Prihlásenie Práve je Po, 21. Máj 2012, 17:53
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Aktualizacia len slovenskej mapy nakupne centra..........
OdoslaťOdoslané: Ut, 16. Dec 2008, 21:23 
Neprítomný

Založený: Ut, 16. Dec 2008, 21:12
caute mam garmin mobile XT 5.00.00 a na slovenskej mape su tam neni vobec vyznacene nakupne centra priklad TESCO TRNAVA ,PIESTANY ,atd a este aj chybaju nazvy ulic v obciach ktore boli pomenovane cca pred 2rokmi vie mi dakto poradit ako to aktualizovat za radu pekne Dakujem

Naposledy upravil gogo31 dňa Ut, 16. Dec 2008, 22:39, celkovo upravené 1 krát.

Predmet príspevku: Re: Aktualizacia len slovenskej mapy nakupne centra..........
OdoslaťOdoslané: Ut, 16. Dec 2008, 21:48 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
gogo31 napísal:
...mam ale N95 8GB...

S tymto sem nechod, pretoze ta odbiju hlaskou, ze N95 8G nie je podporovane zariadenie a GMXT nie je mozne na nom legalne prevadzkovat.

Aktualizacia mapy bude pravdepodobne az niekedy na jar, takze tieto zavady mapy mozes (a mal by si) reportovat na gis@garmin.sk

Predmet príspevku: Re: Aktualizacia len slovenskej mapy nakupne centra..........
OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 08:04 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Št, 02. Okt 2008, 16:30
Používané GPS: nuvi 250
gogo31 napísal:
caute mam garmin mobile XT 5.00.00 a na slovenskej mape su tam neni vobec vyznacene nakupne centra priklad TESCO TRNAVA ,PIESTANY ,atd a este aj chybaju nazvy ulic v obciach ktore boli pomenovane cca pred 2rokmi vie mi dakto poradit ako to aktualizovat za radu pekne Dakujem

Skus http://www.poi.cz . Je tam aj navod co mas robit aby si tam tie POI dostal ;)

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 10:20 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
V12 napísal:
gogo31 napísal:
...mam ale N95 8GB...

S tymto sem nechod, pretoze ta odbiju hlaskou, ze N95 8G nie je podporovane zariadenie a GMXT nie je mozne na nom legalne prevadzkovat.

Aktualizacia mapy bude pravdepodobne az niekedy na jar, takze tieto zavady mapy mozes (a mal by si) reportovat na gis@garmin.sk

Mno pekne, je to na 8GB nokii? tak tam je problem ze je to crack-nute!

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 16:51 
Neprítomný

Hmmm, a uz doslo na moje slova...

p. Sykora, ale dufam ze mu dovolite reportovat chyby v mape a to aj napriek tomu, ze ju prevadzkuje mozno nie celkom legalne v GMXT. A popri tom davam otazku : Ako velmi je nelegalne sa k nemu dostat ako FTF nalezca vianocnej cache GPS Fora (alebo ju kupit GMXT SK/EU na SD karte) a vlastnou sikovnostou ju rozbehat na N95 bez SD slotu ? To, ze to nie je na 100% ciste mi je jasne, ale ked Garmin / Conan dostal za to moje prachy, ehm, neviem, ako to vlastne je. Takze za vysvetlenie vopred dakujem.

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 17:27 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

V12 napísal:
Hmmm, a uz doslo na moje slova...

p. Sykora, ale dufam ze mu dovolite reportovat chyby v mape a to aj napriek tomu, ze ju prevadzkuje mozno nie celkom legalne v GMXT. A popri tom davam otazku : Ako velmi je nelegalne sa k nemu dostat ako FTF nalezca vianocnej cache GPS Fora (alebo ju kupit GMXT SK/EU na SD karte) a vlastnou sikovnostou ju rozbehat na N95 bez SD slotu ? To, ze to nie je na 100% ciste mi je jasne, ale ked Garmin / Conan dostal za to moje prachy, ehm, neviem, ako to vlastne je. Takze za vysvetlenie vopred dakujem.

Ale prosim vas co si tu ideme nahovarat? neverim ze je niekto taky ze ma 8GB nokiu ide do obchodu a az ked si zakupi na SD karte GMXT napr SK tak si ju ide kreknnut?? :D je to dost smiesne nie?

A chyby? jasne budeme radi ze nieco posle ale nie kazdy co tu pise o chybach ich posiela. ;)

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 17:44 
Neprítomný

p. Sykora : Ja 2 ludi s N95 a oficialne kupenym a alternativne rozbehanym a nekreknutym GMXT SK poznam. No s oboma je jeden a ten isty problem - pri 60 km/h sa oneskoruju za realitou o cca 30-50 metrov. Nepoznate na to liek ? Vykonom CPU to nie je. Takisto sa tento problem vyskytuje aj na N95 s SD kartou.

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 17:52 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

N95 s SD mame aj my vo firme a nic take sme zatial nepostrehli.

OdoslaťOdoslané: St, 17. Dec 2008, 18:00 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
N95 s SD mame aj my vo firme a nic take sme zatial nepostrehli.

Na PDA s WM6 som viacerymi pokusmi zistil, ze GMXT je extremne citlivy na komunikacnu rychlost s GPS (pouzivam CF GPS Navilock). Ked som nastavil 4800 baudov, navigacia bola nepouzitelna - zaostavala 150-200 metrov, po nastaveni na 9600 sa to vyrazne zlepsilo - oneskorenie kleslo na 10-20 metrov, teraz to mam nastavene na 57600 a "realita" je na vrchole trojuholnika, resp. prednej hrany auticka. Zaujimave, ze napr. Sygic s tym problem nema - ukazuje na chlp presne.

OdoslaťOdoslané: Št, 18. Dec 2008, 09:29 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Podla mna je to normalne cim vacsia prenosova rychlost tym lepsie to ukazuje. Aku rychlost ma ten sygic?

OdoslaťOdoslané: Pi, 19. Dec 2008, 19:11 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ne, 23. Mar 2008, 12:13
Mám aj Sygic aj GMXT :oops:

Sygic (7.70) mi ide na 9600 baudov, ale tam je rýchlejšie prekresľovanie, odhadom 15 - 20 krát za sekundu, lae často mi skáče a lieat čo ma dosť irituje.
Pri GMXT (5.00.20 Symbian S60) je to také skokovejšie 1 - 2 krát za sekundu, ale za to presnejšie bez skokov.
Samozrejme tie skoky sú spôsobené signálom.

V obidvoch navigáciách je realita u mňa na vrchole Ikonky.
Ešte chcem podotknúť, že GMXT mi neodrezáva hlášky a rozpráva mi plynule. Videl som a počul o tom, že niekde to odrezáva a nepovie všetko.
Ja to nemôžem potvrdiť. Mne obidve pekne rozprávajú, až mám pocit, že rozdiel je max. 10% čo sa týka textov.

OdoslaťOdoslané: Pi, 19. Dec 2008, 19:54 
Neprítomný

60CSx napísal:
Mám aj Sygic aj GMXT :oops:

Sygic (7.70) mi ide na 9600 baudov, ale tam je rýchlejšie prekresľovanie, odhadom 15 - 20 krát za sekundu, lae často mi skáče a lieat čo ma dosť irituje.
Pri GMXT (5.00.20 Symbian S60) je to také skokovejšie 1 - 2 krát za sekundu, ale za to presnejšie bez skokov.
Samozrejme tie skoky sú spôsobené signálom.

V obidvoch navigáciách je realita u mňa na vrchole Ikonky.
Ešte chcem podotknúť, že GMXT mi neodrezáva hlášky a rozpráva mi plynule. Videl som a počul o tom, že niekde to odrezáva a nepovie všetko.
Ja to nemôžem potvrdiť. Mne obidve pekne rozprávajú, až mám pocit, že rozdiel je max. 10% čo sa týka textov.

Skakanie Sygicu som nepostrehol, problem je iba vtedy, ked je mizerny prijem. GMXT robi problemy s niektorymi hlaskami po uprave hlasitosti suborov hlasovej navigacie. Na originalnych to nerobi. No Garmin uz upravil reprodukciu slovenciny, takze je to OK, aj neupravena hlasovka je uz dostatocne hlasna.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.