Prihlásenie Práve je St, 23. Máj 2012, 10:52
Odporúčame: Garmin.sk  GPS forum.sk  Garmin-Asus  Pda.sk  navigaciavmobile.sk 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 11 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: PRÁCA s COLORADO
OdoslaťOdoslané: Po, 05. Jan 2009, 12:01 
Neprítomný

Založený: Po, 05. Jan 2009, 10:56
Pekný deň, rád by som Vás poprosil o nejaké rady:

Vyrátanú plochu (ha) mi uložilo do ´Prošlé trasy´ ak chcem aby ma prístroj navigoval k uloženej trase (ploche) tak mi nezobrazí ´navigačnu čiaru´ k cieľu, kdešto pri navigovaní k uložením bodom ju bez problemov zobrazuje, skúšal som prepnúť aj na auto režim bohužial ak sa jedná o navigáciu k uloženej ploche tak tu čiaru nezobrazí, iba spomenutú plochu zvýrazní na mape.

Ako dosiahnem aby Colorado ukladalo (prejdené trasi, bod...) na SD kartu, samozrejme je v prístroji.

Tak tiež nerozumiem nasledovným výrazom: Bod v příštím, Do kurzu, Poč. kilometrů dílčí cest, Vzdál. do příštího.

V kolonke Trasový počítač, spodná hodnota (na displeji) zobrazuje prejdenú trasu v km dá sa to zmeniť na m?

Ďakujem.

Predmet príspevku: Re: PRÁCA s COLORADO
OdoslaťOdoslané: St, 07. Jan 2009, 11:28 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa
 Zobraziť webovú stránku používateľa  Profil

Založený: Št, 14. Feb 2008, 14:33
Používané GPS: Garmin :-)
dneska napísal:
Pekný deň, rád by som Vás poprosil o nejaké rady:

Vyrátanú plochu (ha) mi uložilo do ´Prošlé trasy´ ak chcem aby ma prístroj navigoval k uloženej trase (ploche) tak mi nezobrazí ´navigačnu čiaru´ k cieľu, kdešto pri navigovaní k uložením bodom ju bez problemov zobrazuje, skúšal som prepnúť aj na auto režim bohužial ak sa jedná o navigáciu k uloženej ploche tak tu čiaru nezobrazí, iba spomenutú plochu zvýrazní na mape.

Ako dosiahnem aby Colorado ukladalo (prejdené trasi, bod...) na SD kartu, samozrejme je v prístroji.

Tak tiež nerozumiem nasledovným výrazom: Bod v příštím, Do kurzu, Poč. kilometrů dílčí cest, Vzdál. do příštího.

V kolonke Trasový počítač, spodná hodnota (na displeji) zobrazuje prejdenú trasu v km dá sa to zmeniť na m?

Ďakujem.

Ku trasae sa navigovat neda, navigovat sa musite ku konkretnemu bodu. ked si zobrazite na mape vypocitanu plochu tak urcite nejaky bod v tej ploche a nechajte sa ku nemu navigovat.

Colorado ani Oregon neuklada trasu ani body na Kartu. karta je tam na mapy.

Kde sa nachadzaju tie vyrazi ktorim nerozumiete ? bod v pristim: mohol by to byt nazov nasledujucej odbocky (bodu),
do kurzu: udava kurz pismenami SV, JZ...
Pocet. km. dilici cest: pocet KM ku krizovatke turistickych ciest
Vzdalenost do pristiho: vzdialenost do nasledujuceho bodu alebo odbocky.

Nie, nie je mozne zmenit prejdenu vzdialenost aby ukazovala v metroch. he to v Km a je to na dve desatinne miesta, podla mna ta ciarka to robi prehladnejsie. Tak ze ked je tam napr 0,02 tak ste presli 20metrov.

OdoslaťOdoslané: St, 07. Jan 2009, 19:02 
Neprítomný

Ďakujem za odpoveď.

Tie výrazi sa nachádzajú v kolonke Trasový počítač - konkrétne Změnit datová pole.

Exituje Slovenský jazyk pre Colorado?

OdoslaťOdoslané: Št, 08. Jan 2009, 08:24 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

dneska napísal:
Ďakujem za odpoveď.

Tie výrazi sa nachádzajú v kolonke Trasový počítač - konkrétne Změnit datová pole.

Exituje Slovenský jazyk pre Colorado?

Ano existuje, skuste cez WebUpdater ho aktualizovat. WebUpdater najdete na stranke http://forum.garmin.sk/filebase.php?c=9

OdoslaťOdoslané: St, 14. Jan 2009, 17:03 
Neprítomný

Zdravým Vás,

Podporuje Colorado podklady z programu TOPOL, je to program na tvorbu geografického informačného systému z rôznych oblastí:(http://www.topol.cz). Konkrétne: mám vymerané pozemky v tomto programe a rád by som ich preniesol do colorado prípadne do MapSource. Dá sa to vlastne?

Ďakujem.

OdoslaťOdoslané: Št, 15. Jan 2009, 10:51 
Neprítomný

Založený: Pi, 21. Mar 2008, 15:29
dneska napísal:
Zdravým Vás,

Podporuje Colorado podklady z programu TOPOL, je to program na tvorbu geografického informačného systému z rôznych oblastí:(http://www.topol.cz). Konkrétne: mám vymerané pozemky v tomto programe a rád by som ich preniesol do colorado prípadne do MapSource. Dá sa to vlastne?

Ďakujem.

V uzavretom svete Garminu nie je mozna jednoducha uzivatelska tvorba map, hoci uz sa pracuje na javovskom kompileri map mkgmap. Aby si si dokazal takto pozemky preniest do MapSource, potrebujes :
GPSMapEdit - editor map, myslim, ze na toto staci aj neregistrovana verzia - do tohto programu naimportujes GPX tracklogy, poupravujes ich a das im pozadovanu formu mapy;
cgpsmapper - tu zasa nakompilujes mapu a pripravis instalacku pre MapSource

Viac info na http://www.gpsforum.sk, je tam toho na tuto temu hodne.
Jednoduche v style klik-klik-klik to ale nie je.

OdoslaťOdoslané: Ne, 25. Jan 2009, 20:55 
Neprítomný

Ahoj, chcem Vás poprosiť o dalšie rady:

Pri zmazavaní trasových bodoch priamo v prístroji, mi vždi zmaže všetky body - dá sa to zmazávať po jednotlivých bodoch?

Jednotlivé zaznamenané trasi si uložím do PC, ak tie to trasi prenášam jednotlivo do colorada cez mapsource, vždy prenesie len jednú trasu, ak dam preniesť dalšiu tak tu prvú prenesenú zmaže a nahradí jú aktuálne prenašanou trasou, v prístoji je potom len jedna trasa aj ked som ich odoslal viacej, kde što pri trasovych bodoch ten to problém nieje. Skušal som trasi preniesť do prístoja priamo pomocou total commander - trasi sa preniesli ale zapnutý prístoj ich nezobrazil aj ked sa trasi v prístoji nachádzali.
Spominanú trasu do prístoja vždy uloži pod názvom Temp GPX aj ked ju mám v PC uloženú pod iným názvom s koncovkou gdb.
Konkrétný príklad: v PC mám uložené zväčša plochy pozemkov, každý z nich má iný názov (STS, Pod hájom...) tieto plochy - trasi som do PC preniesol a následne v colorade zmazal. Po čase som ich naspäť potreboval dostať do colorada, prvú som odoslas STS, druhú Pod hájom. Po zapnutí prístoja, sa v ňom nachádzala iba trasa Pod hájom, pričom STS sa automaticky zmazala skúšal som to znova ale ten istý výsledok prenášana trasa nahradí uloženú.

Ďakujem.

OdoslaťOdoslané: Ut, 03. Feb 2009, 09:58 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

dneska napísal:

Pri zmazavaní trasových bodoch priamo v prístroji, mi vždi zmaže všetky body - dá sa to zmazávať po jednotlivých bodoch?

Jednotlivé zaznamenané trasi si uložím do PC, ak tie to trasi prenášam jednotlivo do colorada cez mapsource, vždy prenesie len jednú trasu, ak dam preniesť dalšiu tak tu prvú prenesenú zmaže a nahradí jú aktuálne prenašanou trasou, v prístoji je potom len jedna trasa aj ked som ich odoslal viacej, kde što pri trasovych bodoch ten to problém nieje. Skušal som trasi preniesť do prístoja priamo pomocou total commander - trasi sa preniesli ale zapnutý prístoj ich nezobrazil aj ked sa trasi v prístoji nachádzali.
Spominanú trasu do prístoja vždy uloži pod názvom Temp GPX aj ked ju mám v PC uloženú pod iným názvom s koncovkou gdb.
Konkrétný príklad: v PC mám uložené zväčša plochy pozemkov, každý z nich má iný názov (STS, Pod hájom...) tieto plochy - trasi som do PC preniesol a následne v colorade zmazal. Po čase som ich naspäť potreboval dostať do colorada, prvú som odoslas STS, druhú Pod hájom. Po zapnutí prístoja, sa v ňom nachádzala iba trasa Pod hájom, pričom STS sa automaticky zmazala skúšal som to znova ale ten istý výsledok prenášana trasa nahradí uloženú.

Ďakujem.

Ano da sa vymazavat aj po jednotlivych bodoch. Postup je nasledovny : v skratkach pojdete na ine - Spravca zemepisnych bodov - prejdete na bod ktory chcete vymazat, stlacite enter, potom volby a odstranit zemepisny bod.

A co sa tyka tras. Trasy uklada do jedneho suboru tak ze je potrebne tam poslat vsetky trasy naraz.

OdoslaťOdoslané: Po, 15. Jún 2009, 11:05 
Neprítomný

Založený: St, 03. Jún 2009, 09:36
Používané GPS: Colorado 300
Mam tiez otazku ohladom COLORADO300.
Co poradite na navigovanie danym sposobom: navrhnutie trasy v mapsource, zkopirovanie do colorado a jazdenie na bicykli podla tejto mapy.

Sukil som to. Navrhol som si okruh, ktory chcem absolvovat, dal som navigovat podla "prosle trasy" a ono mi to prepocitalo a poslalo ma to rovno do konca po ceste, nakloko zaciatok a koniec trasy boli blizko seba a spojene cestou. Da sa to nejako nastavit, aby mi proste na fialovo svietila cela cesta a ja by som po nej jazdil? Bez nejakeho automatickeho prepocitavania zkratiek do ciela?

Dakujem.

OdoslaťOdoslané: Po, 27. Júl 2009, 23:36 
Neprítomný

Založený: Ut, 16. Sep 2008, 08:32
dneska napísal:

Ďakujem.

Problém s jednou načítanou trasou sa dá ľahko obísť otvorením dvoch programov MapSource. To umožňuje medzi nimi robiť COPY and PASTE nielen celých trás ale aj jednotlivých označených úsekov bez obmedzenia.

OdoslaťOdoslané: Ut, 08. Dec 2009, 21:43 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: So, 07. Mar 2009, 22:33
Používané GPS: 60CS, 60CSx, COLORADO 300
... Pri praci s bodmi v COLORADO som narazil na takyto problem.

- v PC si predpripravim nejake body, ktore maju rozne ikony ( trebars cerveny kruh, tojuholnik stvorec a pod ) koniec koncom to ponuka samotny MAPsource

- nahrajem do COLORADA a nahrane body zmenia ikony na modru vlajocku tym padom farebne a tvarove rozlisenie, ktore som chcel je v ...

... Kde je problem ???

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 11 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.