tarzanbb napísal:
tu som toho moc nepochopil ale v podstate garmin používa súbor mapy ako ucelený program z grafickým výstupom a ostatné gps používajú program ktorý čerpá z nejakého editovatelného dátového súboru? je to tak? alebo som to zle pochopil?
a k tomu zasielaniu opráv tu na fóre bolo tiež dosť popísané a ako sa spomínalo nie je žiadna spätná väzba. tak ako mám vediežť či to má význam a že len programátorov nezahltujem informáciami ktoré už dávno majú.
Garmin a vsetci ostatni maju navisystemy rozdelene na 2 casti - firmware (resp. software) ktory ma na starosti ovladanie, vyhladavanie routovanie, zobrazovanie, recnenie a pod., druha cast su mapy. Ja som pisal prave o tej mapovej casti, tu existuje niekolko roznych pristupov :
1. Garmin - vytvara sa 1 subor pre lubovolny mapovy kompilat, tvorca suboru je Garmin MapSource. Zdrojove mapy viditelne v MapSource vznikaju kompilaciou zdrojovych textov (velmi podobne, ako klasicke programy v Pascale, C-cku a pod.), takze absolutne nie je mozna uzivatelska uprava, bola by potrebna dekompilacia, oprava vektorov a opatovna kompilacia do zdrojovych img suborov
2. iGO - co stat, to mapa, strukturu blizsie nepoznam
3. TT - mapove komplety (EE,WE, EU all atd.) pravdepodobne vo forme databazy, takze sa daju jednoducho bez rekompilacie upravovat
TT filozofia kompletov sa mi nepaci, no moznost uzivatelskej editacie je vec k nezaplateniu - postavi sa nova cesta (napr. dialnicny privadzac Voderady), ktora nie je v aktualnej mape, raz tade prejdem a nabuduce ma tade TT uz povedie automaticky. A ked tuto upravu spristupnim cez MapShare, tak aj kazdeho, kto si to stiahne. Ostatni, ktori nemaju TT, cakaju na zmilovanie dodavatelov map a dobrodincov, ktori zaslu poziadavky na opravu, mapa bude v dalsom vydani (o stvrtrok, polrok alebo rok, niekedy aj viac - ze SRV6

) snad opravena.