Prihlásenie Práve je Ut, 22. Máj 2012, 18:18
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: NUVI 1390 alebo 1490?
OdoslaťOdoslané: Št, 02. Jún 2011, 08:10 
Neprítomný

Založený: Št, 02. Jún 2011, 07:55
Rozhodujem sa o kupe noveho (auto)navigatora ktory budem pouzivat este koncom mesiaca juna 2011. Rozhodujem sa medzi modelmi NUVI1390T a NUVI1490TV. Predajca ponuka k obom kartu s "dozivotnou zarukou". Moze mi niekto vysvetlit co to znamena? Ako tu vidim z disk.for tieto pristroje su uz vyse roka v uzivani. Ake mate skusenosti s aktualizaciami po uvedenom obdobi? Budem to napr. potrebovat aj v Taliansku a tu som cital o akychsi problemoch na talianskych dialniciach? Boli tieto problemy uz vyriesene? Prosim o rady pred kupou. Dakujem a prajem pekny den. Marcel Z.

Predmet príspevku: Re: NUVI 1390 alebo 1490?
OdoslaťOdoslané: Št, 02. Jún 2011, 16:21 
Neprítomný

Založený: Ne, 29. Máj 2011, 06:57
Používané GPS: Nuvi 1350
To je dost velky rozdiel, medzi ktorymi sa rozhodujes, jednoznacne 1490T, podporuje viac prejazdovych bodov, co na cestach ocenis, minimalne tym, ze ti navigacia spatne vypocita trasu a ty si ju budes moct upravit. Takisto si ju budes vediet upravit pomocou software MapSource v PC poslat do navigacie.. Este lepsie by som ti poradil, ak by si sa obzrel po novsich typoch rady 2xxx, kde mas este lepsiu spravu bodov a ulozeni pozicii a viac novych funkcii

http://www.garmin.sk/print.asp?cls=iisu ... stiid=2284

OdoslaťOdoslané: Pi, 03. Jún 2011, 10:21 
Neprítomný

Dakujem za odpoved. A kde maju tie nove navigatory radu 2xxx? Zjavne v sucasnosti niektori velkopredajcovia ponukaju dnes uz zastarale modely? Podla diskusnych for vidim ze tie NUVI 1390, 1490 su uz v obehu asi 2 roky! Cize ta "dozivotna zaruka" na 1390, 1490 je stale platna hoci su zu skor vybehove? Dufam ze sa dobre rozhodnem.

OdoslaťOdoslané: Po, 13. Jún 2011, 13:04 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Marcel Z napísal:
Dakujem za odpoved. A kde maju tie nove navigatory radu 2xxx? Zjavne v sucasnosti niektori velkopredajcovia ponukaju dnes uz zastarale modely? Podla diskusnych for vidim ze tie NUVI 1390, 1490 su uz v obehu asi 2 roky! Cize ta "dozivotna zaruka" na 1390, 1490 je stale platna hoci su zu skor vybehove? Dufam ze sa dobre rozhodnem.

Zrejme máte na mysli doživotnú aktualizáciu máp (do konca životnosti prístroja).Zariadenia nie sú najnovšie tipy avšak teraz vyšla novšia rada 2xxx.
Aktualizácia mapy je stále k dispozícií pokiaľ prístroj funguje.

OdoslaťOdoslané: Po, 13. Jún 2011, 15:42 
Neprítomný

Pred 2 dnami som si napokon kupil akciovy NUVI 1490T s uz menovanou dozivotnou zarukou a cez weekend som ho uz aj vyskusal, este bez aktualizacie. Vcelku som spokojny, nepotrebujem zatial model 2xxx. Samozrejme pri pouzivani vznikli otazky, takze take zaciatocnicke:
1. na displeji vlavo dole sa mi objavuje cas prijazdu do ciela, prosim neda sa to zmenit na pocet zostavajucich kilometrov? Na starom navigatore od inej firmy som bol zvyknuty na pocet kilometrov do ciela, keby sa to dalo prepnut bud cas prichodu alebo pocet zostavajucich kilometrov bolo by to super. Ono sa moze vselico vyskytnut na ceste a potom ten cas prichodu do ciela aj ked sa prepocitava moze byt nepresny a niekoho by to mohlo aj znervoznovat...
2. Predavac ktory kontroloval balenie 1490-ky skonstatoval, mate tam aj GPS antenu. To vsak myslim nie je GPS antena ale FM prijimac dopravnych sprav, vsak? Zatial som ale nezistil kadial sa to do pristroja zapaja. Samozrejme funguje mi to aj bez FM prijumaca a navyse som sa dopocul ze na Slovensku aj tak nevysielaju takeho dopravne spravy do navigatorov, avsak buduci tyzden sa chystam na cestu do Rakuska a Talianska tak by som to rad vyuzil lebo tam by to snad mohlo fungovat? Myslim ten FM prijimac dopravnych sprav aby som bol vcas varovany pred zapchou apod. Prosim o vysvetlenie.

Pekny den praje Marcel

OdoslaťOdoslané: Ut, 14. Jún 2011, 07:41 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Marcel Z napísal:
Pred 2 dnami som si napokon kupil akciovy NUVI 1490T s uz menovanou dozivotnou zarukou a cez weekend som ho uz aj vyskusal, este bez aktualizacie. Vcelku som spokojny, nepotrebujem zatial model 2xxx. Samozrejme pri pouzivani vznikli otazky, takze take zaciatocnicke:
1. na displeji vlavo dole sa mi objavuje cas prijazdu do ciela, prosim neda sa to zmenit na pocet zostavajucich kilometrov? Na starom navigatore od inej firmy som bol zvyknuty na pocet kilometrov do ciela, keby sa to dalo prepnut bud cas prichodu alebo pocet zostavajucich kilometrov bolo by to super. Ono sa moze vselico vyskytnut na ceste a potom ten cas prichodu do ciela aj ked sa prepocitava moze byt nepresny a niekoho by to mohlo aj znervoznovat...
2. Predavac ktory kontroloval balenie 1490-ky skonstatoval, mate tam aj GPS antenu. To vsak myslim nie je GPS antena ale FM prijimac dopravnych sprav, vsak? Zatial som ale nezistil kadial sa to do pristroja zapaja. Samozrejme funguje mi to aj bez FM prijumaca a navyse som sa dopocul ze na Slovensku aj tak nevysielaju takeho dopravne spravy do navigatorov, avsak buduci tyzden sa chystam na cestu do Rakuska a Talianska tak by som to rad vyuzil lebo tam by to snad mohlo fungovat? Myslim ten FM prijimac dopravnych sprav aby som bol vcas varovany pred zapchou apod. Prosim o vysvetlenie.

Pekny den praje Marcel

Dobrý deň,

1.: Je možné si na mapovej stránke aktivovať v nastavení viac zobrazovacích údajov na mapovej stránke. Chodte v nastaveniach na mapa a tam si zvoľte Rozloženie údajov mapy.

2.:áno v balení pri 1490T je napájací kábel s prijímačom dopravných správ. GPS anténa v balení nie je.
vysielanie dopr. správ na Slovensku zatiaľ nie je v prevádzke avšak v západných krajinách to funguje. Dopr. správy vysielajú firmy tretích strán z toho dôvodu je prijímanie dopr správ aj platené aj bezplatné. Stačí si vybrať pri ladení frekvencie.

OdoslaťOdoslané: Pi, 17. Jún 2011, 10:23 
Neprítomný

Citácia:
1.: Je možné si na mapovej stránke aktivovať v nastavení viac zobrazovacích údajov na mapovej stránke. Chodte v nastaveniach na mapa a tam si zvoľte Rozloženie údajov mapy.

2.:áno v balení pri 1490T je napájací kábel s prijímačom dopravných správ. GPS anténa v balení nie je.
vysielanie dopr. správ na Slovensku zatiaľ nie je v prevádzke avšak v západných krajinách to funguje. Dopr. správy vysielajú firmy tretích strán z toho dôvodu je prijímanie dopr správ aj platené aj bezplatné. Stačí si vybrať pri ladení frekvencie.

Zdravim,
takze moje reakcie:
1. urobil som ako ste poradili, bolo to lahke lenze teraz mam na displeji vsetky udaje, nielen kilometre ale aj rychlost a nadmorsku vysku, cim mam dost zaplneny displej. Cize da sa bud len cas prijazdu alebo vsetko? Mne by stacilo len pocet km do ciela ale v ponuke mam bud vsetko alebo len cas.
2. uz som to pochopil ale vyskusat to zrejme mozem az v zahranici. Len este celkom nechapem ako to bude s tym ladenim frekvencie a ako odlisim platene a neplatene?
3. chystam sa dnes vecer aktualizovat mapy online, mozte poradit najjednoduchsi postup aby som snad nemal problemy ako kolega ktory ma vyssi model 2xxx ako som si prave vsimol v inom fore? (USB prepojenie s mojim pocitacom som uz uspesne vyskusal, potrebujem k tomu aj nejaku mini SD kartu alebo to ide aj bez nej?)

Pekny den prajem

OdoslaťOdoslané: Pi, 17. Jún 2011, 14:12 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Marcel Z napísal:
Citácia:

Zdravim,
takze moje reakcie:
1. urobil som ako ste poradili, bolo to lahke lenze teraz mam na displeji vsetky udaje, nielen kilometre ale aj rychlost a nadmorsku vysku, cim mam dost zaplneny displej. Cize da sa bud len cas prijazdu alebo vsetko? Mne by stacilo len pocet km do ciela ale v ponuke mam bud vsetko alebo len cas.
2. uz som to pochopil ale vyskusat to zrejme mozem az v zahranici. Len este celkom nechapem ako to bude s tym ladenim frekvencie a ako odlisim platene a neplatene?
3. chystam sa dnes vecer aktualizovat mapy online, mozte poradit najjednoduchsi postup aby som snad nemal problemy ako kolega ktory ma vyssi model 2xxx ako som si prave vsimol v inom fore? (USB prepojenie s mojim pocitacom som uz uspesne vyskusal, potrebujem k tomu aj nejaku mini SD kartu alebo to ide aj bez nej?)

Pekny den prajem

v klasickom zobrazení sa dá nastaviť tiež aby sa v ľavom okne zobrazovala vzdialenosť do cieľa. Len to okno musíte nastavovať pri aktívnej ceste.

Pokiaľ budú poskytovatelia platený tak po vás vypýta kód predplatného.

Pri aktualizácií treba použiť prehliadač ktorý je podporovaný (Internet Explorer 7+, Firefox 3.6+, Safari 5+, or Chrome 8+. ). Je potrebné si zapamätať prihlasovacie údaje do vytvoreného konta na http://my.garmin.com.
Treba si zapamätať že aktualizácia mapy EU sa robí cez http://my.garmin.com a nie cez garmin.sk.
Na stránke http://my.garmin.com kliknete na • Zaregistrujte si svoj produkt značky Garmin a pokračujete podľa pokynov.
Po zaregistrovaní vám ponúkne aktualizáciu mapy. V prípade komplikácií môžete kontaktovať našu bezplatnú linku 0800 135 000 kde vám pomôžu a poradia.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.