Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 16:06
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 28 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: vysoke tatry
OdoslaťOdoslané: Ut, 15. Júl 2008, 17:25 
Neprítomný

Založený: Ut, 03. Jún 2008, 22:35
to asi nie, jedine ma napadlo, ci colorado nevyhladava kludne aj vo vsetkych bodoch zaujmu miesto len do niekolko kilometrov....lebo ked hladam Hrebienok z BA, tak by som ho nemusel najst, lebo je daleko.... Pripadne ci nevyhladava len miesta, na ktore sa da dostat z aktualnej pozicie len po turistickych znackach alebo tak nejak. Ja som z toho fakt divny

OdoslaťOdoslané: Ut, 15. Júl 2008, 19:33 
Neprítomný
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 27. Mar 2008, 13:31
na edge som zistil ze nie je v menu POI typu Geographic places - teda mi nenaslo v tom pristroji ani hrebienok, pripadne v malych karpatoch vrchol ci turisticke miesto Somar ktore patrai pod tento typ poi - neni v tomto problem? lebo v mapsource to najdem

OdoslaťOdoslané: Ut, 15. Júl 2008, 20:47 
Neprítomný

v mapsource to tiez najdem, vyberem komplet celu mapu, nahram do pristroja a tam uz nic take nenajdem - jedine manualne ked beham kurzorom po mape - tak ma teraz naozaj zaujima - chyba je v mapach, ci v masinke? sak som uz skusil vsetko. Dokonca dalsi pripad: dam vyhladavat slovne spojenie: LOMNIC a najde mi len tatransku LOMNICu. Ale lomnicke sedlo, lomnicky stit - to uz nenajde a taktiez ked prejdem kurzorom na dane miesto v gpsku, tak mi nazov zobrazi, no vyhladavat ani za svet...

OdoslaťOdoslané: St, 16. Júl 2008, 11:41 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Je mozne ze nieco na tom bude. Skusali ste vyhladavat to miesto s aktivnym GPS? (ze ste mali prijem?)

OdoslaťOdoslané: St, 16. Júl 2008, 14:50 
Neprítomný

hej skusal som aj s full signalom vyhladavat - nechapem teda. Zatial som gpsko nevyuzival tak, ze som vyhladaval nieco podla nazvu, ale ak na to pride, tak mi to urcite bude chybat.

OdoslaťOdoslané: St, 16. Júl 2008, 15:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

kaso300 napísal:
hej skusal som aj s full signalom vyhladavat - nechapem teda. Zatial som gpsko nevyuzival tak, ze som vyhladaval nieco podla nazvu, ale ak na to pride, tak mi to urcite bude chybat.

Skus si zapnut demo mod v pristroji a pemiestnit sa niekde ku tomu bodu a skus vyhladat potom.

OdoslaťOdoslané: St, 16. Júl 2008, 20:48 
Neprítomný

Založený: Št, 29. Máj 2008, 13:12
Používané GPS: Colorado 300, GM XT
ale to ja divne aby ho nenaslo ked tam ma byt, je to blbot aby ho nenaslo ked som trebars v BA, to by bol limit na dlku planovanej trasy a to je nejake divne nie.

OdoslaťOdoslané: Pi, 18. Júl 2008, 17:41 
Neprítomný

demo mod (ukazkovy rezim) som dal, no v colorade sa neda (alebo to neviem) premiestnit sa inam, ako bola moja posledna poloha. Mozem sa sice kurzorom nastavit na napr. Vysoke Tatry, no jedinu moznost mam: ulozit trasovy bod a nie vyhladavat body zaujmu ci pod. .... A skusal som aj moznost, ci sa da vyhladavat nejaky bod zaujmu v okoli ulozene trasoveho bodu - no taku moznost som tiez nenasiel. Takze stale som tam, kde na zaciatku....

OdoslaťOdoslané: Po, 21. Júl 2008, 08:43 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

poziciu zmenis cez Satelitnu stranku Volby - nova pozicia.

OdoslaťOdoslané: Po, 21. Júl 2008, 13:59 
Neprítomný

no pecka - tak takto to uz funguje. Moj zaver - Colorado vyhladava sice vsetky body zaujmu, no len do urcitej vzdialenosti.... dakujem teda

OdoslaťOdoslané: Po, 21. Júl 2008, 15:02 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

A skusal si uz novy FW? 2.60

OdoslaťOdoslané: Št, 24. Júl 2008, 17:02 
Neprítomný

to som neskusal a popravde o tom som ani nevedel a mam z toho trosku strach... mam v aute Mio a tam ked vysiel novy firmware, tak mi cele Mio padlo a musel som sa vratit k starej verzii.... Ma to niekto odskusane? o co je to lepsie?

OdoslaťOdoslané: Pi, 25. Júl 2008, 19:26 
Neprítomný

Založený: Št, 24. Júl 2008, 10:17
Používané GPS: Colorado
Táto téma je už stará, ale predsa : je tu ešte iná možnosť, ako nájsť body záujmu mimo aktuálnej pozície. Platí v Colorade, ale o tom je tuším reč.
Po zvolení "kam vést" je možné stlačiť ľavé kontextové tlačítko "Volby" . Zobrazí sa trocha nezmyselne "Hledat nejblíže", treba potvrdiť a potom už logicky nasleduje výber, v okolí akých bodov má Colorado vyhľadávať. Ďalej je už asi všetko jasné. Funguje to. Či nájde Hrebienok, to neviem. Osobne túto funkciu moc nepoužívam. Kdesi som hľadal najbližšiu krčmu a ani jedna z nájdených v mape neexistovala, naopak reálne nájdená zas nebola v mape. Už si žiaľ nepamatám kde to bolo.
Ovšem fakt je, že mapa Slovakia TOPO potrebuje novú verziu ako soľ. Chyby v routovaní, značkované chodníky sú v skutočnosti inde ako tie na mape, farby nápisov a symbolov prispievajú až k nečiteľnosti mapy. Kto má nainštalovanú TOPO CZ, iste mi dá za pravdu.
Čo sa týka tých rodielov v značkovaných chodníkoch, všimol som si zaujímavú vec. Mám staré mapy, možno z 80-tych rokov. Trasy značiek v Slovakia TOPO sa viacmenej zhodujú s trasami značiek v starých mapách. V reáli vedú trasy často úplne inak.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 28 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.