Prihlásenie Práve je Ut, 22. Máj 2012, 18:17
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 13 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: nuvi 3790 vs. POI loader
OdoslaťOdoslané: Po, 10. Jan 2011, 14:56 
Neprítomný

Založený: Po, 10. Jan 2011, 14:39
dobry den. snazil som sa nastudovat ako vyuzivat moje nove GPS zariadenie. dozvedel som sa o POI a možnosti postahovat si uzivatelske subory.
Tak som si stiahol nejake POI, kde mali byt miesta s cestnými kontrolami, hrady + zamky dokonca priamo z portalu Garmin.
Pouzil som POI uploader ak sa dobre pamatam z portalu Garmin, lebo podla manualu garminasus.com bol v case, ked som to riešil nejaky neaktualny.
No lenže po nahrati POIs do GPS akosi tie hrady neviem dohladat /ostatne custom POIs som neskušal kontrolovat/.
Upload POIs podla inštrukcii zrejme prebekol korektne. Videl som aj nejaku inštruktaž na U2be ale pre nejake ine zariadenie garmin - zrejme 765 ? ale to je asi identický postup.

Našiel som nižšie vo fore - mam prepisat natvrdo adresar garmin na POI ????

po uploade POIs mi pribudol subor v adresari POI, medzi subory ktore sa volaju čosi ako NederlandCyclops ? ten subor sa vola myslim poi.gpx ? nepoznam presne tie nazvy lebo nemam zariadenie momentalne pri sebe. Pišem po pamati.

Vdaka

Predmet príspevku: Re: nuvi 3790 vs. POI loader
OdoslaťOdoslané: Po, 10. Jan 2011, 16:23 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
tomasenkoslav napísal:
dobry den. snazil som sa nastudovat ako vyuzivat moje nove GPS zariadenie. dozvedel som sa o POI a možnosti postahovat si uzivatelske subory.
Tak som si stiahol nejake POI, kde mali byt miesta s cestnými kontrolami, hrady + zamky dokonca priamo z portalu Garmin.
Pouzil som POI uploader ak sa dobre pamatam z portalu Garmin, lebo podla manualu garminasus.com bol v case, ked som to riešil nejaky neaktualny.
No lenže po nahrati POIs do GPS akosi tie hrady neviem dohladat /ostatne custom POIs som neskušal kontrolovat/.
Upload POIs podla inštrukcii zrejme prebekol korektne. Videl som aj nejaku inštruktaž na U2be ale pre nejake ine zariadenie garmin - zrejme 765 ? ale to je asi identický postup.

Našiel som nižšie vo fore - mam prepisat natvrdo adresar garmin na POI ????

po uploade POIs mi pribudol subor v adresari POI, medzi subory ktore sa volaju čosi ako NederlandCyclops ? ten subor sa vola myslim poi.gpx ? nepoznam presne tie nazvy lebo nemam zariadenie momentalne pri sebe. Pišem po pamati.

Vdaka

Dobrý deň,

určite priečinok garmin neprepisujte na POI.
Hrady a zámky boli robené pre staršie zariadenia a tie mali inú štruktúru adresárov ako tieto nové.
je potrebné si zvoliť cestu pre nahratie bodov do priečinka POI na root-e prístroja.

OdoslaťOdoslané: Po, 10. Jan 2011, 19:39 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
Dobrý deň,

Hrady a zámky boli robené pre staršie zariadenia a tie mali inú štruktúru adresárov ako tieto nové.
je potrebné si zvoliť cestu pre nahratie bodov do priečinka POI na root-e prístroja.

rozumiem prepisovat to nebudem, ale nie je mi jasne ako mam zmenit cestu do priecinka POI, nejak to nedokažem cez POI uploader urobit, myslim. že to ani neumožnuje

OdoslaťOdoslané: Ut, 11. Jan 2011, 08:56 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

tomasenkoslav napísal:
Juraj Sýkora napísal:
Dobrý deň,

rozumiem prepisovat to nebudem, ale nie je mi jasne ako mam zmenit cestu do priecinka POI, nejak to nedokažem cez POI uploader urobiť, myslím. že to ani neumožňuje

cez POI loader to nezmeníte. POI loader si automaticky nájde cestu kde ma nahrať body.

Keď si stiahnete Hrady a zámky stiahne sa vám súbor exe ktorý keď spustíte tak sa vám zobrazili cesta kam chcete súbor extrahovať a tam treba zvoliť zložku POI ktorá je v prístroji.

OdoslaťOdoslané: Ut, 11. Jan 2011, 10:12 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
Keď si stiahnete Hrady a zámky stiahne sa vám súbor exe ktorý keď spustíte tak sa vám zobrazili cesta kam chcete súbor extrahovať a tam treba zvoliť zložku POI ktorá je v prístroji.

Znie to celkom logicky.
ja som mal však zato, že do zariadenia je možne nahravat POI data len cez POI uploader ako je to napriklad u iPodu. Tam su prehratelne tiež len data, ktore sa do neho nahraju cez predradeny software iTunes.

takto to vyzera, ked som rozbalil exe subor hrady a zamky do adresara POI v roote zariadenia ale stale to tam neviem dohladať !

vdaka

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: Ut, 11. Jan 2011, 13:06 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

tomasenkoslav napísal:
Juraj Sýkora napísal:

Znie to celkom logicky.
ja som mal však zato, že do zariadenia je možne nahravat POI data len cez POI uploader ako je to napriklad u iPodu. Tam su prehratelne tiež len data, ktore sa do neho nahraju cez predradeny software iTunes.

takto to vyzera, ked som rozbalil exe subor hrady a zamky do adresara POI v roote zariadenia ale stale to tam neviem dohladať !

vdaka

Aký súbor ste si stiahli? EXE súbor sa automaticky extrahuje priamo do adresára ktorý si zvolite. Stiahnite si súbor na stránke http://forum.garmin.sk/filebase.php?d=1&id=237&c_old=49&what=c&page=1

OdoslaťOdoslané: Ut, 11. Jan 2011, 14:55 
Neprítomný

ano stahoval som prave ten exe subor, ktorý uvádzate. ;) Lenže su to data, ktore sa všeobecne radia do kategorie POI, tak som to hladal tam. Lenže po Vasom navode sa tie POIs nahrali do zariadenia do kategorie Favourites miesto Points of interest a to som nečakal !

Popravde cely tento system sa mi moc nepozdava. Nevadi mi, že mi to tie mp3 neprehra ale že treba ručne priradit k hradom tie fotky mi vadi dost. ceske hrady, ktore som tam nahral tiez cez POI uploader takisto neviem dohladat.

Mal som predstavu, že v navigacii v POI ponuke pribudne dalšia ponuka "Hrady a Zamky SK" resp CZ alebo nejake ine - logicke rozlišenie

OdoslaťOdoslané: St, 12. Jan 2011, 09:48 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

tomasenkoslav napísal:
ano stahoval som prave ten exe subor, ktorý uvádzate. ;) Lenže su to data, ktore sa všeobecne radia do kategorie POI, tak som to hladal tam. Lenže po Vasom navode sa tie POIs nahrali do zariadenia do kategorie Favourites miesto Points of interest a to som nečakal !

Popravde cely tento system sa mi moc nepozdava. Nevadi mi, že mi to tie mp3 neprehra ale že treba ručne priradit k hradom tie fotky mi vadi dost. ceske hrady, ktore som tam nahral tiez cez POI uploader takisto neviem dohladat.

Mal som predstavu, že v navigacii v POI ponuke pribudne dalšia ponuka "Hrady a Zamky SK" resp CZ alebo nejake ine - logicke rozlišenie

V bodoch záujmu sú zobrazené kategórie bodov ktoré obsahujú mapy resp. mapa City Navigator EU ktorá je nahratá v zariadení.
Dohrané body sa vám zobrazia v kategórií v prístroji v Kam viesť - rozšírenia.
Nuvi 3790 nemá MP3 prehrávač z toho dôvodu sa vám neprehrá zvuk. Obrázok sa zobrazuje automaticky po kliknutí na názov hradu v mape keď si zobrazite bod na mape.

OdoslaťOdoslané: St, 12. Jan 2011, 14:01 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
V bodoch záujmu sú zobrazené kategórie bodov ktoré obsahujú mapy resp. mapa City Navigator EU ktorá je nahratá v zariadení.
Dohrané body sa vám zobrazia v kategórií v prístroji v Kam viesť - rozšírenia.
Nuvi 3790 nemá MP3 prehrávač z toho dôvodu sa vám neprehrá zvuk. Obrázok sa zobrazuje automaticky po kliknutí na názov hradu v mape keď si zobrazite bod na mape.

Vedel som, že 3790 nema mp3 prehravač a po pravde - mi pri kvalite toho vstavaneho reproduktora a absencii Audio Out ani nechyba.
Takže ako vidno na priloženych screenshotoch, mne to z neviem akej priciny nepracuje ako Vy opisujete. Aspon co sa týka konkretne POIs Hrady + Zamky SK (*.exe)

Ceske hrady som si dohladal podla Vasej poslednej instrukcie a su skutocne nahrate v Custom POIs - where to/extras/custom POIs narozdiel od slovenskych hradov, ktore sa nahrali do where to?/favourites - a to mi moc nevyhovuje a ani nerozumiem preco je tomu tak.

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.

OdoslaťOdoslané: Št, 13. Jan 2011, 08:26 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

a nemáte v priečinku POI nahratý aj GPI súbor Hrady a zámky SK a aj zvlášť priečinok?
Ak áno vymažte si ten priečinok zo zariadenia a nechajte si tam iba ten GPI súbor hrady a zámky.

OdoslaťOdoslané: Št, 13. Jan 2011, 13:30 
Neprítomný

Juraj Sýkora napísal:
a nemáte v priečinku POI nahratý aj GPI súbor Hrady a zámky SK a aj zvlášť priečinok?
Ak áno vymažte si ten priečinok zo zariadenia a nechajte si tam iba ten GPI súbor hrady a zámky.

neviem ci sa rozumieme ale ako vidno na obrazku c.: 2 /zo štyroch/ v tomto vlakne, tak priecinok hrady a zamky je uloženy v priecinku POI. A tento subor dat po rozbaleni exe suboru obsahuje myslim iba subor .gpx + jpeg a mp3.
Ostatne postupoval som podla vasho navodu.

exe subor som extrahoval v priecinku POI na roote zariadenia.

OdoslaťOdoslané: Št, 13. Jan 2011, 14:43 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

tomasenkoslav napísal:
Juraj Sýkora napísal:

neviem ci sa rozumieme ale ako vidno na obrazku c.: 2 /zo štyroch/ v tomto vlakne, tak priecinok hrady a zamky je uloženy v priecinku POI. A tento subor dat po rozbaleni exe suboru obsahuje myslim iba subor .gpx + jpeg a mp3.
Ostatne postupoval som podla vasho navodu.

exe subor som extrahoval v priecinku POI na roote zariadenia.

Už som sa zamotal ;). Prepáčte.

Aby sa správne zobrazovali body v zariadení 3790 (hrady a zámky) je potrebné urobiť následovné:
Súbor POI hrady a zamky.exe rozbaliť niekde do PC.
Nainštalovať si poi loader do PC http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=927
Spustiť POI loader v PC určiť rozbalený priečinok "POI hrady a zamky" a zvoliť odoslať do zariadenia.

čo máte nainštalované v súbore poi.gpi ktorý je v prístroji? Aby sa vám neprepísal ak tam máte tie Česke body ho treba Prepísať napr na Hrady a zamky CR.

OdoslaťOdoslané: Pi, 21. Jan 2011, 09:03 
Neprítomný

cely problem vznikol z nevedomosti, že po každom nahrati nových POIs do zariadenia je nevyhnutne prepisat v adresari POI novo-vzniknuty supor poi.gpi.
Ja som zariadenie "ládoval" s POIs a ten subor sa mi neustale prepisoval.
Nenapadlo ma totiž ani vo sne, že ked nahravam subor s jedinečnym nazvom, zariadenie si ho samo premenuje a to každy další subor pod rovnake meno.

Vdaka za tip.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 13 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.