Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 17:32
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 47 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: testy v casopise Auto Hifi & Navigacie
OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 09:05 
Neprítomný

Založený: Št, 27. Mar 2008, 08:45
lafin poslal Conanu okolo 250 oprav z oblasti Bratislavy a okolia. V baliku su zahrnute opravy aj od inych clenom fora http://www.gpsforum.sk. Sadu oprav dostal Conan od lafina zadarmo napriek tomu, ze si musi mapy kupovat za peniaze. lafin ako orientacny bezec a cyklista vsetky tie opravene miesta osobne presiel peso alebo na bicykli. Pochybujem, ze Conan ma na to kapacity a financne zdroje, aby robil takuto doslednu previerku ciest. Ludi ako je lafin by mal Conan nosit na rukach. Keby tak bolo, lafin by sa urcite nestazoval.

lafin poslal svoje opravy Conanu na 2 krat. Najprv velky balik a potom este mensiu cast. Od Conanu neprisla ziadna informacia, ze opravy dostali a ani ziadne podakovanie, hoci lafin podakovanie neziada. lafin a s nim aj mnohi citatelia gpsfora, ktori inak tvoria dost vyznamnu cast citatelov a clenov aj tohoto fora, chcu vediet, ci lafinom zaslane zmeny budu, alebo nebudu zahrnute v najblizsej aktualizacii SK Roads.

Pokial tu niekto nevidi nedostatky v komunikacii, asi musi byt slepy. Od lafina viem, ze spolupracuje aj s vyrobcami rastrovych map Shocart a Freytag&Berndt. lafin sa na rozdiel od Conanu na komunikaciu s nimi vobec nestazuje. Zrejme ma na rozdielny pohlad svoje dovody. Niektore tu uz objasnil.

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 09:46 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Mozno by sa aj stazoval ale tie firmy pre ktore posiela data zrejme nemaju taku podporu ako Conan. (forum, hotline...) ;)

Nahlasene chyby: nemozeme hned nahlasene chyby napravit a zverejnit, musime si ich najprv preverit (a to potrebuje nejaky cas). Nemusi to byt pravda, mozu to byt aj zle nastavenia v GPS.
Aj my mame nejakych ludi, ktori taketo data zbieraju a kontroluju. Samozrejme, tychto ludi nie je nikdy dostatok. Preto sme radi a vdacny ludom, ktori nas na nejake chyby upozornia (lafin a pod.)
Mozem vam zarucit, ze ani jeden mail s pripomienkou k mape nie je prehliadnuty, aj ked nedostanete spatnu vazbu.

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 10:27 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 20. Mar 2008, 17:04
Používané GPS: GPSmap 60CSx
@p. Sykora:
Iba kratko, staci sa pozriet napr. na stranku http://www.shocart.cz, a uvidite, ze tato firma je trosku dalej, ako Conan, navyse maju na stranke priamo formular na opravu chyb, mapu CR online... a forum nemaju firemny ale konkurecny... ;) , ale do neho prispievaju aj samotni zamestnanci Shocartu... Tato firma pracuje uplne inak, ako firma Conan, a preto je tam, kde je... ;)
A dakujem chlapcom za moralnu podporu, vidiet, ze kde sa pracuje v kamaratskom duchu, tam je i podpora...dik

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 11:07 
Neprítomný

Sýkora Juraj napísal:
Mozem vam zarucit, ze ani jeden mail s pripomienkou k mape nie je prehliadnuty, aj ked nedostanete spatnu vazbu.

Pan Sykora, vo vasej poslednej vete, ktoru citujem, je plasticky vidiet, co je to nepochopenie potreby normalnej komunikacie z vasej strany.

Moze sa stat, ze mail nebol spravne doruceny. Ci uz z dovodu chyby u poskytovatela mailovych sluzieb, alebo napr. technickej chyby u prijemcu. Ale mozno aj omylom odosielatela. Nie je podstatne, z akeho dovodu, ale obcas sa to stane. A vo vasom zaujme predsa je, aby vam opravy dosli.

Citovanym vyrokom vyjadrujete vas vztah ku ludom, ktori si dali viachodinovu, alebo aj viacdnovu namahu pozbierane GPS data spracovat a vo vami zelanom formate vam ich poslat. Je vec normalnej slusnej komunikacie, ze aspon potvrdite prijem mailu. Najma pokial ide o taky vacsi balik, aky zaslal lafin. Som sklamany, ze toto nie je pre vas samozrejme a treba vam to vysvetlovat.

Aky vztah ku dodavatelom oprav si pestujete, taka bude ich ochota posielat opravy v buducnosti.

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 11:41 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Za slovicka sa tu snad chytat nebudeme :!: :!: :?: :?:
Asi ste to potrebovali takto doslovne: Mozem vam zarucit, ze ani jeden mail ktory nam pride do dorucenej posty na mail gis@garmin.sk s pripomienkou k mape nie je prehliadnuty, aj ked nedostanete spatnu vazbu.

Podla mna to predtym pochopil kazdy normalny clovek a nehlada v tom nejake haciky ako niektori. ;)

Tak to uz my za to nemozeme ked odosielatel zada chybnu adresu a nam to nepride. Ked mail nenajde adresata, tak predsa odosielatelovi pride oznam o nedoruceni!
To ze by sa mohlo odpisovat na kazdu nahlasenu chybu som uz poslal vyssie, tak uvidime co a ako. Ked bude vyjadrenie tak vam to oznamim.

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 12:13 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Sýkora Juraj napísal:
Za slovicka sa tu snad chytat nebudeme :!: :!: :?: :?:
Asi ste to potrebovali takto doslovne: Mozem vam zarucit, ze ani jeden mail ktory nam pride do dorucenej posty na mail gis@garmin.sk s pripomienkou k mape nie je prehliadnuty, aj ked nedostanete spatnu vazbu.

Podla mna to predtym pochopil kazdy normalny clovek a nehlada v tom nejake haciky ako niektori. ;)

Tak to uz my za to nemozeme ked odosielatel zada chybnu adresu a nam to nepride. Ked mail nenajde adresata, tak predsa odosielatelovi pride oznam o nedoruceni!
To ze by sa mohlo odpisovat na kazdu nahlasenu chybu som uz poslal vyssie, tak uvidime co a ako. Ked bude vyjadrenie tak vam to oznamim.

Nikto Vas za slovicka nechyta... skor naopak, myslim, ze uz viaceri sa Vam snazime vysvetlit, ze doterajsi sposob komunikacie nie je primerany k firme, ktora ma taky rozsah prac ako CONAN....
Ani nkto tu nehlada haciky, ale pomoc zakaznikovi, uzivatelovi... na priamu otazku, priamu odpoved... a nie ticho... ;)
Ale ako vidim, uz som to i pisal, ta komunikacia sa zacina pomaly, ale predsa len zlepsovat.... ;)

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 12:24 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  ICQ  Profil

Založený: St, 20. Feb 2008, 15:46
Používané GPS: streetpilot 7600
lafin napísal:
@p. Sykora:
Iba kratko, staci sa pozriet napr. na stranku http://www.shocart.cz, a uvidite, ze tato firma je trosku dalej, ako Conan, navyse maju na stranke priamo formular na opravu chyb, mapu CR online... a forum nemaju firemny ale konkurecny... ;) , ale do neho prispievaju aj samotni zamestnanci Shocartu... Tato firma pracuje uplne inak, ako firma Conan, a preto je tam, kde je... ;)
A dakujem chlapcom za moralnu podporu, vidiet, ze kde sa pracuje v kamaratskom duchu, tam je i podpora...dik

Trosku od veci porovnavat firmu, ktora sa primarne sustreduje na kartografiu, s firmou, ktora je vyhradnym distributorom znackovych pristrojov na Slovensku+robi pre svoje pristroje maximalnu podporu(hotline, servis, poradenstvo, marketing, obchod), o takej mozu konkurencne GPS znacky na slovensku len snivat. Co sa tyka mapovych produktov zaostavaju o tom ziadna, je to len na nich ci budu napredovat a prisposobovat sa uzivatelom, alebo si jednoducho najdu niekoho, kto sa im o mapu postara - konkurencia je veru silna...

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 12:40 
Neprítomný
Obrázok používateľa

jck napísal:
lafin napísal:
@p. Sykora:

Trosku od veci porovnavat firmu, ktora sa primarne sustreduje na kartografiu, s firmou, ktora je vyhradnym distributorom znackovych pristrojov na Slovensku+robi pre svoje pristroje maximalnu podporu(hotline, servis, poradenstvo, marketing, obchod), o takej mozu konkurencne GPS znacky na slovensku len snivat. Co sa tyka mapovych produktov zaostavaju o tom ziadna, je to len na nich ci budu napredovat a prisposobovat sa uzivatelom, alebo si jednoducho najdu niekoho, kto sa im o mapu postara - konkurencia je veru silna...

Ja som nechce porovnavat neporovnatelne... ;) To pan Sykora... ;) Nikto tu, od zaciatku nehani pristroje Garmin, ale cela diskusia sa toci o komunikacii a najma chybach v mapach... Presne, ako pisete konkurencia v mapach je silna, a kto zavaha, tak....... .. ;) Preto mna osobne zaraza ten pristup k tym, co sa snazia tie mapy opravovat, doplnat... Nic ine....
Napriklad, ked sme uz u tej firme, co sa sustreduje na kartografiu... ;) , tak vam mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze komunikacia s nou je bezproblemova, rychla a priama.... su pruzni, rychli, a najma tie mapy sa uz podobaju realite... a tiez maju silnu kokurenciu za chrbtom... ;)

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 13:36 
Neprítomný

Sýkora Juraj napísal:

Pan Sykora, ja som sa sem nezaregistroval preto, aby som sa s vami hasteril a chytal za slovicka!

Myslim, ze kazdy normalny clovek pochopi, ze ked si niekto na zaklade dlhodobeho zbierania trackov da viacdnovu namahu spracovat velke mnozstvo oprav a poskytne vam ich zadarmo, ze chce aspon potvrdenie o prijati.

Ak je to pre vas take obtiazne, nasadte na gis@garmin.sk automaticky odpovedac a mate to vyriesene. Odosielatel si bude isty, ze podklady pre opravu map ku vam dorazili. Je to iste lepsie riesenie, nez vesat druhym na nos nejake haciky. ;)

Pri inom style komunikacie by sa dalo s ludmi ako lafin opravy aj koordinovat podla toho, na com prave robite a dohodnut, na ktore veci sa maju v ktorom case sustredit. Avsak pokial komunikacia spociva v cudovani sa, ze niekto chce nejake potvrdenie, takato spolupraca nie je mozna.

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 13:50 
Neprítomný
Obrázok používateľa
 ICQ  Profil

Založený: So, 22. Mar 2008, 15:03
Používané GPS: Nuvi 350 a Nuvi 200
ja som zatial problem s CONANom nemal,mna len hneva ta platena aktualizacia za mapy

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 13:53 
Neprítomný
Obrázok používateľa
 ICQ  Profil

Založený: So, 22. Mar 2008, 15:03
Používané GPS: Nuvi 350 a Nuvi 200
a len tak medzi recou mi tu zasierate prispevok,tu nie je pokec o CONANe ale recenzie na pristroje Garmin,co takto si otvorit svoj vlastny prispevok a tam si rozoberat svoje problemy,hm?

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 13:56 
Neprítomný
Obrázok používateľa

bogi napísal:
Sýkora Juraj napísal:

Pri inom style komunikacie by sa dalo s ludmi ako lafin opravy aj koordinovat podla toho, na com prave robite a dohodnut, na ktore veci sa maju v ktorom case sustredit. Avsak pokial komunikacia spociva v cudovani sa, ze niekto chce nejake potvrdenie, takato spolupraca nie je mozna.

Je to asi tak, ako pise bogi.... Toto vecne dopisovanie o veciach, ktore su v inych firmach uplnou samozrejmostou, je i pre mna osobne velka strata casu... :( Radsej by som sa venoval plodbnejsej komunikacii, napr, ako pise i bogi o pra riadkov vyssie.
Uz som robil ine aktualizacie map, ako je Vasa, ale nikdy som tak dlho zbytocne nekomunikoval o veciach, ktore su inde samozrejmostou... A to nielen v slovenskych firmach...

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 14:37 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Mato88 ma pravdu, odteraz sa to bude rozoberat vo fore ktore je na to urcne. ;)

OdoslaťOdoslané: Št, 27. Mar 2008, 16:23 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 27. Mar 2008, 15:18
Používané GPS: Nuvi 200
Naozaj konkretna odpoved .... radsej popis svoju zlu skusenost, aby sme boli v obraze.[/quote]

Ty si nejaky namotany na toto forum.... Skus si pozriet ine fora v SR a hlavne v CR.Komunikacia NIE JE STROHA zo strany poskytovatela ako tu..........Tam je badatelna snaha pomoct s problemom co najskor. Tu mam velmi silny pocit ze odpovedat na otazky niekoho dost otravuje a ze si NIEKTO na seba usil budu !!! Vobec nic konkretne som sa tu nedozvedel aj ked tu padlo vela konkretnych otazok... Len same neurcite odpovede.... :evil: :twisted: Budem sledovat dalej ci sa nieco zmeni :?: :?: :?:

OdoslaťOdoslané: Pi, 28. Mar 2008, 08:23 
Neprítomný
Moderátor
Moderátor
Obrázok používateľa

Založený: Št, 14. Feb 2008, 15:04
Používané GPS: Edge 705, nuvifone M10
mato88 napísal:
V casopise Auto Hifi & Navigacie je Garmin vzdy na poprednych miestach :-) sam ma dve GPS od Garminu a som velmi spokojny,tiez som mal na skusku aj Mio a nic moc

Vraciam sa k prvému príspevku v tejto téme. Áno Maťo, časopis Auto Hifi & Navigácie a hlavne jeho redakcia robia naozaj kvalitné a čitateľsky pútavé testy produktov spotrebnej elektroniky. Pre tých, ktorí sa k tomuto časopisu nedostali, som sa rozhodol uverejniť testy našich produktov na našom fóre. Začínam číslom 1, v ktorom sa testu podrobili Garmin Mobile XT Slovakia a zumo 550. Nájdete ich v prílohe tohto odkazu.

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 47 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.