pile1983 napísal:
Zdravim. Potrebujem sa poradit ohladom Garmin Dakota 10.
Dnes sa mi stala zvlastna vec. Rano som zapol GPSko a videl som, ze akumulatori su v cervenom stave. Vecer, ked som ho vypinal, tak tam boli este tri zelene pasiky (asi 50% stav). Po asi 10 minutach sa GPSko same od seba bez varovania vyplo. Vymenil som akumy. Nastartoval GPS. Na screene mi nakresilo tercik s hrubsou bodkou uprostred s vyzvou touch here. Potom inde, touch here. Asi 4x to takto po mne chcelo na roznych miestach sa dotknut displeja. Potom sa uz zacal klasicky start s napismi garmin a nacitavanim mapovych systemov. Trvalo to vsak odost dlhsie ako bezne. Napokon nevedel najst satelity dobre dlho. Asi pol hodinu. Ale to sme vyriesili. Vadili mu stromy. Co sme vsak urcit nevyriesili, ze som si uvedomil, ze slo o nieco ako hard reset, ktory sposobil vymazanie vsetkych waypointov, vsetkych ulozenych kesi, tiez logov, ktore sme spravili pri ich najdeni. A na zaciatku noveho startu si vyziadal pravdepodobne kalibraciu touchscreenu. Kedze som ju neurobil zrovna nejako zodpovedne (mam dost hrube prsty v porovnani s tym bodom, ktory som mal nahanat po obrazovke), tak je touch screen nakalibrovany zle, resp. s posunom tak o 3 milimetre doprava ako by mal byt.
Takze mam tri problemy:
1. Nechapem ako som spravil hard reset na GPSku.
2. Ako prekalibrovat touch screen nanovo?
3. Je GPSko spolahlive? Ak sa vybiju akumulatori a toto mi spravy znovu a ja stratim potrebne udaje, neda sa hovorit o spolahlivosti zariadenia.
Dakujem.
Dobrý deň,
HR displeja sa robí tak že pri zapnutí zariadenia držíte ľavý horný roh displeja cca po 30 sec vám vyskočí otázka či chcete vymazať všetky užívateľské dáta. Potom stlačíte áno.
To že sa vybili batérie nespôsobilo stratu bodov ani ničoho iného. Zrejme pri zapnutí sa držal roh displeja. Dlhé chytenie na satelity spôsobilo to že po HR sa zariadenie musí opäť inicializovať a ponastavovať podla polohy a to trvá dlhší čas.
V každom prípade by som skúsil aktualizáciu FW tá zväčša rieši takéto nedostatky. Aktualizáciu FW je možné urobiť cez program WebUpdater.
filebase.php?c=96