Prihlásenie Práve je Ut, 22. Máj 2012, 18:11
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: garmin nuvi 1300
OdoslaťOdoslané: St, 09. Feb 2011, 21:04 
Neprítomný

Založený: St, 09. Feb 2011, 20:39
Po kupe nuvi 1300 by som sa prosim chcel opytat na par veci. Ohladom GPS som novacik cize kludne moje problemi mozu byt sposobene mnou.
Najblizsiu dobu potrebujem chodievat castejsie po slovensku a CR a preto som myslel ze kupou gps si to o dost ulahcim. Po kupe nuvi v Datart-e mi bolo povedane ze je tam "najnovsi" software mapy. S gps som sa hned relativne naucil pracovat, ale az doteraz par veciam nechapem:

1. Preco nie su v mapach nove useky dialnic ked je to tak nova mapa.... velmi mi to gps nepomohlo

2. Smerom z Velkeho Krtisa do LC ma zrazu zacalo navigovat do LC po uplne rozbitej polnej ceste kde som skoncil po 10min. na nejakom druzstve (zadany ciel bol 100% spravne).... uplne ma to navigovalo cez polnu cestu, pritom nuvi nieje nastavene na najkratsiu cestu. To mi tiez moc nepomohlo

4. Neviem preco mi ukazuje vzdialenost k cielu trosku bludne (podla skutocnych napr. 43 km, ukazuje gps len 34...) ale ok, pre mna nepodstatne

3. A hlavne ako mam do gps zadat prejazdove (tranzitne) body viac? Idem napr. z Martina do Brna a chcem aby som siel cez Martin-Puchov-Zlin-Prostejov. Naozaj absolutne to neviem zadat a vzdy ma hodi len na jeden prejazdovy bod. Ak to ma moznost len jedneho TB tak to mi je obycajna automapa lepsia...

Mal by som asi v prvom rade ist do Datartu nech mi tam nahraju skutocne novu mapu. Ale to bludenie s gps to naozaj neviem... to ovladanie nuvi sa mi zda v pohode, ale predstavoval som si to trochu inak.
Za kazdu odpoved naozaj dakujem.

Predmet príspevku: Re: garmin nuvi 1300
OdoslaťOdoslané: Št, 10. Feb 2011, 09:09 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Kubiak napísal:
Po kupe nuvi 1300 by som sa prosim chcel opytat na par veci. Ohladom GPS som novacik cize kludne moje problemi mozu byt sposobene mnou.
Najblizsiu dobu potrebujem chodievat castejsie po slovensku a CR a preto som myslel ze kupou gps si to o dost ulahcim. Po kupe nuvi v Datart-e mi bolo povedane ze je tam "najnovsi" software mapy. S gps som sa hned relativne naucil pracovat, ale az doteraz par veciam nechapem:

1. Preco nie su v mapach nove useky dialnic ked je to tak nova mapa.... velmi mi to gps nepomohlo

2. Smerom z Velkeho Krtisa do LC ma zrazu zacalo navigovat do LC po uplne rozbitej polnej ceste kde som skoncil po 10min. na nejakom druzstve (zadany ciel bol 100% spravne).... uplne ma to navigovalo cez polnu cestu, pritom nuvi nieje nastavene na najkratsiu cestu. To mi tiez moc nepomohlo

4. Neviem preco mi ukazuje vzdialenost k cielu trosku bludne (podla skutocnych napr. 43 km, ukazuje gps len 34...) ale ok, pre mna nepodstatne

3. A hlavne ako mam do gps zadat prejazdove (tranzitne) body viac? Idem napr. z Martina do Brna a chcem aby som siel cez Martin-Puchov-Zlin-Prostejov. Naozaj absolutne to neviem zadat a vzdy ma hodi len na jeden prejazdovy bod. Ak to ma moznost len jedneho TB tak to mi je obycajna automapa lepsia...

Mal by som asi v prvom rade ist do Datartu nech mi tam nahraju skutocne novu mapu. Ale to bludenie s gps to naozaj neviem... to ovladanie nuvi sa mi zda v pohode, ale predstavoval som si to trochu inak.
Za kazdu odpoved naozaj dakujem.

Dobrý deň,
1: pokiaľ ste tam nové mapy nenahrávali vy tak tam nové mapy nie sú. V datarte vám podali zlú informáciu. Aktualizácia mapy pre nové zariadenie je do 60dní zadarmo. mapa sa aktualizuje 4x ročne tak že je malo-pravdepodobné že si zariadenie zakúpite už z aktuálnou mapou. Aktualizáciu si robí každý majiteľ sám na stránke http://my.garmin.com po registrácií.

2: treba si skontrolovať v nastaveniach navigácie ako máte zapnuté obmedzenia. V obmedzeniach platí ak je pri obmedzení fajka tak sa tomu budete vyhýbať. Samozrejme vplyv na to môže mať aj neaktuálna mapa v zariadení.

3: áno tento model podporuje iba jeden prejazdový bod.

4: prvotné zobrazovanie KM pri nájdení cieľa sa zobrazuje vzdialenosť vzdušnou čiarou, až po stlačení CHOĎ sa vám trasa vypočíta po ceste a zobrazí vzdialenosť po cestách ktorú prístroj vypočítal.

OdoslaťOdoslané: Ut, 18. Okt 2011, 22:15 
Neprítomný

Založený: St, 09. Feb 2011, 20:39
Dobry den,
prosim Vas mam jeden problem s Nuvi. Vopred sa priznavam k mojej chybe ktora je naozaj hlupa a dost som sa poucil.
Cele to zacalo tym, ze som sa ponahlal na motorke do jednej dediny panu bohu za chrbtom. Priblizne som vedel kam sa tam ide, ale ponahlal som sa a pre istotu som namiesto mapy narychlo schmatol navigaciu ze ak by nieco tak zastavim a pozriem sa. Problem bol ten, ze nebola v obale ako vzdy a pri tom zhone som sa na to vykaslal (VELKA CHYBA) a dal som ju do Givi kufra na cestovnej motorke. Kufor bol plny a tak som ju este dal do druhej prilby ktoru nosim v kufri kde boli rukavice. Pekne som ju tam "zabalil" a vravim si ako dobre ze je kufor tak natrieskany, aspon sa navigacia nehne.
No opak bol uplna pravda. Ked som prisiel na miesto (cca len 40 km!!) a vytiahol Garmina, tak som myslel ze ma hodi o zem. Navigacia sa pocas jazdy po nasich perfektnych cestach nejak pretriasla az na spodok kufra kde bol kovovy zamok na kotuc motorky. Vobec som si ho nevsimol a ani on nebol v obale :(
Nakoniec navigacii nic nie je, obrazovka ide ako ma, ibaze dookola je taky sivy plast ktory je BRUTALNE poskrabany. Pozeral som nanho a asi sa da vymenit, a preto sa chcem spytat, kde a za aku cenu by som ho vedel nahradny zohnat. Navigacia je poskrabana iba na tom sivom ramceku. Vyzera to strasne a chcem to nejak poriesit.
Je priam neuveritelne ze obrazovka to prezila, pretoze z kovoveho zamku ze zlupana takmer cela reflexna farba a na jednej strane je poskodena aj hrubka kovu. To nerozumiem ako garmin moze az tak poskodit zelezny zamok, odfotim to lebo to je naozaj neuveritelne.
Na obrazovke bolo par cudnych smuch, ale casom zmyzli. Ja uz dufam, ze tentokrat som sa poucil uz na 100%.
Cize prosim Vas kde by som tento plastovy ramcek vedel zohnat? Vopred dakujem za odpovede.

OdoslaťOdoslané: St, 19. Okt 2011, 09:16 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
@Kubiak: dobrý deň,
Stačí napísať na servis@garmin.sk email že máte o takýto diel záujem a kolega vám odpíše.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.