Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 17:26
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 9 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Garmin Mobile XT a tracklog
OdoslaťOdoslané: So, 16. Aug 2008, 11:11 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 15. Apr 2008, 09:34
Používané GPS: NUVI 350
Ahojte vospolok! Ako funguje tracklog pri Garmin Mobile XT? zaujíma ma akú dlhú trasu si môže zapamätať pri aktívnom tracklogu, na čom je to závislé? Či má pevne obmedzený počet lomových bodov, alebo to záleží od kapacity pamäťovej karty?

Predmet príspevku: Re: Garmin Mobile XT a tracklog
OdoslaťOdoslané: So, 16. Aug 2008, 18:17 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
GMXT ma 3 moznosti natavenia intervalov zaznamu trasy, co je najnestastnejsie riesenie, ake poznam. Vsetky ostatne softy loguju s automatickou hustotou podla potreby - pri vacsej zmene rychlosti alebo smeru atd. Tracklog sa uklada do internej pamate PDA / telefonu a je tu podla vsetkeho limit na 1500 bodov, no toto neviem naisto.

OdoslaťOdoslané: Po, 18. Aug 2008, 11:31 
Neprítomný
Obrázok používateľa

V12 napísal:
GMXT ma 3 moznosti natavenia intervalov zaznamu trasy, co je najnestastnejsie riesenie, ake poznam. Vsetky ostatne softy loguju s automatickou hustotou podla potreby - pri vacsej zmene rychlosti alebo smeru atd. Tracklog sa uklada do internej pamate PDA / telefonu a je tu podla vsetkeho limit na 1500 bodov, no toto neviem naisto.

k tým trom možnostiam sa neviem vyjadriť či je to dobré alebo zlé, asi automatika by bola lepšia. ale skôr ma zaráža, že to ukladá do pamäte telefónu/zariadenia ktoré naviguje, a 1500 bodov sa mi zdá troch málo (nedopátral som sa k info o tracklogu) Logickejšie by sa mi to zdalo keby sa nav. sw. nahral do MT/Zariadenia a tracklog/WPOI by sa ukladal na kartu ktoré sú už dosť veľké ...

OdoslaťOdoslané: Ut, 19. Aug 2008, 12:33 
Neprítomný

Ano, to by bolo idealne, no bohuzial nie je to tak. Na kartu sa daju natlacit iba POI nahravane pomocou POI loadera, co je trochu nepohodlne. Na druhu stranu tu ale pravdepodobne nie je limit 500 waypointov tak ako to je pri exporte z MapSource. A aby boli moje informacie kompletne, GMXT tieto uzivatelske POI zobrazuje iba vtedy, ak su sucastou routy :evil:

OdoslaťOdoslané: Ut, 19. Aug 2008, 15:55 
Neprítomný
Obrázok používateľa

aha :o k tým WPOI: takže keď mám ako WPOI označené odpočívadlo a je jeho poloha označené mimo samotnej dialnice (miesto stánia na parkovisku) tak ma neupozorní že sa k nemu blížim?

OdoslaťOdoslané: Ut, 19. Aug 2008, 16:38 
Neprítomný

hurkar napísal:
aha :o k tým WPOI: takže keď mám ako WPOI označené odpočívadlo a je jeho poloha označené mimo samotnej dialnice (miesto stánia na parkovisku) tak ma neupozorní že sa k nemu blížim?

Ak je dalej ako cca 50 metrov od dialnice, tak nie :( Inak reklamoval som to tu uz pred tristvrterokom, pisal som aj do americkeho garminu a zatial nic :( Celkom dobre sa staraju o spokojnost zakaznikov.

OdoslaťOdoslané: Ut, 19. Aug 2008, 19:23 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ne, 23. Mar 2008, 12:13
V tomto fóre to chalani pekne rozobrali a popísali asi ako to funguje. ;)

Gpsforum.sk

OdoslaťOdoslané: St, 20. Aug 2008, 07:32 
Neprítomný
Obrázok používateľa

OK o WPOI som čosi už prečítal, ale vráťme sa k tracklogu. Viacmenej hľadám nejakú variantu SW/mapy/navigátora ktorá by si vedela zapamätať trasu dlhú cca 2500km... neviem či je to bežné alebo extrém lebo pýtal som sa na superfóre.cz a nejako som sa z tých príspevkov nevedel vysomáriť a nedostal som nejakú zrozumiteľnú odpoveď.

OdoslaťOdoslané: Št, 21. Aug 2008, 07:56 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
hurkar napísal:
OK o WPOI som čosi už prečítal, ale vráťme sa k tracklogu. Viacmenej hľadám nejakú variantu SW/mapy/navigátora ktorá by si vedela zapamätať trasu dlhú cca 2500km... neviem či je to bežné alebo extrém lebo pýtal som sa na superfóre.cz a nejako som sa z tých príspevkov nevedel vysomáriť a nedostal som nejakú zrozumiteľnú odpoveď.

POkial hladas nejaky pristroj co by to dokazal tak sa da povedat ze kazdy turisticky. V tychto pristrojoch sa da nastavit interval zapisovania, ci uz podla dlzky alebo podla vzdialenosti.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 9 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.