Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 17:15
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 64 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Garmin EDGE 705
OdoslaťOdoslané: Ut, 15. Júl 2008, 07:51 
Neprítomný

Založený: Ut, 01. Júl 2008, 21:34
tak aby to nebolo take jednoduche stalo sa nasledovne:bol som na maratone v rakusku. prve dva dni vyskomer ukazoval tradicne hluposti. na treti den rano ked som ho zapol zrazu prebehla na zaciatku autokalibracia a od vtedy funguje (nespravil som nic inac). potreboval sa nadychat rakuskeho vzduchu ? :-) reklamaciu teda odkladam a testujem dalej.

OdoslaťOdoslané: Ut, 15. Júl 2008, 11:49 
Neprítomný
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 27. Mar 2008, 13:31
Ahoj,
mozno skusit este nasledovne pozorovania:
ked zapnem edge tak sa mi chytaju satelity. a ked sa fixne poloha, bezne sa stava ze mi udava inu vysku ako ma mat (doma ju poznam) ale ked stojim na mieste a cakam, tak sa mi postupne upravuje vyska k spravnej hodnote. teraz to pozorovanie.... ked sa spusti start a zacne zapisovat - neprerusi sa vtedy kalibracia a nezostane udaj o vyske na hodnote ktora bola pri spusteni stopiek? - to sa da iba odsledovat -teda pockat dlhsie na mieste a pozriet si ci sa udavana vyska menik k spravnej polohe a ci je ten proces aj po spusteni stopiek. mozno ked sa dostanem k bicyklu to otestujem.
a dalsia domienka - priebeh treningu sa ulozi do historie az po pripojeni k pc alebo "resete". ked vypnem edge a zapnem ale nemam vyresetovany zaznam - bolo by dobre odpozorovat - ci aj vtedy sa spusti autokalibracia.
Neskusal si nejake experimenty ci pozorovania s tymto spravanim?
rasto

OdoslaťOdoslané: Ut, 22. Júl 2008, 12:32 
Neprítomný

podavam dalsie info o puzivani edge 705:
1. od rozdychania v rakusku funguje autokalibracia
2. nasiel som soft sporttracks, ktory je este lepsi ako prilozeny ku garminu.(volne stiahnutelny,slovencina)
3. potreboval by som poradit ako odstranit zo zariadenia stare cesty ktore som si tam nahral pred cca. mesiacom (nie historiu). stale ked si tam nahram novu trasu, tak len pribudne na posledne miesto.(potreboval by som vycistit cesty) radil som sa aj v centre v ke ale nevedeli poradit.

dakujem

OdoslaťOdoslané: Ut, 22. Júl 2008, 17:50 
Neprítomný
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  ICQ  Profil

Založený: So, 05. Júl 2008, 20:34
Používané GPS: EDGE 705
rasto napísal:
Ahoj,
mozno skusit este nasledovne pozorovania:
ked zapnem edge tak sa mi chytaju satelity. a ked sa fixne poloha, bezne sa stava ze mi udava inu vysku ako ma mat (doma ju poznam) ale ked stojim na mieste a cakam, tak sa mi postupne upravuje vyska k spravnej hodnote. teraz to pozorovanie.... ked sa spusti start a zacne zapisovat - neprerusi sa vtedy kalibracia a nezostane udaj o vyske na hodnote ktora bola pri spusteni stopiek? - to sa da iba odsledovat -teda pockat dlhsie na mieste a pozriet si ci sa udavana vyska menik k spravnej polohe a ci je ten proces aj po spusteni stopiek. mozno ked sa dostanem k bicyklu to otestujem.
a dalsia domienka - priebeh treningu sa ulozi do historie az po pripojeni k pc alebo "resete". ked vypnem edge a zapnem ale nemam vyresetovany zaznam - bolo by dobre odpozorovat - ci aj vtedy sa spusti autokalibracia.
Neskusal si nejake experimenty ci pozorovania s tymto spravanim?
rasto

Čau,
No dnes som bol po týždni na biku (cez víkend Pohoda :ugeek: , cez týždeň počasie na nič), tak som si všímal výškomer.

Akonáhle sa pustia stopky, tak sa výška nemení, ani keď stojíš na mieste a stopky sú spustené. Ja mám zapnuté automatické zastavenie, a keď som zastal a stopky sa zastavili tak sa začal kalibrovať o cca. 10m, viac naskočilo. No lenže háčik je v tom, že keď sa znova pustili stopky tak záznam o výške to nijak neovplyvnilo - to znamená, že po vyexportovaní do programu/na net, tam bola výška zaznamenaná taká akú predtým nameral pri spustených stopkách.

Z toho vyplýva, že sa netreba obávať skreslených údajov o výške, ak sa znova pohnete a Edge 705 sa nakalibroval o niekoľko metrov viac alebo menej, zostáva výška nameraná pri zapnutých stopkách.

Hold, asi na to v Garmine mysleli 8-) .

OdoslaťOdoslané: Ut, 22. Júl 2008, 20:12 
Neprítomný

vdaka - super pozorovanie - na zaklade neho tipujem ze edge sa autokalibruje pokial nie si v pohybe (?) alebo nespustis stopky (?) akonahle sa pohnes a on nema este dokalibrovane veci - zoberie poslednu hodnotu a podla nej pocita ostatne. teda asi treba mat pri zlej hodnote vysky trpezlivost a cakat kym si neskalibruje vysku spravne. ved toto mozme este potestovat.

OdoslaťOdoslané: St, 23. Júl 2008, 13:56 
Neprítomný
Obrázok používateľa

rpetro napísal:
podavam dalsie info o puzivani edge 705:
1. od rozdychania v rakusku funguje autokalibracia
2. nasiel som soft sporttracks, ktory je este lepsi ako prilozeny ku garminu.(volne stiahnutelny,slovencina)
3. potreboval by som poradit ako odstranit zo zariadenia stare cesty ktore som si tam nahral pred cca. mesiacom (nie historiu). stale ked si tam nahram novu trasu, tak len pribudne na posledne miesto.(potreboval by som vycistit cesty) radil som sa aj v centre v ke ale nevedeli poradit.

dakujem

Cus,
No ten program je cool nainstaluj si plugin, "where in the world", potom sa na tejto mape zobrazi tvoja aktivita:http://www.zonefivesoftware.com/WhereInTheWorld/ Ja uz som tak spravil, len je tam trochu casovy odstup...

A skusal si tie trasy zmazat cez pocitac? V priecinku Garmin/GPX by mali byt... tak ich skus vymazat tam-najdes to aj v navode strana 46.

OdoslaťOdoslané: St, 23. Júl 2008, 18:09 
Neprítomný

zmazal som vsetky gpx a nepomohlo . je to niekde inde. skusim si pozicat iny edge a prepisem vsetky subory.

Predmet príspevku: Garmin EDGE 605/705 firmware update 2.30
OdoslaťOdoslané: Ne, 27. Júl 2008, 18:21 
Neprítomný
Obrázok používateľa

K dispozícii je firmware update pre EDGE 605/705. Update obsahuje podstatné vylepšenia. Za najdôležitejšie vylepšenie považujem spúšťanie tréningu "Kurzu" z histórie, kedy sa občas stalo, že vypísalo predčasne správu o tom, že tréning už skončil (spravidla hneď na začiatku).

Tu sú všetky vylepšenia, iba v anglickom jazyku :shock: :

- Removed time limitation from history recording.
- Deleting history through the menu on the device will now also delete the history file from mass storage.
- Fixed issue where averages and calories could accumulate when auto-paused.
- Fixed issue where workout dates could be incorrect on the watch when loaded from the PC.
- Fixed issue where settings were sometimes not saved when GPS was turned off.
- When creating a course, device will no longer show history that does not have track point data.
- Correct issue with repeated auto-pause/resume when starting.
- Fixed issue where routes created in MapSource could have invalid points after being loaded to the Edge.
- Fixed some problems with calculating total ascent.
- Fixed issue with grade being dashed and elevation not changing.
- Added an Entertainment category in POI List.
- Speeded up searching in Find Cities.
- Fixed issue where wheel size was not auto-calibrating.
- Fixed issue where unit does not return to previous screen after route recalculation.
- Added progress bar for software updates.
- Added ability to hit LEFT/RIGHT to toggle between Bike Computer pages and Course Points page.
- Fixed problem with Time to Point display on course data page.
- Allow UP and DOWN to cycle the bottom pane of data on the Course Timer screen.
- Fixed some issues that would allow creating an invalid course that would end as soon as you pressed start.
- Fixed issue where certain languages (Svenska, Magyar, Slovensky) would not work with course compass page.
- Fixed issue where when more than one mapset is installed the unit only searches for addresses on the closest mapset.
- Fixed issue where keyboard would not immediately update when switching modes.
- Improved route recalculation.
- Fixed issue where ?Arriving At...' message does not always show destination.
- Disabled panning on the map displayed on the course timer page.
- Fixed issue where the Course Elevation Profile shows a straight line on long activities.
- Added average power to the lap data in XML.
- Updated many German translations.
- Fixed issue where auto-pause/manual lap causes 0 distance lap.
- Changed zoom levels at which towns and villages appear based on size to help declutter the map.
- Increased the number of calories that can be shown on History Totals page.
- Made some changes to reduce 0 speed reporting when using GSC10.

No a na nainštalovanie ešte budete potrebovať Garmin Web Updater

OdoslaťOdoslané: St, 30. Júl 2008, 22:11 
Neprítomný

Založený: St, 30. Júl 2008, 22:01
Používané GPS: Garmin Edge 705
S výškoměrem mám podobné zkušenosti. Ono ale mnohdy stačí tak minutku počkat a autokalibrace přes GPS je vcelku přesná.

Poslední dobou mi ale začal blbnout displej při startu 705ky. Někdy se mi ji podaří zapnout až na druhý nebo třetí pokus a to už je docela otrava. Objevují se mi podivné vodorovné čáry na displeji. Vždy je ta čáta pouze jedna v a většinou v různém místě.

Nevíte co s tím? Stává se vám něco podobného? Je to na reklamaci?

Díky, obrázky přikládám pod tímto příspevkem (omlouvám se za kvalitu fotky).

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: So, 02. Aug 2008, 17:16 
Neprítomný
Obrázok používateľa

react napísal:
S výškoměrem mám podobné zkušenosti. Ono ale mnohdy stačí tak minutku počkat a autokalibrace přes GPS je vcelku přesná.

Poslední dobou mi ale začal blbnout displej při startu 705ky. Někdy se mi ji podaří zapnout až na druhý nebo třetí pokus a to už je docela otrava. Objevují se mi podivné vodorovné čáry na displeji. Vždy je ta čáta pouze jedna v a většinou v různém místě.

Nevíte co s tím? Stává se vám něco podobného? Je to na reklamaci?

Díky, obrázky přikládám pod tímto příspevkem (omlouvám se za kvalitu fotky).

Toto isté robí aj mne, keď dlhšie nepodržím on/off (a robí to odkedy som ho vybalil z krabice). Stačí ho pri zapnutí podržať cca 3-4 sekundy a všetko bude OK. Už som o tom aj čítal, že je tam dlhší reakčný čas pri zapínaní, ale tie 3-4 sekundy by mali stačiť.

OdoslaťOdoslané: Ne, 03. Aug 2008, 13:52 
Neprítomný

Založený: St, 30. Júl 2008, 22:01
Používané GPS: Garmin Edge 705
Sesulak napísal:
Stačí ho pri zapnutí podržať cca 3-4 sekundy a všetko bude OK.

No to je vlastně pravda. Pokud držím to tlačítko než pípne, tak je to OK :-)

OdoslaťOdoslané: Ut, 12. Aug 2008, 19:30 
Neprítomný

tip! - kalibracia vyskomera:
zistil som ze ked sa vyska nastavi na inu hodnotu (nme odchylka bola max 50m) tak mi zafungoval nasledovny postup:
1. pockal som kym sa vyska ustali
2. vypol som gps prijem (menu - nastavenie - system / gps z normalne na vypnute)
3. este som chvilu pockal
4. vypol edge a zapol.
5. po zapnuti sa mi zobrazila uz spravna hodnota a nemusel som ani zapinat gps prijem - ale skontrolujte si to ako v bode 2

dajte vediet ci to pomohlo

OdoslaťOdoslané: Ut, 09. Sep 2008, 22:42 
Neprítomný

Založený: Ut, 09. Sep 2008, 22:11
rasto napísal:
Este som zistil ze Edge zobrazuje skaredo vrstevnice - velmi hrubo - tak som upravil typ subor. posielam ho k tomuto prispevku a staci ho len nahradit v ceste kde su mapy - konkretne: Garmin\FAM_716\I00002CC.TYP, kto chce, moze si zazalohovat stary subor a nahradit ho tymto

Traba potom nejako updatovat EDGE ? Lebo subor som prepisal ale tie vrstevnice v EDGE 705 su stale velmi hrube, neviem prist na to ako sa to ma urobit.

Dakujem

OdoslaťOdoslané: Ut, 09. Sep 2008, 23:44 
Neprítomný

Založený: Ut, 09. Sep 2008, 22:11
Majdo napísal:
rasto napísal:
Este som zistil ze Edge zobrazuje skaredo vrstevnice - velmi hrubo - tak som upravil typ subor. posielam ho k tomuto prispevku a staci ho len nahradit v ceste kde su mapy - konkretne: Garmin\FAM_716\I00002CC.TYP, kto chce, moze si zazalohovat stary subor a nahradit ho tymto

Traba potom nejako updatovat EDGE ? Lebo subor som prepisal ale tie vrstevnice v EDGE 705 su stale velmi hrube, neviem prist na to ako sa to ma urobit.

Dakujem

Aha uz som na to prisiel, treba natiahnut mapu z Map Source znova do GPS. Inak je to parada, konecne vidim normalnu mapu na displeji. :) Na internete je dokonca editor kde sa mapa da prisposobit podla vlastnych predstav. Ale myslim ze tento TYP subor je fakt dobry.

Sportu zdar :D

OdoslaťOdoslané: St, 10. Sep 2008, 14:58 
Neprítomný

Založený: Pi, 04. Júl 2008, 21:17
Sesulak napísal:
rpetro napísal:
dakujem za odpovede, ale mne to nefunguje. uz dva dni jazdim na bajku a mam konstantnu odchylku cca 1300 m. autokalibarcia nefunguje. spravil som znova upgrade ver.2.20 a ziadna zmena. caka ma asi reklamacia. poznam ale este aspon 3 majitelov s tym istym problemom. netreba nieco nastavit ?

Ahoj,
No asi tam bude naozaj problem s vyskomerom..., ale na druhej strane barometricky vyskomer naozaj ovplyvnuje pocasie.Ak je "katalogove" tak meria uplne presne a ak nie, tak tiez su odchylky-ale 1300m som este teda nemal.

Ja som dnes EDGE 705 testoval spolu s vyskomerom na Suunto Observer-tak isto barometricky, odchylka bola +/- 2 az 5 metrov.

Este ma napadlo ci mas pustene GPS..., kedze EDGE 705 urci referencnu vysku podla GPS.

Autokalibracia moze trvat dlhsie. Spusta sa po zapnuti pristroja, ale nesmu bezat stopky. Ked sa spustia stopky, tak kalibracia sa zastavi. Takze odporucam zapnut a nechat zo 15 minut na mieste kde je dobry vyhlad na druzice :)

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 64 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.