Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 16:11
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: CN Europe 2009
OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Nov 2008, 18:47 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Po, 04. Aug 2008, 10:08
Používané GPS: Garmin Oregon 300
chcem sa spytat ci CNE2009 obsahuje rovnako/lepsie/horsie pokryte slovensko ako slovakia roads. ak si kupim CNE2009 budem mat celu europu pokrytu najlepsie alebo su mapy niektorych krajin ktore su podrobnejsie? vdaka

Predmet príspevku: Re: CN Europe 2009
OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Nov 2008, 20:00 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
zin-cica napísal:
chcem sa spytat ci CNE2009 obsahuje rovnako/lepsie/horsie pokryte slovensko ako slovakia roads. ak si kupim CNE2009 budem mat celu europu pokrytu najlepsie alebo su mapy niektorych krajin ktore su podrobnejsie? vdaka

Treba si uvedomit, ze pokrytie moze byt 99.9% (stovka to uz z principu nemoze byt), no kvalita zalezi od vela faktorov - kategorizacia ciest, routovacie priority, adresne body a POI. Momentalne ma bouzial CNE2008 (a podla mnohych sprav aj 2009) na Slovensku problemy prave s kvalitou a to aj napriek rok starym upozorneniam na chyby, ktore neboli odstranene. Podla mojho nazoru je SRV6 aj napriek chybam stale lepsia, nez CNE2009, takze aktualizacia sa oplati iba vtedy, ak je zadarmo a zaroven vonku vela nejazdis. Inak problem CNE je v intervaloch aktualizacii, ktore su raz za rok, vyrobcovia konkurencnych navigacii su pruznejsi, updaty vydavaju kvartalne.

OdoslaťOdoslané: St, 26. Nov 2008, 12:33 
Neprítomný

Založený: Ne, 18. Máj 2008, 13:23
Používané GPS: Nüvi 660
Ja mam prave opacne skusenosti. CNE 2008 je podrobnejsia a ma lepsie routovanie ako Slovakia Roads v.6. Niektore male dediny su na slovenskej mape iba ako prejazdovy bod, kym na CNE maju zobrazene aj jednotlive komunikacie dokonca s nazvami. Ja po Slovensku jazdim uz iba podla CNE pretoze routovanie SR vymyslalo take trasy ze som sa niekedy cudoval.

OdoslaťOdoslané: St, 26. Nov 2008, 12:57 
Neprítomný

cudro napísal:
Ja mam prave opacne skusenosti. CNE 2008 je podrobnejsia a ma lepsie routovanie ako Slovakia Roads v.6. Niektore male dediny su na slovenskej mape iba ako prejazdovy bod, kym na CNE maju zobrazene aj jednotlive komunikacie dokonca s nazvami. Ja po Slovensku jazdim uz iba podla CNE pretoze routovanie SR vymyslalo take trasy ze som sa niekedy cudoval.

Skus si nechat naroutovat cestu z Borinky do Marianky a potom ju prejst autom. Budes veeelmi prekvapeny, co vsetko CNE2008 povazuje za cesty. A takychto pripadov je daleko viac, su zname uz vyse roka a Navteq s nimi nic neurobil, takze sa dostali aj do CNE2009. Oproti tomu SRv6 uz routuje tak, ako sa slusi a patri.

OdoslaťOdoslané: Ut, 02. Dec 2008, 19:39 
Neprítomný

Založený: So, 16. Aug 2008, 12:24
Používané GPS: nuvi 255
plný súhlas jazdím len podla SKR 6 a pohoda, teraz som tam doložil aj tie SK adresy a super až sa čudujem, ale niektoré horské protipožiarne cesty tam nie sú v tom vyhráva druhá strana. no od kedy mám sk roads 6 tak mi klesol tlak pri šoférovaní :D

OdoslaťOdoslané: Pi, 09. Jan 2009, 17:50 
Neprítomný

Založený: Pi, 09. Jan 2009, 16:46
Zdravím, co říkáte na tohle. Za 130 doláčů aktualizace do konce života gps zdarma.

http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... s-lifetime

OdoslaťOdoslané: Pi, 09. Jan 2009, 18:43 
Neprítomný

Založený: Št, 27. Mar 2008, 08:45
Romstar napísal:
Zdravím, co říkáte na tohle. Za 130 doláčů aktualizace do konce života gps zdarma.

Nie zle ... Je to viazane na konkretny kus pristroja a na podmienku, ze mapy bude Garminu nadalej dodavat Navteq: "...for one (1) compatible Garmin product until your product’s useful life expires or Garmin no longer receives map Data from NAVTEQ, whichever is shorter." Cena je 119 USD pre Sev. Ameriku, 139 USD (okolo 100 EUR) pre Europu a 149 USD pre Sev. Ameriku + Europu.

Co sa tyka toho lifetime: Znie to ohurujuco, treba si vsak uvedomit, ze navigacne pristroje rychlo zastaravaju. Garmin meni formaty dat (stare navigacie nepodporuju TYP, alebo NT format) a pridava nove funkcnosti do novych modelov. Napr. nove vlastnosti nuvi 255 nie su dostupne v nuvi 250, ktory sa dopredava este aj teraz. Len mizive percento pouzivatelov bude pouzivat tu istu navigaciu dlhsie nez 3-4 roky. Treba tiez pocitat s rizikom straty, kradeze alebo znicenia pristroja.

Niekolko porovnani:
- TomTom ma zavedenu predplatenu sluzbu Map Update Service, citujem: Služba Map Update Service™ je dostupná všetkým zákaznikom TomTom za štvrťročný poplatok vo výške 9.95 Euro*. Nové mapy sú k dispozícií každý štvrťrok po celú dobu trvania užívateľského predplatného a zahŕňa všetky zmeny v dopravnej sieti, ktoré boli overené spoločnosťou TeleAtlas.. Do 139 USD (okolo 101 EUR) sa vojde 10 stvrtrocnych aktualizacii TomTom, co je 2 a pol roka.
- Nokia maps ponukaju navigacny SW a mapy zadarmo a navigacnu sluzbu za 70 EUR na rok. Cize za rok a nieco zaplatis za Nokia navigaciu viac, nez za "lifetime" aktualizaciu od Garminu. U Nokie vsak odpada pociatocny poplatok, ktorym je u Garminu zakupenie navigacneho softveru s mapami. Produkt Garmin Mobile XT Europe pre smartfony a PDA stoji 132.45 €.
- Navigon ponuka sluzbu FreshMaps na dobu 2 rokov za 99 €, avsak pri kupe niektorych modelov Navigon navigacii je zlava 80%, co dava len 20 € za 2 roky aktualizacii. Navigon rovnako ako Garmin bezi na mapovych podkladoch Navteq.

OdoslaťOdoslané: Po, 12. Jan 2009, 08:36 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 15:04
Používané GPS: Edge 705, nuvifone M10
bogi napísal:
Romstar napísal:

Nie zle ... Je to viazane na konkretny kus pristroja a na podmienku, ze mapy bude Garminu nadalej dodavat Navteq: "...for one (1) compatible Garmin product until your product’s useful life expires or Garmin no longer receives map Data from NAVTEQ, whichever is shorter." Cena je 119 USD pre Sev. Ameriku, 139 USD (okolo 100 EUR) pre Europu a 149 USD pre Sev. Ameriku + Europu.

Co sa tyka toho lifetime: Znie to ohurujuco, treba si vsak uvedomit, ze navigacne pristroje rychlo zastaravaju. Garmin meni formaty dat (stare navigacie nepodporuju TYP, alebo NT format) a pridava nove funkcnosti do novych modelov. Napr. nove vlastnosti nuvi 255 nie su dostupne v nuvi 250, ktory sa dopredava este aj teraz. Len mizive percento pouzivatelov bude pouzivat tu istu navigaciu dlhsie nez 3-4 roky. Treba tiez pocitat s rizikom straty, kradeze alebo znicenia pristroja.

Niekolko porovnani:
- TomTom ma zavedenu predplatenu sluzbu Map Update Service, citujem: Služba Map Update Service™ je dostupná všetkým zákaznikom TomTom za štvrťročný poplatok vo výške 9.95 Euro*. Nové mapy sú k dispozícií každý štvrťrok po celú dobu trvania užívateľského predplatného a zahŕňa všetky zmeny v dopravnej sieti, ktoré boli overené spoločnosťou TeleAtlas.. Do 139 USD (okolo 101 EUR) sa vojde 10 stvrtrocnych aktualizacii TomTom, co je 2 a pol roka.
- Nokia maps ponukaju navigacny SW a mapy zadarmo a navigacnu sluzbu za 70 EUR na rok. Cize za rok a nieco zaplatis za Nokia navigaciu viac, nez za "lifetime" aktualizaciu od Garminu. U Nokie vsak odpada pociatocny poplatok, ktorym je u Garminu zakupenie navigacneho softveru s mapami. Produkt Garmin Mobile XT Europe pre smartfony a PDA stoji 132.45 €.
- Navigon ponuka sluzbu FreshMaps na dobu 2 rokov za 99 €, avsak pri kupe niektorych modelov Navigon navigacii je zlava 80%, co dava len 20 € za 2 roky aktualizacii. Navigon rovnako ako Garmin bezi na mapovych podkladoch Navteq.

Ja ešte pridávam jeden link k tejto téme z portálu navigovat.cz, podľa mňa najlepšieho fóra o GPS z územia CZ + SK.
http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=114124

OdoslaťOdoslané: Po, 12. Jan 2009, 14:06 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Citácia:

Ano, ale co sa tyka tych pristrojov. Po zaplateni bude mat pristroj "dozivotnu" zaruku. Bude sa to viazat na ID cislo pristroja, po dobu podporovania zariadenia vyrobcom.

OdoslaťOdoslané: Pi, 06. Feb 2009, 12:51 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Dec 2008, 18:09
Ak mam nainstalovany CN Europe 2009 a pridam si do map source aj Slovakia Topo a odoslem obe mapy do 60CSx, podla coho bude GPS navigovat, ked ma dve mapy pokryvajuce to iste uzemie?

OdoslaťOdoslané: Pi, 06. Feb 2009, 14:08 
Neprítomný

nas_matko, v GPSku si mozes jednotlive mapy zapinat / vypinat. Zapni si len tu, ktoru chces aktualne pouzit.

OdoslaťOdoslané: Pi, 06. Feb 2009, 14:09 
Neprítomný

nas_matko napísal:
Ak mam nainstalovany CN Europe 2009 a pridam si do map source aj Slovakia Topo a odoslem obe mapy do 60CSx, podla coho bude GPS navigovat, ked ma dve mapy pokryvajuce to iste uzemie?

Ak firmware funguje spravne a navigacia nezamrzne, malo by to routovat podla mapy s vyssou prioritou. A tu ma vyssiu SK Topo, co moze viest ku kurioznym vysledkom routovania, pretoze v nej su prevratene routovacie priority, nasledkom toho uprednostnuje nizsie kategorie ciest. Inak ak chces jazdit s iba s CNE2009, priprav sa na problemy. Na Tvojom mieste by som si obstaral Slovakia Roads v6 (mas na nu narok zadara), nainstaloval do navigacie spolu s SK Topo v2 a vzdy mal zapnutu iba jednu mapu - na Slovensku SRv6 alebo spominanu Topo, ak ides von, prepnes na CNE2009. To zabezpeci, ze Ti navigacia nezamrzne...

CNE 2009 ma sice vyborne pokrytie, no kvalita je otrasna, nie su opravene ani najznamejsie chyby z CNE2008, iba v mojom okoli som nasiel hned 5 totalnych somarin. A to som sa ani velmi nesnazil. Ta mapa aj pri nastaveni na rezim rychlejsieho vypoctu trasy posle sofera na polnu cestu. Keby to bolo v rezime Najkratsia trasa, je to logicke, no takto by si za to niekto v Navteq-u zasluzil sibenicu. Nastastie SRv6 toto takmer vobec nerobi.

OdoslaťOdoslané: Pi, 06. Feb 2009, 14:39 
Neprítomný

V12 napísal:
nas_matko napísal:
Na Tvojom mieste by som si obstaral Slovakia Roads v6 (mas na nu narok zadara),

Obavam sa, ze v pripade 60CSx to zadara nie je ... len v pripade automobilovych navigacii, ktore mali SK Roads pri kupe predinstalovanu, alebo u tych, co si extra dokupili Roads v5.

OdoslaťOdoslané: Pi, 06. Feb 2009, 18:39 
Neprítomný

Založený: Št, 20. Mar 2008, 15:24
Zadara Sk roads 6 by si mohol dostať k 60Csx, len ak to bolo v akcií.
Ja som to mal vo vianočnej akcií 2006

60CSx + Sk topo + Sk roads za 830 Euro čo vtedy bolo 25 000 Sk, nevravím ako zadarmo :D

OdoslaťOdoslané: Ut, 09. Jún 2009, 21:43 
Neprítomný

Založený: Ut, 09. Jún 2009, 16:32
Zdravím som tu prvý krát na fóre.Chcel by som sa opýtať,som už celý dopletený z toľkých informácii,keďže som sa stal čerstvým majiteľm GPS ka.V Garmine mám predinštalovanú mapu CN EUROPE NT 2008. Dostal som sa k balíku CN EUROPE 2010.Do MAP SOURCE to nemôžem dostať keďže pri inštalácii mi hľadá predchádzajúcu verziu ktorú v PC nemám,pretože je nainštalovaná v Garmine.Musím si pozháňať nejakú staršiu verziu - - -akú? a až tak mi vlastne ju dovolí updatovať na 2010?

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.