Prihlásenie Práve je Ut, 22. Máj 2012, 16:38
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: CNE 2011.20
OdoslaťOdoslané: Pi, 20. Aug 2010, 07:04 
Neprítomný

Založený: Po, 29. Sep 2008, 14:33
Používané GPS: Nuvi 360T
včera vyšla. Upravili spôsob sťahovania- po overení jednotky na Garmin serveri sa ponúkne na stiahnutie 3MB programček, ktorý potom riadi sťahovanie, dáva na výber či inštalovať mapu iba do prístroja(default), či aj do PC alebo iba do PC. Ešte je možnosť ponechať stiahnutú inštalačku v kompe po skončení procesu. Tentokrát sa mi zdá, že Slovensko vôbec nezlepšovali- ani diaľnica nad Považskou tam nie je. :cry:

Predmet príspevku: Re: CNE 2011.20
OdoslaťOdoslané: Ne, 22. Aug 2010, 13:03 
Neprítomný

Založený: Ut, 11. Aug 2009, 18:52
No neviem ci je mozne to naistalovat na PC.. mne to ponuklo len do navigacie a aj to je len verzia Severovych Europy :cry: :cry:

OdoslaťOdoslané: Ne, 22. Aug 2010, 15:26 
Neprítomný

Založený: Št, 20. Mar 2008, 19:33
Používané GPS: Nuvi 200
Updates:
• New country: coverage for Malta, now also included in the Italy & Greece region download and microSD™/SD™
• Bulgaria and Turkey now covered with more than 50% street coverage based on inhabitants
• Now covers 44 European countries across Eastern and Western Europe
• 9.5 million kilometres of road coverage; additional 134,900 km compared to previous release
• Over 3 million POIs and 1 million towns/cities; additional 105,600 POIs compared to previous release
• For compatible devices, additional PhotoReal™ Junction Views are now available for Czech Republic, Greece, Hungary, Italy,
Poland, Slovak Republic and Slovenia; this feature was already available in the previous release for the UK and Ireland, and will be deployed to other countries across Europe in further releases

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Aug 2010, 07:24 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
radojar napísal:
No neviem ci je mozne to naistalovat na PC.. mne to ponuklo len do navigacie a aj to je len verzia Severovych Europy :cry: :cry:

Dobrý deň,

áno je to možne nainštalovať aj do PC len v predoslednom kroku je potrebné zvoliť možnosť "Možnosti inštaacie" a tam si možete upraviť nastavennia inštalácie.

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: Po, 23. Aug 2010, 20:52 
Neprítomný

Založený: Ut, 11. Aug 2009, 18:52
Dakujem za odpoved. Asi po 10 pokuse sa mi to podarilo..
:) :)

OdoslaťOdoslané: So, 28. Aug 2010, 14:46 
Neprítomný

Založený: Pi, 12. Sep 2008, 12:29
vie mi niekto pomoct s tymto problemom, chcel som si nainstalovat novu aktualizaciu do garmina 760ky ale nejde mi ulozit na disk, po stiahnuti mi napise (vid obrazok), cela CNE sa mi do garmina dostat neda a tak to skusam dat na disk a potom cez mapsource dat na pamatovu kartu, lenze kym mi to neulozi na disk tak sa neviem dalej pohnut, ked si vyberem len nejaku cast ktora sa zmesti do pristroja tak v tom nieje problem, pekne stiahne a nainstaluje do pristroja ale ako nahle chcem ulozit hocijaku cast mapy tak ju neulozi, vie niekto kde je problem?
dakujem

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Aug 2010, 08:41 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

@ONdr3j: Dobrý deň,

pri výbere regiónu zvolíte aj možnosť: nahrať mapu do zariadenia aj do PC?
Koľko máte v PC na disku C voľného miesta?

OdoslaťOdoslané: Po, 30. Aug 2010, 19:47 
Neprítomný

Založený: Pi, 12. Sep 2008, 12:29
Dobry Den

no kym sa tu moj problem objavil tak sa problem aj vyriesil, po vikende som na nakoniec nastval a stiahol znova ten maly 3mb subor a cuduj sa svete, ono to islo, pritom ten program mal rovnaky nazov (garminmapupdater_NT_c) a tu som sa docital ze "c" je dobry a bez problemovy, tak som viac prohram neskumal (teda aspon myslim ze bol v tom programe chyba, lebo na iny problem som neprisiel) ale kym to neslo tak som daval vsetky mozne sposoby (len do zariadenia, HDD alebo oboje), ked som dal ze chcem ulozit aj do PC aj do navigacky tak na konci napisalo ze do navigacie sa podarilo nainstalovat mapu ale na hdd nie
no prave mam na C volne cca 115GB a na D cca 205GB

OdoslaťOdoslané: Po, 06. Sep 2010, 11:32 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Feb 2010, 12:05
Tiež som zbadal zmenu v aktualizácii - mám Garmin 765T.

1. myDashboard mi ponukol aktualizáciu softvéru; aktualizácia vraj prebehla v poriadku (v info je systém 4.00, GPS 2.90, DSP 2.90 a Text a Hlas 2.50; základná mapa WW Autoroute DEM Basemap NR 3.00 ??? a detailné mapy 1993-2010 NAVTEQ, 2010 cartografia Toscana, 2010 ACSI B.V., a 1995-210 the Ministére de...Transports - teda niečo úplne niečo iné). Na moje prekvapenie myDashboard ponúka naďalej aktualizáciu softvéru - po jeho spustení však sa zobrazuje 0% a nič sa nedeje. Čo s tým?

2. aktualizáciu máp som vykonal novou formou cez garminmapupdater_nt_c.exe.
Potešil som sa možnosti výberovej aktualizácie iba niektorých oblastí - aj som využil aktualizáciu Strednej a východnej Európy. Na moje prekvapenie sa voľný priestor v prístroji zvýšil zo 400 MB na 2,4 GB - mám to chápať tak, že sa NEUAKTUALIZOVALI V RAMCI CELEJ EUROPY MAPY SaV EUROPY, ale že mapa CELEJ EUROPY SA NAHRADILA iba torzom STREDNEJ A VYCHODNEJ EUROPY !!!???

3. Ak je tomu tak, mám možnosť dohrať CELU EUROPU ? myDashboard my ukazuje, že mám aktuálne mapy a neponúka možnosť sťahovania... Mám kartu Lifetime Europa.

4. V predošlej aktualizácii cez WebUpdater mi počas sťahovania inštalačných súborov do PC šlo odpojiť Garmin od PC - stačilo znova pripojiť až na prenos máp do prístroja. Teraz ho musím mať pripojený počas celého procesu sťahovania i inštalácie. Mám iba TURBO2 internet, ak si dám sťahovanie máp celej Europy, jej inštalácie do PC aj Garminu, nemusí vydržať batéria prístroja proces aktualizácie. Ako to riešiť?

OdoslaťOdoslané: Po, 06. Sep 2010, 13:55 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Stefan2005 napísal:
Tiež som zbadal zmenu v aktualizácii - mám Garmin 765T.

1. myDashboard mi ponukol aktualizáciu softvéru; aktualizácia vraj prebehla v poriadku (v info je systém 4.00, GPS 2.90, DSP 2.90 a Text a Hlas 2.50; základná mapa WW Autoroute DEM Basemap NR 3.00 ??? a detailné mapy 1993-2010 NAVTEQ, 2010 cartografia Toscana, 2010 ACSI B.V., a 1995-210 the Ministére de...Transports - teda niečo úplne niečo iné). Na moje prekvapenie myDashboard ponúka naďalej aktualizáciu softvéru - po jeho spustení však sa zobrazuje 0% a nič sa nedeje. Čo s tým?
Aktualizácia Softvéru v zariadení sa dá urobiť aj cez program WebUpdater ktorý nájdete na stránke filebase.php?c=96. Ak vám píše že máte verziu 4.00 tak je to OK.

Stefan2005 napísal:
2. aktualizáciu máp som vykonal novou formou cez garminmapupdater_nt_c.exe.
Potešil som sa možnosti výberovej aktualizácie iba niektorých oblastí - aj som využil aktualizáciu Strednej a východnej Európy. Na moje prekvapenie sa voľný priestor v prístroji zvýšil zo 400 MB na 2,4 GB - mám to chápať tak, že sa NEUAKTUALIZOVALI V RAMCI CELEJ EUROPY MAPY SaV EUROPY, ale že mapa CELEJ EUROPY SA NAHRADILA iba torzom STREDNEJ A VYCHODNEJ EUROPY !!!???
Ak ste si v programe Garmin map updater zvolili iba časť S a V EU tak máte v prístroji mapu iba tohoto regiónu. Aktualizácie mapy EU sa robia tak že celá pôvodná mapa sa vymaže a nahradi jú vami vybratý región. Ak chcete nahrať do zariadenia celú mapu stači spustiť opätovne program GarminMapUpdater.

Stefan2005 napísal:
3. Ak je tomu tak, mám možnosť dohrať CELU EUROPU ? myDashboard my ukazuje, že mám aktuálne mapy a neponúka možnosť sťahovania... Mám kartu Lifetime Europa.
Aktualizáciu riešte cez vaše konto na my.garmin.com v moje mapy a tam si zvoľte stiahnuť opäť. Ak máte program garminMapUpdater uložený v PC tak stačí iba ten spustiť.

Stefan2005 napísal:
4. V predošlej aktualizácii cez WebUpdater mi počas sťahovania inštalačných súborov do PC šlo odpojiť Garmin od PC - stačilo znova pripojiť až na prenos máp do prístroja. Teraz ho musím mať pripojený počas celého procesu sťahovania i inštalácie. Mám iba TURBO2 internet, ak si dám sťahovanie máp celej Europy, jej inštalácie do PC aj Garminu, nemusí vydržať batéria prístroja proces aktualizácie. Ako to riešiť?
Áno zariadenie je potrebné aby bolo celú dobu pripojené k PC. To že sa vybije batéria sa nemusíte báť lebo ak je zariadenie napojené na dátový kábel tak sa napajá z PC USB a nie z vlastnej batérie.

OdoslaťOdoslané: Po, 24. Okt 2011, 11:22 
Neprítomný

Založený: Št, 18. Feb 2010, 12:05
Dobrý deň, včera som sa odhodlal využiť svoju Lifiteme aktualizáciu prístroja Garmin 765T (je to pre mňa vždy nočná mora - mám Turbo2 do T-Comu).
Po prihlásení mi ponúklo dva spôsoby aktualizácie - 1. novotu - cez Garmin Lifetime Updater (GLU) 2. pôvodnú, ako predtým.
Siahol som po novinke a nainštaloval GLU a spustil sa do aktualizácie - voľba Celá Európa do PC a Prístroja. Po 5 hodinách sťahovanie nasledovalo 50 minutové "overuje sa preberanie", potom vytváranie, aktualizácia softvéru, znova preberanie súbor, vytváranie, preberanie .... až nakoniec po 9 hodinách sa aktualizácia skončila chybou - nedostatok miesta. Že kde, to mi neoznámila. V počítači mi po aktualizácii zostalo na C: vyše 11GB voľného miesta, ovšem mapa 2012.20 inštalovaná nebola...

V prístroji aktualizácia sofvéru včera úspešne prebehla (verzia 4.30, GPS v2.90 DSP v2.40 TEXT v.2.50 SK HLAS v2.00 SK) ovšem dnes po pripojení cez myGarmin hlásilo, že si mám aktualizovať softvér - urobil som to, údaje o verziách zostali bezo zmeny !!!. To znamená, že aktualizácia softvéru cez GLU a myGarmin nie sú totožné ?

1. V MapaInfo mám aktívne CN Europe NT 2012.20 3D a CN Europe NT 2012.20 (1) ALL - v niektorom príspevku admina som čítal, že má byť zvolená jedna mapa - ktorú si mám od-značiť ?

2. Ak si teraz spustím GLU, tak v Aktuálne mapy stojí: Nie je možné určiť pokrytie (2012.20) - čo to znamená, že je nekorektná inštalácia ?

3. Mám teraz v prístroji aktuálne mapy ?

Ak si prácne stiahnem aktualizačné súbory do svojho PC, ako si môžem manuálne z týchto súborov aktualizovať PC a GPS, t.j. bez pomoci aktualizačných softvérov firmy GARMIN ? Existuje niekde návod (viem, že na warezoch je to vyriešené, ale ja chcem za svoje peniaze návod od GARMINU), kde a ktoré súbory nahrať ?

V počítači som si do adresára Garmin\Maps\ prekopíroval zo stiahnutých súborov adresár \City Navigator Europe NT 2012.20.gmap - ale tým nie je mapa nainštalovaná a bola zamknutá - odomknúť som ju vedel, ale prečo neviem zadať ručne odomykací kód, ktorý je pre príslušnú mapu uvedený v mojom profíle na myGarmin ? Načo sa potom tam vôbec uvádza, ak odomknutie musí byť on-line ? Alebo je možnosť zadať odomykací kód aj ručne ?
V správe mapových produktov Mapsource mám uvedené, že City Navigator Europe NT 2012.20 kód odomknutia oblasti od 42c... ale zároveň 6x uvedené, že Mapový produkt sa nenaištaloval kód odomknutia oblasti od 42c...

Posledná otázka: pri využívaní Garmin Lifetime Updarer treba mať prístroj pripojený k PC? Je slovenský návod k používaniu tohoto produktu?
Ďakujem. Štefan.

OdoslaťOdoslané: Ut, 25. Okt 2011, 10:04 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Dobrý deň Stefan2005,

aktualizácia mapy prostredníctvom Lifetime updateru a MapUpdateru prebieha úplne automatický. Ak vám program vyhodí chybovú hlášku tak je potrebné skontrolovať nastavenia PC a ochrany vo Win. Ak máte odinštalované v PC nejaké programy na ochranu (ako je Firewall a pod.) je potrebné ich vypnúť.
Zariadenie je potrebné mať pri inštalácií aktualizácie mapy pripojené k PC.
Program je v SK jazyku a pokyny ktoré sú uvádzané v programe pri inštalácií sú jednoznačné. V prípade že máte problém s týmto programom a nie sú vám jasné jeho funkcie tak nám kľudne zavolajte na našu bezplatnú linku 0800 135 000 od 08:00 - 18:00 v pracovné dni.
Či máte v zariadení aktuálnu mapu nájdete v prístroji v Nástroje - nastavenia - mapa - inform.
Určite si nekopírujte súbory s PC ktoré sa vám stiahli do zariadenia. Nie sú to kompatibilné súbory pre prístroj iba vám zaberú miesto v zariadení.

Pokiaľ vám aktualizácia cez program GarminLifetimeUpdater neprebehne korektne z nejakého dôvodu, skúste urobiť aktualizáciu cez program Garmin map Updater.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 12 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.