Prihlásenie Práve je Ut, 22. Máj 2012, 18:23
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 3 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Voice command
OdoslaťOdoslané: Št, 20. Jan 2011, 10:59 
Neprítomný

Založený: Po, 10. Jan 2011, 14:39
dobry den.

zdroj: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=2505

cit.:
Hovorte príkazy

nüvi 3790T vám nielen povie kam odbočiť, ale počúva aj vaše hovorené príkazy. Vďaka svojej inovatívnej funkcii rozpoznávania reči, môžete ovládať svoje nüvi s vaším hlasom - čo vám umožní mať obe ruky na volante. Stačí prebudiť nüvi s prispôsobiteľným hlasovým príkazom a začať hovoriť možností z menu, ktoré sú jasne viditeľné na obrazovke (Hlasové povely nie sú dostupné pre všetky jazyky a regióny).

chcem sa spytat, ci by nebolo ferove rovno napisať, že navigacia nepodporuje slovenčinu, viem bol by to anti-marketingový ťah ale takto ako to je napisane to budí dojem, že sa to slovenčiny netýka. Prisposobiť si iba funkciu vyvolavajuci povel je asi dosť malo.

Predmet príspevku: Re: Voice command
OdoslaťOdoslané: Št, 20. Jan 2011, 14:07 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
Kazda znacka sa snazi zaujat svojim produktom a preto by nebolo vhodne keby sme zaujemcov odradzali. Vseobecne by v tomto pripade totiz mohlo budit dojem, ze zariadenie nie je lokalizovane na nase pomery a podobne.
Tiez by som podotkol, ze toto nie je konecne stadium a mozno o urcity cas bude pre tento model dostupna tato funkcia aj pre slovensky jazyk.
Dalsia vec je, ze popis k produktom sa snzime robit realnym prekladom z oficialnych stranok vyrobcu.
Aby som to zhrnul, kazdopadne pokial sa zaujemca o tento model informuje na konkretne jazyky ktore su podporovane, tak od kolegov z obchodneho oddelenia dostane komplatny vyklad s upozornenim ze Slovencina momentalne nie je podporovana.

Pre viac informacii mozete kontaktovat priamo obchodne oddelenie na obchod@garmin.sk.

Predmet príspevku: Re: Voice command
OdoslaťOdoslané: Št, 20. Jan 2011, 14:53 
Neprítomný

Založený: Po, 10. Jan 2011, 14:39
Ja to beriem, ved som i pisal, že by sa jednalo o anti-marketingovy krok.
Ak si všimnete za posledny tyzden /user tomasenkoslav/ som zalozil niekolko vlakien v sekcii volna diskusia a posielal som v nich na forum niekolko screenshotov. Vsetky su v anglictine, to znamena, že i ja mam GPS standardne nastavene v tomto jazyku. Nastastie ja s povelovým ovladaním v anglictine nemam problem. Lenze GPS kupovala moja manzelka a tu dost pri vybere "oslovila" prave možnosť ovladat zariadenie hlasom.

Neviem, že ci Vy, ked kupujete spotrebnu elektroniku vždy voláte na nejake zakaznicke centrum pre dany vyrobok - obzvlast, ked je na internete jeho odborno-technicka špecifikácia. A ruku na srdce pan Sykora, ak tam zavolam a konkretne sa neopytam na tieto jazykove mutacie, tak mi nik z call centra garmin zrejme sam od seba nepovie, že pre slovenčinu - voice command nepracuje.

Týmto chcem len upozornit, že jestvuju i ludia, ktorí anglictinu neovladaju natolko aby mohli uspešne zariadenie ovladat i svojim hlasom ako si povodne po prečitani špecifikacie na vasej stranke možno mysleli /ako moja manželka/.
Ako potom riešite situacie ? ..... ked si zakaznik zaregistruje zariadenie a neskor, ked sa s ním "zžije" pride nato, že to čo považoval za fajn funkciu, ktora ovplyvnila jeho vyber zariadenia mu v podstate koli jazykovej bariere nie je užitočna ?

Pokusim sa byt na zaver trošku vtipny /dufam nie trápny/:
Pokial hovorite, že tento stav nie je finálny a MOZNO niekedy bude tato funkcia dostupna aj pre slovenčinu, tak ja si tež dovolim tvrdiť, že ja tiež ešte nie som ešte uzavreta "kapitola" a tiež MOZNO raz budem i kozmonautom ....
:lol:

Obaja vieme, že sa v navode tohto zariadenia konkretna zaležitiosť nezmení a preto poslednou bodkou tohoto prispevku považujme tuto tému sa uzatvorenu.

Dakujem za pozornosť a teším sa na Vaše rady, o ktoré Vas iste ešte požiadam v blízkej buducnosti.
Stay tuned, I will be back after the break.
:lol:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 3 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.