mapami. Ja si za upgrade zaplatím neviem koľko a potom zistím že je to rovnako na hov.. ako tá predchádzajúca. Poprosím vás všetkých ešte o radu. Takáto navigácia je totiž k ničomu a neviem či tomu pomôžu len nové mapy.

OdoslaťOdoslané: Po, 04. Máj 2009, 07:18 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  ICQ  Profil

Založený: St, 20. Feb 2008, 15:46
Používané GPS: streetpilot 7600
high182 napísal:
Upgrade? A čo zo starými mapami. Ja si za upgrade zaplatím neviem koľko a potom zistím že je to rovnako na hov.. ako tá predchádzajúca. Poprosím vás všetkých ešte o radu. Takáto navigácia je totiž k ničomu a neviem či tomu pomôžu len nové mapy.

Treba si este raz skontrolovat nastavenie obmedzeni (to co je zafajknute, tomu sa navigacia vyhyba, odporucame: trajekty, nezpevnene cesty, u-obraty). V sposobe vypoctu trasy, by malo byt standartne rychlejsi cas. Taktiez mozte skusit reset pristroja - ked je pristroj vypnuty, drzte pravy dolny roh displeja, zapnite, treba drzat stale pravy dolny roh az pokial vam nevypise "Naozaj chcete vymazat vsetky pouzivaltske udaje?" - ak mate v navigacii ulozene nieco dolezite (body,trasy), odporucam zalohovat.

OdoslaťOdoslané: Po, 04. Máj 2009, 07:31 
Neprítomný

high182 napísal:

Zdielam Tvoj nazor, ze ani po x upgrade sa z map nevychytaju stare a uz velakrat medializovane chyby. Za to by si dodavatel nezasluzil ani cent, skor on by mal cvakat nespokojnym zakaznikom. No minca ma aj druhu stranu - ziadna mapa nezachytava skutocnost na 100%, pretoze uz v case vydania je zastarana. A aby mohla byt co najaktualnejsia, na to treba dost vela penazi - mapovacie vozidla nejazdia zadarmo, GIS pracovnici potrebuju mzdy, aj elektrika na "pohon" pocitacov cosi stoji. Takze tie poplatky za upgrade su naozaj potrebne. No ako som uz uviedol vyssie, ich vyska je na zvazenie (ze CNE2010 a Marianka - Borinka !!!). Niekedy sa dokonca viac ako upgrade oplati nakup novsieho zariadenia, mapa v nom bude urcite aktualna a aj samotne zariadenie bude poskytovat funkcie, ktore starsi model nema. Je ale otazne, ci tie nove funkcie nie su iba marketingove vymysly (3D budovy, MP3 prehravac, prezerac obrazkov a podobne ine somariny) a aj ich skutocne vyuzijes...

OdoslaťOdoslané: Po, 04. Máj 2009, 14:48 
Neprítomný

V 12, plne s tebou súhlasím, no mňa predsa nemôže zaujímať koľko do toho vráža výrobca, ja som si toto zariadenie zakúpil za cenu akú ho ponúka predajca a čo som dostal? Navigačný prístroj na ktorý sa nemôžem spoľahnúť lebo ma vedie kam chce on a nie tam kam potrebujem ísť. A mimochodom v čase nástupu na trh tento prístroj vôbec nebol lacný. A ak mám upgradovať mapy do takého nepodarku to si ozaj radšej kúpim čosi iné, ale tentokrát si riadne rozmyslím aká značka prístroja to bude.

OdoslaťOdoslané: Po, 04. Máj 2009, 17:04 
Neprítomný

high182 napísal:
V 12, plne s tebou súhlasím, no mňa predsa nemôže zaujímať koľko do toho vráža výrobca, ja som si toto zariadenie zakúpil za cenu akú ho ponúka predajca a čo som dostal? Navigačný prístroj na ktorý sa nemôžem spoľahnúť lebo ma vedie kam chce on a nie tam kam potrebujem ísť. A mimochodom v čase nástupu na trh tento prístroj vôbec nebol lacný. A ak mám upgradovať mapy do takého nepodarku to si ozaj radšej kúpim čosi iné, ale tentokrát si riadne rozmyslím aká značka prístroja to bude.

Vsetky problemy s kvalitou navigovania v pristrojoch Garmin su sposobene chybami v mapach. Ak teda vymenis mapove podklady za kvalitnejsie, navigacia sa zacne spravat lepsie. Tento problem ale maju VSETKY navigacie - je jedno, ci je to TomTom, Garmin, Mio ci azijsky kusok za par supov, ktory je vyrabany na ryzovom trhovisku. Vsetko je to otazka mapovych podkladov - niektore su lepsie, ine horsie. Tvoj CNE2008 patri bohuzial k tym horsim. Po Slovensku sa momentalne jazdi najlepsie so Slovakia Roads v6, na ktoru by si mal mat bezplatny narok.

Mam este jednu otazku : Ktoru mapu mas zapnutu ? Na Slovensku zapinaj iba SRv6, ak ides mimo, prepni na CNE2008.

OdoslaťOdoslané: Po, 04. Máj 2009, 18:04 
Neprítomný

Založený: Po, 29. Sep 2008, 14:33
Používané GPS: Nuvi 360T
To V12: Absolútny súhlas ohľadom navigácie- je to fakt takmer výlučne o kvalite máp. Na východe Slovenska sa mi ovšem viac osvedčuje CNE2010, nachytať ho napr. v Košiciach pri plánovaní trasy je ťažké- takmer vždy nájde optimálnu trasu, aj keď chyby sú. Po východe to funguje tiež dobre- pár krát som skúsil aj SR6 a veru do poľa sa mi nechcelo. Netreba zabúdať, že GARMIN zatiaľ nedeklaruje 100% pokrytie SR, treba mu ešte pomenovať ulice v menších mestách a obciach, hoci cesty na mape sú. A pravda kategorizácie. Ale 4 aktualizácie ročne dávajú nádej, že kvalita sa bude svižne zlepšovať. Mimochodom- p.Zvara, aké výstupy priniesla výstava s autíčkom Navteq-u?

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 07:17 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 15:04
Používané GPS: Edge 705, nuvifone M10
rokype napísal:
To V12: Absolútny súhlas ohľadom navigácie- je to fakt takmer výlučne o kvalite máp. Na východe Slovenska sa mi ovšem viac osvedčuje CNE2010, nachytať ho napr. v Košiciach pri plánovaní trasy je ťažké- takmer vždy nájde optimálnu trasu, aj keď chyby sú. Po východe to funguje tiež dobre- pár krát som skúsil aj SR6 a veru do poľa sa mi nechcelo. Netreba zabúdať, že GARMIN zatiaľ nedeklaruje 100% pokrytie SR, treba mu ešte pomenovať ulice v menších mestách a obciach, hoci cesty na mape sú. A pravda kategorizácie. Ale 4 aktualizácie ročne dávajú nádej, že kvalita sa bude svižne zlepšovať. Mimochodom- p.Zvara, aké výstupy priniesla výstava s autíčkom Navteq-u?

Zdravím Vás. Výstupov je viacero. Okrem utúženia vzťahov, prezentácie techniky a procesu zbierania dát sme sa bavili aj o možnosti zasielania opráv. Tento proces priebieha výhradne cez Map Reporter na stránke NAVTEQ: Team Leader v NAVTEQu sa viacmenej postažoval, že táto služba je na Slovensku využívaná minimálne (cca. 30 reportov za kvartál)
Teda, chceli by sme poprosiť všetkých, ktorí majú konkrétne výhrady k mapovej sade City Navigator Europe, aby svoje pripomienky posielali cez aplikáciu Map Reporter. Dostal som ubezpečenie, že všetkým pripomienkam sa venujú resp. musia venovať. Takže všetky pripomienky budú určite preverené - len treba reportovať.

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 11:30 
Neprítomný

Založený: Št, 27. Mar 2008, 08:45
Pan Zvara, mame konkretne skusenosti, ktore nas odradili:
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic, ... l#msg17467

Okrem toho mapa CNE musi byt predovsetkym samotnym Navteq-om lepsie dotiahnuta (preverenie a spravne skategorizovanie ciest), nez je teraz, pouzivatelske opravy tuto skutocnost nevynahradia.

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 12:37 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 15:04
Používané GPS: Edge 705, nuvifone M10
bogi napísal:

Okrem toho mapa CNE musi byt predovsetkym samotnym Navteq-om lepsie dotiahnuta (preverenie a spravne skategorizovanie ciest), nez je teraz, pouzivatelske opravy tuto skutocnost nevynahradia.

Ja si myslim, ze kvalita CNE 2010 hovori, ze NAVTEQ robi vsetko preto, aby mapy boli cim dalej lepsie. K dvom autam, ktore ma aktualne NAVTEQ na Slovensku sa ma pridat dalsie - offroad na preverenie aj takych ciest, ktore su osobnym autom tazsie zjazdne.

Nevidim presne do kuchyne nasho providera map, tak neviem zareagovat na konkretny podnet, avsak dostal som ubezpecenie, ze vsetky opravy sa riesia. Konkretnu skusenost bolo potrebne riesit prave s kolegom z NAVTEQu. Ked sa nahlasi chyba na map reporter, system ju posunie ludom zodpovednym za Slovensko a oni maju povinnost, tuto chybu preverit. V podstate ju dostanu od nadriadeneho z "vyssieho levelu" a aj preverovanie nametov uzivatelov je v ich opise prace.

Cim viac reportov bude, tym bude mapa kvalitnejsia.

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 15:46 
Neprítomný

bogi napísal:

Jedno je iste - uz som to pisal - CNE2010 musi mat cosi zmenene v prioritach ci kategorizacii ciest, vsetky problemy s logikou routingu, ku ktorym som daval aj obrazky su v tejto verzii odstranene. Zeby rozobrali Conanacku SRv6 a pozreli sa na jej routing setup ?
Podla CNE2010 sa uz skutocne jazdit da, aspon v mojom okoli. Ta mapa samozrejme nie je bezchybna, no je urcite lepsia, nez vsetci jej predchodcovia dokopy. Az na jedno miesto - to zostalo. Nevies o niekom, kto ma nejaky nevyuzity 8x8 ? Siel by som to skusit...

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 16:28 
Neprítomný

Založený: Št, 27. Mar 2008, 08:45
Moje dojmy z mojho bezprostredneho okolia som na gpsfore tiez uz pisal:
V okoli BA mapa uz neroutuje cez vojensky priestor Turecky vrch, avsak kopa vylomenin ostala.

Priklad:
http://www.gpsforum.sk/index.php?action ... ttach=1633

Tym samozrejme netvrdim, ze 2010.1 nie je lepsia, nez predchodcovia.

OdoslaťOdoslané: Ut, 05. Máj 2009, 18:58 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 20. Mar 2008, 17:04
Používané GPS: GPSmap 60CSx
nemam problem tie vilomeniny opravit...ale :

1. je ich pomerne dost, je to skor vec skutocneho preverenia okolia BA pracovnimi Navtequ... a to systematicka a dosledna kategorizacia ciest, dokreslenie chybajucich ciest, a odstranenie nezmyslov v mape....
2. Ak to chce Navteq riesit cez ich Map report... OK, ale nech je ten report v slovencine, alebo cestine.... osobne ja, ani vela dalsich ludi nepreluskne tak dokonale anglictinu, aby vedelo presne a dosledne popisat chyby.
3. Mali by si pracovnici Navtequ este kupit i helikopteru... aby sa naozaj dostali vsade...:o)
4. Osobne si myslim, ze dve - tri auta na tak hornatu krajinu, ako je Slovensko je zalostne malo... tych aut aspon v pociatocnej faze by malo byt 6 - 8, aby sa vychytali nezmysly, ktore spravili snimamnim ciest pomocou ortofotomapy... a tak spravili tu zbytocnu kopu vilomenin, ktoru teraz treba zlozito opravovat... :cry:

OdoslaťOdoslané: St, 06. Máj 2009, 11:04 
Neprítomný

lafin napísal:
... a tak spravili tu zbytocnu kopu vilomenin, ktoru teraz treba zlozito opravovat... :cry:

Hmmm, staci, aby ludia z Navteq-u citali GPSForum a v CNE2010 by bolo o polovicu chyb menej :mrgreen:, snad by konecne opravili aj dialnicu VN1 z Borinky do Marianky :twisted:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 19 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.