Prihlásenie Práve je Št, 09. Sep 2010, 20:23
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  Navigácia s.r.o. 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 14 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Registrácia Garmin 765T
OdoslaťOdoslané: Št, 18. Feb 2010, 12:24 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Feb 2010, 12:05
Zdravím,
tento týždeň zakúpil som si vyššie uvedený prístroj s kartou Lifetime. Všade sa spomína registrácia - (my.garmin.com; garmin.sk, unlock.garmin.sk,...). Ako prvé som sa zaregistroval do tohoto fóra. Rád by som vedel, kde všade sa musím zaregistrovať (a v akom poradí - alebo je to jedno) aby som zadosťučinil budúcemu bezproblémovému používaniu prístroja.

A ešte jedna otázka - na garmin.sk vo FaQ sa píše: Pri zariadení Garmin zakúpenom na Slovensku mate aj mapu SK roads alebo Sk topo. Mám naištalované - mapa City Navigator® NT Europe, databáza Slovakia Adresy, databáza Slovakia POI - teda môžem si stiahnuť SK Roads a budem ju môcť odomknúť (bezplatne)?

Ďakujem. Štefan.

Predmet príspevku: Re: Registrácia Garmin 765T
OdoslaťOdoslané: Št, 18. Feb 2010, 14:07 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Stefan2005 napísal:
Zdravím,
tento týždeň zakúpil som si vyššie uvedený prístroj s kartou Lifetime. Všade sa spomína registrácia - (my.garmin.com; garmin.sk, unlock.garmin.sk,...). Ako prvé som sa zaregistroval do tohoto fóra. Rád by som vedel, kde všade sa musím zaregistrovať (a v akom poradí - alebo je to jedno) aby som zadosťučinil budúcemu bezproblémovému používaniu prístroja.

A ešte jedna otázka - na garmin.sk vo FaQ sa píše: Pri zariadení Garmin zakúpenom na Slovensku mate aj mapu SK roads alebo Sk topo. Mám naištalované - mapa City Navigator® NT Europe, databáza Slovakia Adresy, databáza Slovakia POI - teda môžem si stiahnuť SK Roads a budem ju môcť odomknúť (bezplatne)?

Ďakujem. Štefan.

Dobry den,

SK roads sa dodava k zariadeniam ktore nemaju mapu EU. Vy v zariadeni mate mapu EU takze preto nie je SK roads vo vasom zariadeni. SK topo sa dodava iba k turistickym zariadeniam.
Co sa tyka registracie je potrebne sa zaregistrovat na stranke my.garmin.com. Manual ako sa zaregistrujete a ako urobite aktualizaciu mapy prostrednictvom NumapsLifetime karty najdete na stranke filebase.php v sekcii manualy.

OdoslaťOdoslané: Št, 18. Feb 2010, 17:56 
Neprítomný

Ďakujem za odpoveď.
Takže mám CNE - aktualizujem ju na verziu 2010.30c - ktorá už bude obsahovať všetko (teda SK Roads je nepotrebný a netreba dohrať ani SK Adresy a SK POI?)

Ešte jedna otázka - v jednom článku ste písali, že "256tka je stara karta. SD karty su rozne a roznych druhov skuste inu kartu ak mate moznost."
Rád by som teda vedel, akú kartu (SD, alebo aj SDHC, akú kapacitu) bude nuvi765T akceptovať (nevidel som o tom údaj v manuáli...) Firmware mám aktuálny. Ešte raz ďakujem.

OdoslaťOdoslané: Pi, 19. Feb 2010, 09:02 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Stefan2005 napísal:
Ďakujem za odpoveď.
Takže mám CNE - aktualizujem ju na verziu 2010.30c - ktorá už bude obsahovať všetko (teda SK Roads je nepotrebný a netreba dohrať ani SK Adresy a SK POI?)

Ešte jedna otázka - v jednom článku ste písali, že "256tka je stara karta. SD karty su rozne a roznych druhov skuste inu kartu ak mate moznost."
Rád by som teda vedel, akú kartu (SD, alebo aj SDHC, akú kapacitu) bude nuvi765T akceptovať (nevidel som o tom údaj v manuáli...) Firmware mám aktuálny. Ešte raz ďakujem.

Dobry den,

ano staci vam jedna mapa a to CNE 2010.30.

nuvi 765 podporuje standardne SDHC karty 4GB. Skusal som osobne aj 8GB a nacitalo ju.

OdoslaťOdoslané: Pi, 19. Feb 2010, 23:04 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Ut, 15. Apr 2008, 09:34
Používané GPS: NUVI 350
Juraj Sýkora napísal:
Stefan2005 napísal:
Ďakujem za odpoveď.

Dobry den,

ano staci vam jedna mapa a to CNE 2010.30.
toto by ma zaujímalo, CNE 2010.30c má sk adresy a sk POI? Zaujíma na to preto lebo sk road6 zatiaľ nájde viac adries ako CNE a-ačkovej verzie...

OdoslaťOdoslané: Po, 22. Feb 2010, 10:54 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

@hurkar:
Dobry den,
odpoved kolko odries ma CNE 2010.30 bola spomenuta vo vlakne prispevok5816.htm?hilit=2010.30%20navteq#p5816

OdoslaťOdoslané: Po, 22. Feb 2010, 11:36 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Juraj Sýkora napísal:
@hurkar:
Dobry den,
odpoved kolko odries ma CNE 2010.30 bola spomenuta vo vlakne prispevok5816.htm?hilit=2010.30%20navteq#p5816

Pán Sýkora nechcem tu oponovať za každú cenu no chcel som a chcem povedať že vaša odpoveď nieje celkom pravdivá lebo SK adresy a SK POI sú stále podrobnejšie ako CNE 2010.30. Áno je vidieť pokrok aj v niektorých podotýkam niektorých nie všetkých zapadákovoch no vždy to nieje to čo poskytujú SK Adresy...

takže komu tie adresy treba bude si ich musieť doinštalovať

OdoslaťOdoslané: Po, 22. Feb 2010, 14:08 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

hurkar napísal:
Juraj Sýkora napísal:
@hurkar:
Dobry den,

Pán Sýkora nechcem tu oponovať za každú cenu no chcel som a chcem povedať že vaša odpoveď nieje celkom pravdivá lebo SK adresy a SK POI sú stále podrobnejšie ako CNE 2010.30. Áno je vidieť pokrok aj v niektorých podotýkam niektorých nie všetkých zapadákovoch no vždy to nieje to čo poskytujú SK Adresy...

takže komu tie adresy treba bude si ich musieť doinštalovať

@hurkar: mate pravdu v SK adresach je viac adresnych bodov avsak tato situlacia nebude trvat dlho.
Ano mozete si doinstalovat aj SK adresy k mape 2010.30

OdoslaťOdoslané: Po, 22. Feb 2010, 15:02 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Juraj Sýkora napísal:
@hurkar: mate pravdu v SK adresach je viac adresnych bodov avsak tato situlacia nebude trvat dlho.

Ďakujem za odpoveď, a viete povedať nejaký časový horizont? Trebárs do leta, do konca roka... a ako to vidíte s kategorizáciou ciest?

OdoslaťOdoslané: Po, 22. Feb 2010, 15:30 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

hurkar napísal:
Juraj Sýkora napísal:

Ďakujem za odpoveď, a viete povedať nejaký časový horizont? Trebárs do leta, do konca roka... a ako to vidíte s kategorizáciou ciest?

Nejaky presny datum nevieme, avsak pri aktualizacii 4x rocne to bude coskoro.

OdoslaťOdoslané: Ne, 07. Mar 2010, 12:41 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
hurkar napísal:
Juraj Sýkora napísal:

Nejaky presny datum nevieme, avsak pri aktualizacii 4x rocne to bude coskoro.

K tým aktualizáciam mám jednu zásadnú otázku: pri každej aktualizácii mapy musím stiahnuť 4 GB dát ????

A ešte pár postrehov, možná my budete vedieť poradiť. Predtým som pár krát mal možnosť použiť PDA s iGO8 - pretože sa mi nepodarilo zohnať klasické PDA, tak som sa rozhodol pre samostatnú navigáciu Garmin 765T, ale som na pochybách, či som dobre urobil):

Teda, v prípade iGO, ak som si chcel aktualizovať mapu Slovenska, tak som si musel stiahnuť iba 15-16 MB súbor.
Ako si mám nastaviť prístroj, aby mi hlásil prekročenie rýchlosti - iGO oznamuje hlasom, Garmin to vypisuje, ale to mám vždy čítať údaj o rýchlosti (na to mám potom aj tachometer, kde to lepšie čítam...).
S propagovanou navigáciou v jazdných pruhoch, 3D zobrazením budov sa mi ešte nepodarilo stretnúť....
Možností nastavenie prístroja, spôsobu navigácie nachádzam v porovnaní s iGO poskromne, zobrazenie máp podstatne skromnejšie...
Aký je doporučený systém formátovania SD kariet? NTFS, FAT32 mi nečíta.
A ešte jedna otázka - do kedy od dátumu kúpy treba aktivovať kartu Lifetime? Na prvé aktualizácie som využil 60 dňovú bezplatnú aktualizáciu, kartu možno registrovať po uplynutí 60 dní?
Ďakujem.

OdoslaťOdoslané: Po, 08. Mar 2010, 11:16 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Stefan2005:
Ano, mapa sa aktualizuje ako jeden subor preto sa taha vacsi objem dat. Z toho dovodu je pri produkte NumapsLifetime napisane ze je potrebny rychlejsi internet.

Prekrocenie rychlosti Garmin hlasovo neoznamuje. Niekomu to vyhovuje ze nie je ukecany a niekomu nie.

S 3D zobrazenim budov sa mozete stretnut v KE a v BA (pri momentalne aktualnej verzii mapy CNE).
Co sa tyka rozsirenej navigacie po jazdnych pruhoch na slovensku takato krizovatka nie je.

Garmin ma ciel robit navigacie jednoduhsie s intuitivnim ovladanim a okamzite pouzitelnu.

SD kartu staci kupit zasunut do zariadenia a funguje. SD karta sa formatuje vo Fat alebo fat 32.

AK bola LMU karta sucast balenia tak hned pri registracii zariadenia je priradena do konta spolu s navigaciou.

OdoslaťOdoslané: Ut, 08. Jún 2010, 10:04 
Neprítomný

Dobrý deň,
vykonal som druhú aktualizáciu máp (v PC i v GPS). V počítači mi však zostáva okrem novej verzie 2011.1 i verzia 2010.3. V správe mapových prokuktov sa zobrazujú obe ako odomknuté. Pýtam sa - sú nutné obe v počítači, alebo stačí vždy iba aktuálna - ak sa pri každej aktualizácii pridá na C:\ ďalšia mapa, za chvíľu mi dojde miesto na disku.
V správe mapových produktov - odomknuté - je možnosť iba pridať, odstrániť a vlastnosti nie sú prístupné. Ak možno odstrániť staršiu verziu tak ako?

A ešte otázka - ak by som chcel nejaké ďalšie mapy - napr. TOPO Sk - je tieto možné inštalovať iba na SD kartu a odtiaľ ju prevádzkovať?
Ďakujem.

OdoslaťOdoslané: St, 09. Jún 2010, 09:11 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Stefan2005 napísal:
Dobrý deň,
vykonal som druhú aktualizáciu máp (v PC i v GPS). V počítači mi však zostáva okrem novej verzie 2011.1 i verzia 2010.3. V správe mapových prokuktov sa zobrazujú obe ako odomknuté. Pýtam sa - sú nutné obe v počítači, alebo stačí vždy iba aktuálna - ak sa pri každej aktualizácii pridá na C:\ ďalšia mapa, za chvíľu mi dojde miesto na disku.
V správe mapových produktov - odomknuté - je možnosť iba pridať, odstrániť a vlastnosti nie sú prístupné. Ak možno odstrániť staršiu verziu tak ako?

A ešte otázka - ak by som chcel nejaké ďalšie mapy - napr. TOPO Sk - je tieto možné inštalovať iba na SD kartu a odtiaľ ju prevádzkovať?
Ďakujem.

Vymazať mapu CNE 2010.30 si môžete štandardne vo WIn ako každý iný program v ovladacom panely.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 14 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.